Pročitajte zvanični opis

Опис програма

ДБА програм на Brentwood University је највиши академски степен који је дизајниран за студенте који желе да наставе професионалну каријеру. ДБА је фокусиран на теорију и примењена истраживања и помоћи ће студенту да стекне лидерске вештине као извршни, консултантски или предузетнички. На Brentwood University истичемо међународно знање и искуство. Програм је дизајниран за професионалце са тренутним радним местом или власником бизниса.

Програмски циљеви

Студенти који су успјешно завршили програм доктората пословне администрације ће стећи сљедеће компетенције:

 • Спровести истраживања у циљу примјене налаза у стварном свијету пословања у свим индустријама и земљама,
 • Визионарске вјештине и пројекције у будућности у промјењивом економском и пословном окружењу
 • Доношење одлука у реалном пословном свијету и точније, у новом међународном глобалном пословном свијету
 • Спровести маркетиншка истраживања и одговорити на ново тржиште у окружењу које се стално мијења
 • Развити и одржати висок ниво тимског рада и побољшати друштвено и економско окружење за људске ресурсе,

Захтеви за степен

Да би стекли степен доктората пословне администрације, сви студенти морају да испуне 60 основних програма. Основна настава се изводи у осам курсева за 6 сати, сваки у трајању од 8 седмица. Поред 48 основних кредита, студент треба да заврши Гранд Цомпрехенсиве Екам (ГЦЕ) и да достави завршну дисертацију за 12 сати.

Докторат курсева пословне администрације

Студент је обавезан да заврши 8 од 11 следећих курсева за завршетак програма доктората пословне администрације и доделу дипломе.

 • БУ 151201 Методологија истраживања (6 кредита)
 • БУ 151202 Менаџерско рачуноводство и финансијски менаџмент (6 кредита)
 • БУ 151203 Предузетништво и лидерство (6 кредита)
 • БУ 151204 Управљање људским ресурсима (6 кредита)
 • БУ 151205 Пословна интелигенција (6 кредита)
 • БУ 151206 Основе пројектног менаџмента (6 кредита)
 • БУ 151207 Стратешки маркетинг (6 кредита)
 • БУ 151208 Руководство у међународној мултикултуралној организацији (6 кредита)
 • БУ 151101 Организација и руководство (6 кредита)
 • БУ 151102 Лидерство на иновацијама и технологији (6 кредита)
 • БУ 151106 Пословна стратегија (6 кредита)
 • Дисертација (12 кредита)

Потребни материјали за учење

Сваки курс ће имати одређени уџбеник који су студенти сами одговорни за добијање. Систем за управљање учењем (ЛМС) подржава коришћење додатних материјала за учење, укључујући презентације мултимедијалних предавања, форуме за дискусију и колекцију материјала за читање е-библиотеке. Материјали за курс су дискреционо право појединих чланова факултета, али су подвргнути прегледу и одобрењу од стране главног академског службеника прије него што се користе на течају уживо.

Практична обука

Тренутно, студенти на Brentwood University нису обавезни да заврше било какву практичну праксу. Како наш универзитет служи већини одраслих полазника, они ће се већ ангажовати у пословним или другим областима. Brentwood University не нуди универзитетске кредите за животна или радна искуства.

Градуате Емплоимент Оппортунитиес

Дипломци програма Brentwood University могу добити посао на тржишту са било којим послодавцем који је спреман да их запосли. Статистике показују да студенти који стичу докторат могу очекивати знатно већу зараду у односу на оне који имају само диплому или стручну спрему. Brentwood University не нуди посао за дипломиране студенте, нити може гарантовати профитабилно запослење својим дипломцима. Brentwood University може помоћи студентима у идентификацији угледних служби за везу (агенције и ловци на главе) и може пружити референтне материјале који помажу ученицима да припреме своје биографије или побољшају своје вјештине интервјуирања.

Политика дипломирања - Доктор програма пословне администрације

Да би стекао степен доктора пословне администрације, студент мора задовољити захтјеве који се односе на семестралне бодове, просјек оцјена, студијски програм и курсеве. Студенти који су испунили све услове за дипломирање требају поднијети захтјев за диплому главном академском службенику.

Да бисте стекли степен доктора пословне администрације, студент мора да испуни следеће:

 • Зарадите најмање 60 семестарских бодова полагањем 8 основних ДБА курсева и завршите потребну дисертацију.
 • Одржавати институционални ГПА од 2,0 (на систему 4.0).
 • Зарадите минималну оцену курса од 2.0 (на систему 4.0) за сваки курс у програму.

Датум додјеле је датум на који се званично додјељује студентски ступањ. По завршетку свих потребних курсева, подношењу пријаве за дипломирање и рјешавању евентуалних неизмирених финансијских обавеза, студенти који су испунили све академске и административне услове, добијају два службена пријеписа и своју диплому.

Услови за пријем - ДБА

Кандидати који се разматрају за пријем у програм доктор пословне администрације ће се оцјењивати на основу њихове академске квалификације, личне изјаве, пријаве и ЦВ-а ако је потребно.

Да би били примљени у наш програм доктора пословне администрације, студенти морају пружити доказе о испуњавању следећих критеријума:

 • Студенти морају да стекну мастер диплому од установе одобрене од стране Бироа или претходно одобрене од стране агенције претходнице Бироа; или акредитована институција у Сједињеним Државама или Канади; или другу државно одобрену установу која документира да је институција у којој је студент стекао диплому еквивалентна институцији која је одобрена од стране Бироа; или институција изван Сједињених Америчких Држава или Канаде и додатно обезбјеђује свеобухватну процјену степена који обавља страна служба за процјену вјеродостојности која је члан Националне асоцијације за процјену вјеродостојности (НАЦЕС), или у случају да се диплома додјељује међународна институција, Brentwood University администрација може истражити и потврдити диплому.
 • Ученици морају платити све примјењиве накнаде, према тренутном објављеном распореду накнада у вријеме потписивања или склапања уговора о упису или направити друге договоре прихватљиве за школу.
 • Ова институција не додјељује кредит за задовољавајуће испуњавање ЦЛЕП-а или других упоредивих испита. Ова институција може додијелити кредит за искуствено учење.
 • Ова институција није склопила споразум о артикулацији или преносу са било којом другом институцијом.
 • Мора да има 3 године професионалног пословног искуства, од којих је најмање једна била у менаџерској улози.

Знање енглеског

Инструкције ће бити дате само на енглеском језику. За студенте чије претходне дипломе нису завршене на енглеском језику, тражит ћемо оцјену 500 на тесту ТОЕФЛ-а на папиру или 70 бодова на тесту темељеном на интернету.

ТОЕФЛ захтјев се не односи на студенте који су добили средњу школу или еквивалент у академској институцији која је обезбиједила наставу на енглеском језику.

Слично томе, захтев за ТОЕФЛ се не односи на студенте који су завршили курс на енглеском језику на нивоу колеџа ИЛИ који су завршили тест енглеског језика у овој институцији.

Jezik održavanja programa:
енглески језик
Ласт упдатед February 11, 2019
Ovaj kurs je Online студије, Комбинација Online и кампус студија
Start Date
sept. 2019
Duration
24 Месеци
Fleksibilno vreme
Redovne studije
Price
16,800 USD
Онлине; 22.500 УСД: Хибрид
Prema lokacijama
Prema datumu