Read the Official Description

Студијски програм се реализује у оквиру кинантрополошког поља науке. Кинантропологија је мултидисциплинарна област науке која се бави комплексним ефектима интенционалне и спонтане физичке активности на развој људске личности у био-психо-социјалном контексту иу условима физичког васпитања и спорта, физиотерапије, здравственог физичког васпитања, укључујући њихово ефикасно управљање.

Циљ докторских студија из кинантропологије је научна припрема стручњака како би се осигурале њихове способности у погледу самосталних истраживачких, научних и педагошких активности и практичне примјене стечених знања и вјештина у складу са потребама праксе. Ради се о интердисциплинарном студијском програму који захтијева варијабилност приступа рјешавању задатака који одражава цјелокупно тематско ширење ове знанствене дисциплине. Системски приступ је наглашен током студија са нагласком на специфичности кинантропологије, како у смислу методологије, тако и садржаја. Докторски студији из кинантрополошког програма су високо индивидуализовани, на основу типа пројекта дисертације, као и на пољу основних студија. Програм припреме одабран је за развој теоретске и методолошке спремности студента у односу на специјализацију дисертације у циљу систематске научне активности у изабраном истраживачком проблему.


Опис критеријума за верификацију и евалуацију

Пријемни испит се спроводи пред комисијом у форми усменог разговора и испитује компетентност студента за научни рад на терену.

Одбор оцењује:

 1. Квалитет пројекта дисертације - пројекат мора имати сљедећу структуру:
  увод, књижевно истраживање, циљ / е рада и на основу врсте и тематског фокуса пројекта такође одређивање хипотеза и методологија.
  Максималан број бодова за цијелу ставку - 20 бодова.
 2. Однос теме према истраживачком фокусу радног места, а посебно стручности потенцијалног саветника и његових / њених истраживачких пројеката - мора постојати јасна доследност предложене теме и истраживачког фокуса радног места и саветничког тренера ( Кандидат се односи на специфичну тему или чак директно специфичну позицију текућег или предстојећег истраживачког пројекта, унапријед контактира потенцијалног савјетника и конзултира са њим планирани пројект дисертације, пројект посебно надограђује претходне истраживачке активности на радном мјесту).
  Информације о савјетницима могу се наћи на адреси хттпс://ис.цуни.цз/студиум/енг/сколител/индек.пхп?до=сколителе
  Максималан број бодова за цијелу ставку - 20 бодова.
 3. Претходне професионалне активности у области биомеханике - евалуиране су претходне активности везане за пројекат, по могућности издавачка дјелатност - утјецај часописа - 10 бодова, СЦОПУС - 8 бодова, ЕРИХ - 6 бодова, рецензирани часопис и активно представљање на студентској знанственој конференцији или друга научна конференција - 4 бода.
  Пун број бодова ће бити примљен од стране кандидата ако је он / она први аутор; ако је он други коаутор, он / она ће добити 75% ако је трећи коаутор, он / она ће добити 50% за одговарајућу ставку и ако је четврти или више ко-аутор ће добити 25%.
  Максималан број бодова за цијелу ставку - 10 бодова.
 4. Квалитет презентације пројекта и одговор на питања чланова одбора.
  Максималан број бодова за цијелу ставку - 10 бодова.

Сваки члан комисије оцјењује ставак 1. точком процјене у распону од 0 до 20, став 2 у распону од 0 до 20 бодова, став 3 у распону од 0 до 10 бодова, став 4 у распону од 0- 10 поена. Према томе, максимални број бодова од једног процјенитеља је 60. Аритметичка средина се израчунава из бодова које додјељују поједини чланови одбора. Заокруживање ће се извршити на најближи цео број - за вредности 0.0-0.49 према доле и за вредности 0.50-0.99 горе. Редослијед кандидата ће се одредити у складу са коначним резултатом. Минимални прихватни праг је 30 бодова.


Услови за пријем

Упис на докторске студије условљен је успјешним завршетком магистарског студија.

Метод верификације:


Препоручена литература, огледна питања

Литературу препоручују појединачни потенцијални савјетници. Ово се заснива на очекиваном фокусу дисертације и на пољу кинантропологије у којој ће се радити. Препоручена литература се објављује на профилима појединих савјетника на хттпс://ис.цуни.цз/студиум/енг/сколител/индек.пхп?до=сколителе.


Градуате Профиле

Дипломац докторских студија посједује дубоко и свеобухватно знање и добро је упућен у широк спектар научних принципа. Упознат је са истраживачким методама, способан је да обезбиједи индивидуални научни рад са академским и професионалним интегритетом, поштујући етичке конвенције истраживачког рада. Он / она је способан за критичку анализу савремених научних сазнања. Дипломац је компетентан да комуницира о питањима која се тичу како своје специјализације, тако и широког спектра друштвених веза, посебно у области примјене резултата истраживања у пракси. Његова / њена докторска теза, заснована на оригиналним истраживањима, у великој мери је допринела повећању научних знања у Кинантропологији. Делови дисертације су такође прочитани или објављени на националном или међународном нивоу.


Цареер Проспецт

Дипломци докторских студија кинантропологије као интердисциплинарног поља могу наћи своју примену углавном у сфери науке и истраживања, у образовању иу области спорта, на физиотерапеутским радним местима иу акредитованим лабораторијама. Друга важна област примјене је сфера државне управе и пословне сфере.

Program taught in:
енглески језик

See 1 more programs offered by Charles University Faculty of Physical Education and Sport »

Last updated January 9, 2019
Ovaj kurs je Campus based, Комбинација Online и кампус студија
Start Date
okt. 2019
Duration
4 Године
Redovne studije
Price
95,000 CZK
по академској години. Онлине пријава за пријаву: 540 ЦЗК
Deadline
apr. 30, 2019
By locations
By date
Start Date
okt. 2019
Application deadline
apr. 30, 2019

okt. 2019

Location
Application deadline
apr. 30, 2019
End Date