Read the Official Description

Програм се изводи без специјализације.


Докторски студиј обезбеђује интегрисано образовање, омогућавајући својим апсолутима да обављају концептуалну и истраживачку делатност у области хемијског образовања због њихове високе образованости. Апсолутности докторског студија биће спремне за самостални научни, педагошки и координациони рад у овој области. Апсолвенти ће моћи да користе своје вештине на дидактичким местима рада на универзитетима и факултетима који припремају наставнике хемије, у истраживачким институтима чешког Министарства образовања који се баве проблематиком хемијског образовања, на радним местима институција и организација фокусираних на постдипломско образовање наставника, у националним и међународним институцијама и организацијама фокусираним на државна или међународна истраживања у хемијском или природословном образовању (Одсјек за хемијско образовање ЕуЦхеМС, Европско удружење за истраживање природословног образовања, Међународна организација за науку и технологију, Међународни савјет за Научно образовање итд.).


Опис критеријума за верификацију и евалуацију

Пријемни испит је један круг у облику интервјуа. На основу писменог захтева који се подноси електронски заједно са пријавом, али најкасније до 19. маја 2019. године, декан може дозволити да се пријемни испит обави путем информационе и комуникационе технологије, али само из озбиљних и документованих разлога као што су здравље или студирање у иностранству.

Током пријемног испита, кандидат мора показати техничке и језичке вјештине за изучавање датог програма, заједно са атрибутима потребним за научни рад. Испит се оцењује са максимално 100 бодова, од чега се 10 бодова додељује као бонус за давање специфичније идеје о садржају студије и планираном дисертационом раду у прилогу добровољне апликације, укључујући тему дисертације, кратку белешку, предвиђено одељење за надзор и сагласност одређеног супервизора да надгледа такав докторски пројекат.


Услови за пријем

Упис на докторске студије условљен је успјешним завршетком магистарског студија.

Метод верификације:


Правила која регулишу изузеће од пријемног испита

Пријемни испит се може одбити на основу писменог захтјева кандидата, под условом да су се успјешно пријавили за пројект СТАРС у датој академској години. Такав захтев, заједно са документацијом да су испуњени услови, мора да се поднесе (али не и електронски) до 19. маја 2019. године.


Цареер Проспецт

Тхе Пх.Д. Студија даје интегрисано образовање које омогућава својим дипломантима, захваљујући њиховој високој образованости, да раде концептуалне и истраживачке активности у области хемијског образовања. Тхе Пх.Д. Дипломирани студенти ће бити спремни за самостални научни, педагошки и управљачки рад у овој области. Они ће моћи да се афирмишу на дидактичким радним местима факултета, у истраживачким институтима Министарства просвете који се баве проблематиком образовања хемије, у средњим школама као високо квалификовани наставници хемије, на радним местима која се баве наставницима обуку, као иу међународним и европским институцијама и организацијама које су усмерене на национална и међународна истраживања у области хемије или природословног образовања.

Program taught in:
енглески језик

See 29 more programs offered by Charles University Faculty of Science »

Last updated January 4, 2019
Ovaj kurs je Campus based, Комбинација Online и кампус студија
Start Date
okt. 2019
Duration
4 Године
Redovne studije
Price
50,000 CZK
по академској години. Онлине пријава за пријаву: 540 ЦЗК. Накнада за пријаву на папир: 590 ЦЗК.
Deadline
apr. 30, 2019
By locations
By date
Start Date
okt. 2019
Application deadline
apr. 30, 2019

okt. 2019

Location
Application deadline
apr. 30, 2019
End Date