Read the Official Description

Докторски студиј „Теологија“, грана студија „Хуситска теологија“ са стандардним четворогодишњим студијем припрема студенте за самостална научна истраживања и самосталне креативне активности у области теологије. Огранак студија омогућава студентима да се специјализирају у складу са својим индивидуалним планом студија. Испитна грана омогућава познавање херменеутичких приступа и примјењује их у савременом теолошком дискурсу, али иу дијалогу са конфесионалним приступима других теолошких система. Предмет студија је теолошки збир који се тумачи током Хуситске теологије. Циљ студија је научна припрема врхунских стручњака који су способни за самостални научни рад у области теологије. Огранак је истовремено оријентисан на свест о томе да од самог почетка постоји напор ка новом разумевању и новој интерпретацији фундаменталних теолошких појмова. Тиме је грана у контексту с другим појмовима који су превазишли метафизичку концепцију свијета. Она се бави кључним питањима хришћанског вјеровања и Криста присутног у овом свијету. Ученици гране имају прилику да науче како се питања практично испољавају иу актуелној друштвеној науци цркве.


Опис критеријума за верификацију и евалуацију

Једна рунда (два дијела, од којих ниједан није “кноцк-оут”)

Проводи се на енглеском језику.

  1. Усмени разговор у вези са предлогом дисертације. Предметни материјал ће бити предлог дисертације. Формална структура приједлога пројекта дисертације детаљно је описана у опћим увјетима докторског студија (Остале информације - Пријавни обрасци). Биће оцијењени садржајни и формални аспекти приједлога, као и способност кандидата да у критичкој дискусији представи и брани своје планирано истраживање.
    Максимални могући резултат је 60 поена.
  2. Усмени разговор о специјализацији кандидата. Обим и профил специјализованог интереса кандидата, ниво знања предмета Хуситска теологија у оквиру завршног универзитетског испита.
    Максимални број бодова за овај дио пријемног испита је 40 бодова.

Максимални број бодова за оба дијела пријемног испита је 100 бодова.

Минимални могући број бодова за оба дијела пријемног испита је 75 бодова.

Према максималном броју прихваћених кандидата, декан ће одлучити о пријему кандидата / кандидата који су испунили услове за пријемни поступак и који је добио / ла највећи број бодова на пријемном испиту.

Одрицање од пријемног испита: немогуће.


Услови за пријем

Упис на докторске студије условљен је успјешним завршетком магистарског студија.

Метод верификације:


Правила која регулишу изузеће од пријемног испита

Не може се одустати од пријемног испита.


Препоручена литература, огледна питања

погледајте веб страницу Факултета: хттпс://ввв.хтф.цуни.цз/ХТФ-183.хтмл


Цареер Проспецт

Дипломац доказује детаљно знање из области Хуситске теологије на савременом нивоу и познаје историју своје гране студија. Он или она је стручњак за реформаторско теолошко размишљање, чак иу интердисциплинарном контексту. Он или она познаје основне чињенице о теолошкој еволуцији у том подручју, разумије позицију тог подручја у постојећој теологији и изражава мишљења која одговарају сувременим знанственим спознајама на темељу властитог критичког просуђивања. Он или она су продубили своје знање класичног језика. Дипломац је у стању да примени своје стечено теоријско знање контекстуално и да анализира и интерпретира верске текстове. Он или она је спреман да ради као члан академског особља на универзитету, научни радник у области друштвених наука, менаџер у непрофитној, културној и државној организацији и чехословачкој Хусејској цркви.

Program taught in:
енглески језик

See 1 more programs offered by Charles University Hussite Theological Faculty »

Last updated January 9, 2019
Ovaj kurs je Campus based, Комбинација Online и кампус студија
Start Date
okt. 2019
Duration
4 Године
Redovne studije
Price
20,000 CZK
по академској години. Онлине пријава за пријаву: 540 ЦЗК. Накнада за пријаву на папир: 590 ЦЗК. Могућност разговора о појединачној схеми плаћања за студијску накнаду.
Deadline
apr. 30, 2019
By locations
By date
Start Date
okt. 2019
Application deadline
apr. 30, 2019

okt. 2019

Location
Application deadline
apr. 30, 2019
End Date