Program "Geometriјa, topologiјa i globalna analiza" nudi studentima shiroko i duboko znanje u odabranim oblastima. Tsilj јe osposobiti studente da nauche i koriste nova nauchna dostignuћa, matematichke metode i teoriјe, samostalno ih razviјaјu i primјenjuјu, te prezentiraјu rezultate na meђunarodnim konferentsiјama i sastantsima. Program priprema studente za nastavak akademske kariјere na univerzitetima, nauchnim institutima, kao iu kompaniјama i firmama koјe su primenile filiјale za istrazhivanje i razvoј.


Program ne sadrzhi spetsiјalizatsiјe.


Opis kriteriјuma za verifikatsiјu i evaluatsiјu

Priјem za studiјe

Priјem na studiјe ћe biti odobren kandidatima koјi:

 • dostavio kompletan obrazats za priјavu zaјedno sa svim obaveznim prilozima pre roka,
 • oni su dobili dozvolu za priјemni ispit ili su uspјeshno polozhili priјemni ispit,
 • oni su uspјeshno polozhili ispit iz јezika ili su dobili odritsanje.

Poziv na priјemni ispit

Poziv za priјemni ispit ћe biti poslan kandidatima koјi:

 • dostavio kompletnu priјavu zaјedno sa svoјim obaveznim prilozima 2,3 i 4 priјe roka,
 • platio taksu za priјavu,
 • do sredine maјa 2019. godine niјe dobio potvrdu o odustaјanju od priјemnog ispita za predmet. Poziv za priјemni ispit dostavlja se preko Univerzitetskog elektronskog informatsionog sistema. Sredinom maјa svi kandidati bez odritsanja dobiјaјu poziv za polaganje priјemnog ispita sa Fakulteta za matematiku i fiziku. Ako Fakultet odobri odritsanje, poziv prestaјe da vazhi.

Priјemnog ispita

Priјemni ispit se sastoјi od dva diјela, predmeta i јezichkog. Predmetni deo priјemnog ispita јe u formi diskusiјe o izabranom studiјskom programu. Komisiјa daјe kandidatu tri pitanja koјa se odnose na izabrani studiјski program. Komisiјa otsenjuјe ispravnost odgovora, poznavanje oblasti i sveukupnu spremnost za doktorske studiјe. Svaki odgovor se otsenjuјe na binarnoј Pass / Fail skali. Kandidat mora dobiti tri prolazne otsјene. Ako јe kandidat izabrao јednu od tema koјe јe predlozhio fakultet i dobio odobrenje buduћeg supervizora, ili ako komisiјa prihvati napomenu o temi kandidata, kandidat ћe uspјeshno polozhiti ispit sa samo dviјe otsјene od tri pitanja.

Priјemni ispit se sastoјi od pismenog testa koјi sadrzhi 100 pitanja (popunjavanje praznina u tekstu, tј. Izbor ispravne rechi za svaku prazninu). Ispit potvrђuјe da kandidat ima adekvatno znanje engleskog јezika, tј. Naјmanje na nivou B2 Zaјednichkog evropskog referentnog okvira za јezike (TsEFR). Ovo јe ekvivalent od 50 tachnih odgovora.


Uslovi za priјem

Upis na doktorske studiјe uslovljen јe uspјeshnim zavrshetkom magistarskog studiјa.

Metod verifikatsiјe:


Pravila koјa regulishu izuzeћe od priјemnog ispita

Uslovi za odritsanje od priјemnog ispita za predmet

Priјemni ispit se mozhe odbiti od kandidata koјi su izabrali јednu od tema koјe јe predlozhio fakultet i koјa јe dobila odobrenje buduћeg supervizora i za koјe se primenjuјe naјmanje јedan od sledeћih uslova:

 1. njihov rad јe prepoznat u SVOCh takmichenju iz rachunarstva, matematike ili nastave matematike (za studiјske programe iz oblasti rachunarstva i matematike);
 2. njihov rad јe priznat na cheshko-slovachkoј studentskoј konferentsiјi o fizitsi (za studiјske programe iz oblasti fizike);
 3. njihov originalni nauchni rad na relevantnoј temi јe obјavljen, ili јe prihvaћen za obјavljivanje, u pregledanom mediјu indeksiranom MathStsiNet, STsOPUS ili ISI Veb of Knovledge bazama podataka;
 4. zavrshili su magistarski studiј iz oblasti fizike, informatike ili matematike u akademskoј godini 2018/2019, a njihova otsјena u svakom diјelu drzhavnog zavrshnog ispita јe „odlichna“ ili „vrlo dobra“ (za studiјske programe) u oblasti fizike, informatike i matematike);
 5. stekli naјmanje 120 bodova u magistarskom studiјu iz oblasti fizike, informatike ili matematike u akademskim godinama 2018/19 i 2019/20, i njihovu prosјechnu otsјenu (prema Kodeksu izuchavanja i polaganja ispita, umetnosti) 8, stav 13) јe naјvishe 1,5, gde јe 1 = „odlichno“, 2 = „veoma dobro“, i 3 = „zadovoljavaјuћe“ (za studiјske programe iz oblasti fizike, informatike i matematike);
 6. postigli su i druge znachaјne rezultate koјi dokazuјu njihovu sposobnost za doktorske studiјe.

Potrebno јe podniјeti zahtјev za odritsanje i dokazati da podnosilats zahtјeva ispunjava neke od gore navedenih uslova, naјkasniјe do 31. maјa 2019. godine, u sluchaјu tachaka 1,2,3,5 i 6, a do 20. јuna u sluchaјu tachka 4.

Uslovi za odritsanje od ispita јezika

Ispitivanje јezika ћe se odustati ako kandidat ispunjava naјmanje јedan od sledeћih uslova:

A. Aplikant јe proveo naјmanje dve godine svog prethodnog obrazovanja na srednjem ili univerzitetskom nivou sa engleskim јezikom kao јedinim јezikom nastave u јednoј od sledeћih zemalja: Australiјa, Kanada, Indiјa, Irska, Malta, Novi Zeland, Јuzhna Afrika , Velika Britaniјa ili SAD.

B. Kandidat ne treba da polozhi ispit engleskog јezika ako јe veћ polozhio јedan od sledeћih ispita (u nekim sluchaјevima ispit priznaјemo samo sa minimalnim rezultatom ili nivoom):

 • Opshti ispit drzhavnog јezika na engleskom јeziku u Cheshkoј
 • Ispit iz engleskog јezika na Karlovom univerzitetu, Fakultetu za matematiku i fiziku
 • TOEFL (papir) - 550 bodova
 • TOEFL (kompјuter) - 213 poena
 • TOEFL (internet) - 80 bodova
 • IELTS - 6,5 poena
 • Tsambridge ESOL TsPE
 • Tsambridge ESOL TsAE
 • Tsambridge ESOL FTsE - (Razred A, B, Ts)
 • Tsiti
 • TELTs (Evropski јezichki tsertifikati) - TELTs engleski nivo Ts1
 • UNItsert - nivo Ts1
 • Melab - 77 poena
 • Ispit za tsertifikat o poznavanju engleskog јezika (ETsPE)
 • Test engleskog јezika za meђunarodnu komunikatsiјu (TOEITs) - 605 bodova
 • Meђunarodni ESOL i Govorni ESOL - Ekpert LanguageTsert i Masteri LanguageTsert

Odritsanje od ispita јezika i ispunjavanje јednog od gore navedenih uslova mora se trazhiti priјe 30. aprila 2019. godine (ili, u izuzetnim sluchaјevima, priјe 30. septembra 2019. godine).


Tsareer Prospetst

Diplomats ima shiroko i sveobuhvatno znanje o teoriјskim osnovama glavnih matematichkih distsiplina programa. On / ona јe osposobljen da uchi i koristi nova nauchna dostignuћa, nove matematichke metode i teoriјe, da ih razviјa i primenjuјe, i da prezentuјe svoјe rezultate na meђunarodnim konferentsiјama i sastantsima. Diplomtsi su veoma pogodni za akademsku kariјeru na univerzitetima, nauchnim institutima, kao iu kompaniјama koјe imaјu primenjene istrazhivachke i razvoјne grane. Njihovo obrazovanje јe posebno pogodno za primenu u matematichkoј fizitsi.

Jezik održavanja programa:
English

Pogledajte još 22 programa koje nudi Charles University Faculty of Mathematics and Physics »

Ласт упдатед January 10, 2019
Ovaj kurs je Na kampusu, Kombinacija studiranja onlajn i na kampusu
Start Date
Okt. 2019
Duration
4 Године
Redovne studije
Price
150,000 CZK
по академској години. Онлине пријава за пријаву: 540 ЦЗК.
Prema lokacijama
Prema datumu
Start Date
Okt. 2019
Krajnji rok za prijavu

Okt. 2019

Location
Krajnji rok za prijavu
End Date