Read the Official Description

Програм је отворен за студенте који су завршили постдипломски студиј (магистар, магистериј) из биологије и желе наставити своју професионалну каријеру у зоологији. Учесници се упознају са концептуалним, методичким и техничким питањима из појединих дисциплина зоологије и обучавају се у практичном истраживању појединих научних проблема. Тхе Пх.Д. Студија је усредсређена на Пх.Д. пројект који концепт и стварни учинак у великој мери подлежу ученичкој личној иницијативи и вештинама.

Широк спектар проблема у систематици животиња, филогенетици, екологији и бихевиоралној биологији може се проучавати типично уз рутинску примену разних савремених метода и приступа (молекуларна филогенетика и филогеографија, хистохемијске анализе, експериментална морфологија и ево-дево, квантитативне бихевиоралне анализе, неуроетологија , акустична биологија итд.) у комбинацији са опсежним теренским истраживањима, компаративним студијама и лабораторијским анализама. Скоро све главне групе животиња су покривене, типично Ацарина, Аранеа, Пседосцорпионеа, Моллусца, Хетероптера, Цолеоптера, Диптера и неколико других група инсеката (укључујући фосиле) и све главне групе кичмењака (укључујући фосиле). За тренутне примере консултујте листу прошлих и недавних пројеката предузетих у оквиру Пх.Д. Програм у зоологији (на веб страници Програма: веб.натур.цуни.цз/зоологие).


Опис критеријума за верификацију и евалуацију

Пријемни испит је један круг у облику интервјуа. На основу писменог захтева који се подноси електронски заједно са пријавом, али најкасније до 19. маја 2019. године, декан може дозволити да се пријемни испит обави путем информационе и комуникационе технологије, али само из озбиљних и документованих разлога као што су здравље или студирање у иностранству.

Током пријемног испита, кандидат мора показати техничке и језичке вјештине за изучавање датог програма, заједно са атрибутима потребним за научни рад. Испит се оцењује са максимално 100 бодова, од чега се 30 бодова додељује као бонус за давање специфичније идеје о садржају студије и планираном дисертационом раду у прилогу добровољне апликације, укључујући тему дисертације, кратку напомену, предвиђено одељење за надзор и сагласност одређеног супервизора да надгледа такав докторски пројекат.


Услови за пријем

Упис на докторске студије условљен је успјешним завршетком магистарског студија.

Метод верификације:


Правила која регулишу изузеће од пријемног испита

Пријемни испит се може одбити на основу писменог захтјева кандидата, под условом да су се успјешно пријавили за пројект СТАРС у датој академској години. Такав захтев, заједно са документацијом да су испуњени услови, мора да се поднесе (али не и електронски) до 19. маја 2019. године.


Цареер Проспецт

Др. Програм зоологије намијењен је студентима дипломских студија који су дубоко заинтересирани за знаност о зоологији и способни за самостално истраживање у одређеној зоолошкој дисциплини. Студија је усредсређена на Пх.Д. пројекат који се бави актуелним питањима дисциплине и конзистентан како у концептуалном тако иу методолошком погледу. Студија има за циљ да промовише вјештине у самосталном истраживању, у успостављању контекстуалног постављања и изради релевантних резултата истраживања, посебно објављивањем. Дипломирани је способан да спроводи истраживања, објављује своје резултате у међународним часописима и предаје на универзитетским курсевима. Може пронаћи радно мјесто у истраживачким и академским институцијама у зоологији и сродним дисциплинама, као иу организацијама конзерваторске биологије, музејима, зоолошким вртовима и / или примијењеним истраживањима.

Program taught in:
енглески језик

See 29 more programs offered by Charles University Faculty of Science »

Last updated January 4, 2019
Ovaj kurs je Campus based, Комбинација Online и кампус студија
Start Date
okt. 2019
Duration
4 Године
Redovne studije
Price
50,000 CZK
по академској години. Онлине пријава за пријаву: 540 ЦЗК. Накнада за пријаву на папир: 590 ЦЗК.
Deadline
apr. 30, 2019
By locations
By date
Start Date
okt. 2019
Application deadline
apr. 30, 2019

okt. 2019

Location
Application deadline
apr. 30, 2019
End Date