Read the Official Description

Тхе Пх.Д. дипломант има дубоко теоријско знање у свим главним областима египтологије и детаљан преглед и ажурно разумијевање тренутног стања истраживања и пратећих проблема. На основу потврђеног Пх.Д. дисертација, он / она је у стању да покаже изузетан квалитет у својој специфичној специјализацији. Знанствена, језичка и аналитичка вјештина и вјештине дипломанта чине га потпуно опремљеним за професионалну научну и педагошку потрагу на међународном нивоу. Тхе Пх.Д. дипломирани студенти могу бити запослени у многим институцијама са највишим оцјенама које су усредоточене на проучавање антике, као и на ниво ефективних руководилаца у институцијама које учествују у културним, политичким, економским или трговинским односима између Чешке и Египта.


Укупан број кандидата у претходној академској години: 1 (претходна акредитација)
Број пријављених кандидата у претходној академској години: 1 (претходна акредитација)
Дужина студирања: 4 године
Језик наставе је енглески. Египтологија је програм који плаћа накнаду.


Опис критеријума за верификацију и евалуацију

Пријемни испит: једнократни испит, интервју

  1. Дискусија о пројекту Пх.Д. дисертација: 0–30 бодова;
  2. Процена претходних студија, истраживања и других академских активности подносиоца захтева и процена знања секундарне литературе кандидата (на основу листе коју је поднео подносилац захтева): 0-15 поена;
  3. Превођење и анализа одабраног текста о средњем Египту: 0–15 бодова.

Суггестед Пх.Д. Теме се морају унапријед консултовати са предсједавајућим Одбора за предметну област. Предсједник Одбора предметне области (програмски директор): проф. Мирослав Барта, др., Контакт: мирослав.барта@фф.цуни.цз.


Кандидат може бити примљен само ако добије најмање 30 бодова на пријемном испиту и, истовремено, постигне довољно бодова да се сврста међу очекивани број студената примљених у одговарајући програм или грану студија (погледати Спецификације за пријемне процедуре које се примјењују на појединачне програме и гране студија; пријем ће бити одобрен свим подносиоцима пријава који постигну исти број бодова као и кандидат који је задњи на ранг листи. Имајте на уму да се различити очекивани број пријава односи на сталне и комбиноване облике студија. Подносиоци пријаве не могу бити примљени без достављања, најкасније до дана уписа, доказа о њиховом претходном образовању (види 5.4 ове чланке).


Услови за пријем

Упис на докторске студије условљен је успјешним завршетком магистарског студија.

Метод верификације:
Program taught in:
енглески језик

See 11 more programs offered by Charles University Faculty of Arts »

Last updated January 10, 2019
Ovaj kurs je Комбинација Online и кампус студија
Start Date
okt. 2019
Duration
4 Године
Redovne studije
Price
70,000 CZK
по академској години. Онлине пријава за пријаву: 540 ЦЗК.
Deadline
apr. 30, 2019
By locations
By date
Start Date
okt. 2019
Application deadline
apr. 30, 2019

okt. 2019

Location
Application deadline
apr. 30, 2019
End Date