Read the Official Description

Демографија је научна студија динамике људске популације. Обухвата проучавање величине, структуре и расподјеле популација и како се становништво мијења с временом због рођења, смрти и миграције, укључујући сродне догађаје бракова, развода и абортуса. Односи између економских, социјалних, културних и биолошких средина и развоја популације у смислу узрока и ефеката (укључујући и прогнозирање) предмет су популацијских студија у ширем смислу. Демографија прикупља и анализира податке који су корисни за различите дисциплине које се баве људским популацијама, као што су економија, социологија, социјална медицина, антропологија, хисториографија, социјална географија, екологија итд. Резултати демографских студија су важни за јавну управу, креирање политике, организацију здравствених услуга. , образовни систем, осигуравајућа друштва, итд.


Опис критеријума за верификацију и евалуацију

Пријемни испит је један круг у облику интервјуа. На основу писменог захтева који се подноси електронски заједно са пријавом, али најкасније до 19. маја 2019. године, декан може дозволити да се пријемни испит обави путем информационе и комуникационе технологије, али само из озбиљних и документованих разлога као што су здравље или студирање у иностранству.

Током пријемног испита, кандидат мора показати техничке и језичке вјештине за изучавање датог програма, заједно са атрибутима потребним за научни рад. Испит се оцењује са максимално 100 бодова, од чега се 10 бодова додељује као бонус за давање специфичније идеје о садржају студије и планираном дисертационом раду у прилогу добровољне апликације, укључујући тему дисертације, кратку белешку, предвиђено одељење за надзор и сагласност одређеног супервизора да надгледа такав докторски пројекат.


Услови за пријем

Упис на докторске студије условљен је успјешним завршетком магистарског студија.

Метод верификације:


Правила која регулишу изузеће од пријемног испита

Пријемни испит се може одбити на основу писменог захтјева кандидата, под условом да су се успјешно пријавили за пројект СТАРС у датој академској години. Такав захтев, заједно са документацијом да су испуњени услови, мора да се поднесе (али не и електронски) до 19. маја 2019. године.


Цареер Проспецт

Др Пх.Д. Дипломирани студент из демографије је стручњак у многим областима популационих студија. Он / она пружа све врсте демографских истраживања и анализа у контексту социјалних, економских или здравствених питања. Он / она је вјешт у изради свих врста прогнозе становништва, укључујући процјене за будуће инфраструктурне потребе. Дипломац анализира популацијско-климу и осмишљава стратегије за социјалну политику, као и доприноси стручности различитим одјелима јавне управе. Друге улоге укључују познавање јавних статистичких услуга (демографске и здравствене статистике), истраживања и доношења одлука, као иу пословној, маркетиншкој и другим индустријама. Дипломац је компетентан као професионалац на било ком регионалном административном нивоу. Његове / њене способности су посебно корисне када се спроводе дугорочне иницијативе.

Program taught in:
енглески језик

See 29 more programs offered by Charles University Faculty of Science »

Last updated January 4, 2019
Ovaj kurs je Campus based, Комбинација Online и кампус студија
Start Date
okt. 2019
Duration
4 Године
Redovne studije
Price
50,000 CZK
по академској години. Онлине пријава за пријаву: 540 ЦЗК. Накнада за пријаву на папир: 590 ЦЗК.
Deadline
apr. 30, 2019
By locations
By date
Start Date
okt. 2019
Application deadline
apr. 30, 2019

okt. 2019

Location
Application deadline
apr. 30, 2019
End Date