Read the Official Description

Циљ студије је припремити студенте за научно-истраживачки рад на нивоу који одговара тренутним захтјевима науке. У новој студији, концепт интегрише физичку антропологију, укључујући генетику, екологију и етологију, социокултурну антропологију у холистички приступ проучавању људи и популација. Задатак наставе је, опћенито, научити теоријске основе поља и овладати техникама и методологијом знанствено-истраживачког рада.

У физичкој антропологији, методе укључују соматометрију, остеометрију, антрополошку соматотопију, дерматоглифику, основе рентгенске геометрије и друге морфолошке и морфометријске приступе, укључујући новоуведене 3Д бесконтактне технике. Методе молекуларне генетике укључују ПЦР ин ситу хибридизацију, секвенцирање ДНК и методе рестрикцијске анализе. Истраживачки програми Центра за обуку били су усмјерени на праћење постнаталног раста и развоја дјеце у нормалним и патолошким истраживањима, истраживања о прехрани и гојазности, проучавање морфолошке варијабилности популација, утјецај фактора околине на онтогенетски развој човјека, праћење краниофацијалног раста. нормалне и абнормалне конгениталне дефекте, процену дерматоглифских карактеристика посебно у односу на поремећаје у развоју и анализу образаца људског понашања.

Студијски програм антропологије обезбјеђује се углавном из области форензичке антропологије и палеопатологије. Молекуларне генетичке студије поред форензичких примена укључују анализу рецептивних гена и генетских полиморфизама у варијабилним регионима хуманих хромозома и генетику мускулоскелетног и екогенетичког. Они су такође усмерени на истраживање молекуларне основе одређених патолошких стања. Постоје експериментални објекти Института за експерименталну медицину Академије наука Чешке Републике. Посебно у областима тератологије, физиологије, неурознаности и токсикологије. Из медицинског поља студије је контактно питање Епидемиологија, ортопедија, рехабилитација, ендокринологија, педијатрија и друге дисциплине.

Студијски програм се изводи у сарадњи са Институтом за експерименталну медицину и Институтом за археологију АС ЦР.


Опис критеријума за верификацију и евалуацију

Пријемни испити имају облик интервјуа на тему доктората. Докторска дисертација, која показује техничке способности кандидата за докторски студиј и способност рада са специјализованом страном књижевношћу. Пројекат оцењује стручна комисија.


Услови за пријем

Упис на докторске студије условљен је успјешним завршетком магистарског студија.


Препоручена литература, огледна питања

Читања се препоручују од стране појединачних потенцијалних супервизора и заснивају се на професионалним питањима потенцијалне дисертације и одабране дисциплине. Посебно, монографије и поштовани ИФ часописи. Предложена литература и ресурси могу се посматрати у оквиру профила специфичних супервизора.


Цареер Проспецт

Др Пх.Д. Дипломирао је антропологију у теоријским и практичним аспектима биолошке, друштвене и културне антропологије која се односи на биолошке и друштвене корене људских бића, као и на људску варијабилност и прилагодљивост у времену и на мјесту. Главне дисциплине у дипломским програмима су људска еволуција и екологија, аукологи, људска анатомија, а молекуларна антропологија се концентрирала на људску прошлост као и на клиничка и биомедицинска истраживања. Др. дипломци су спремни примијенити практична знања у морфолошким истраживањима, али иу методама молекуларне антропологије и софистицираним 3Д компјутерским анализама, прије свега у подручјима као што су клиничка, функционална, ергономска, форензичка

Program taught in:
енглески језик
Last updated January 10, 2019
Ovaj kurs je Campus based, Комбинација Online и кампус студија
Start Date
okt. 2019
Duration
4 Године
Redovne studije
Price
1,850 EUR
по академској години. Накнада за пријаву на папир: 590 ЦЗК.
Deadline
apr. 30, 2019
Application submission date 1: 30.04.2019. Application submission date 2: 15.08.2019
By locations
By date
Start Date
okt. 2019
Application deadline
apr. 30, 2019
Application submission date 1: 30.04.2019. Application submission date 2: 15.08.2019

okt. 2019

Location
Application deadline
apr. 30, 2019
Application submission date 1: 30.04.2019. Application submission date 2: 15.08.2019
End Date