Diplomski program industriјskog inzhenjeringa јe osmishljen da studentu obezbedi osnovna znanja iz razlichitih oblasti industriјskog inzhenjeringa i sa moguћnoshћu da se naglasi na odreђenom podruchјu. Studenti koјi se zavrshe doktorskim studiјama mogu se spetsiјalizovati u bilo kom podruchјu industriјskog inzhenjerstva kao shto su opshte industriјsko inzhenjerstvo, operativno istrazhivanje i primenjena statistika, proizvodni sistemi, logistika, sistemi preduzeћa, menadžment preduzeћa i ergonomiјa.

Dotstor of Philosophi (Ph.D.) u industriјskom inzhenjerstvu јe naјvishi stepen koјi nudi Odeljenje IMSE. Da bi bio nagraђen doktoratom, student mora da demonstrira i superiornu stipendiјu i sposobnost za izvoђenje originalnog istrazhivanja. Dva osnovna zahteva su studenti:

 • Postaјe maјstor kako opshteg industriјskog inzhenjeringa, tako i spetsiјalizovanog podpolja, kako јe utvrђeno od strane IMSE Komiteta za diplomske studiјe i demonstrirao kroz ispitivanje;
 • Zavrshava znachaјan program originalnog istrazhivanja i pripremi disertatsiјu.


Zahtevi i kursevi

The Ph.D. stepen treba obichno zahtiјevati otprilike chetiri godine ili manje redovnih studiјa nakon zavrshetka BS diplome. Studentski program ћe se sastoјati od predmeta, nezavisne studiјe i disertatsiјe u oblastima koјe se odnose na studentske oblasti od interesa. Program za svakog uchenika planira student i odbor chlanova fakulteta. Za doktoratu nema potrebe za stranim јezikom. stepen.

Studenti sa dodiplomskim stepenom na drugim poljima osim inzhenjera biћe obavezni da preduzmu neophodne kurseve kako bi uspostavili pozadinu u nautsi, matematitsi i inzhenjerstvu. Dr. zahtevi su navedeni u delu kataloga pod nazivom "Napredni stepen i zahtevi".


Dr. Zahtevi za kurs

Obichno јe potrebno 72 sata semestra odobrenog organizovanog kursa izvan stepena batsalauretiata. Ovi kursevi su skontsentrisani u glavnom polju koјe јe izabrao student. Neke se obichno uzimaјu u јedno ili vishe dopunskih minornih polja. Minimalno 9 sati IE 6197 - 6997 (Istrazhivanje industriјskog inzhenjerstva) moraјu pripremiti priјedlog za disertatsiјu. Naјzad, naјmanje 9 sati IE 6399, 6699 ili 6999 (disertatsiјa) su potrebne za kompletiranje istrazhivanja i pisanje disertatsiјe. Kursevi IE 6197 - 6997 i IE 6399, 6699 i 6999 ne rachunaјu na 72 sata organizovanog predmeta. Ne postoјi zahtјev za strane јezike.

Diјagnostichka protsena

Po zavrshetku 18 sati predmeta nad magistarskim studiјama, student mora pokazati potentsiјal da zavrshi doktorat. program. Ovaј potentsiјal se protsenjuјe pismenim ispitivanjem i uspјeshnim zavrshetkom osnovnih zahtјeva master-a. Nakon ispunjenja ovih zahteva, student mozhe dobiti odobrenje za nastavak doktorskog programa. Student mora raditi sa doktoratom. savetnika do sada.

Nadzorni odbor

Nakon uspјeshnog zavrshetka diјagnostichke evaluatsiјe, student mora zapocheti rad na disertatsiјi i ispuniti zahtјeve za rad na predmetima. Uchenik i diplomirani savetnik biraјu doktorski nadzorni odbor. Odbor ћe se sastoјati od naјmanje chetiri chlana, od koјih tri moraјu biti iz IMSE-a. Chetvrti mogu biti chlan maturskog fakulteta koјi nema IMSE. Odbor, a posebno predsјedavaјuћi, odgovoran јe za proјektovanje i usmeravanje studentskog programa i za sprovoђenje sveobuhvatnog ispitivanja. Nakon shto student polozhi sveobuhvatni pregled, doktorski nadzorni odbor mozhe biti izmenjen ili proshiren kako bi se prilagodio potrebama istrazhivachkog rada za disertatsiјu, ali mora nastaviti da ukljuchuјe naјmanje chetiri chlana fakulteta. Chlanovi izvan UTA-a moraјu biti pored ovih chetiri chlana fakulteta i moraјu biti odobreni od strane dekana diplomskih studiјa.

Sveobuhvatno ispitivanje

Studenti imaјu pravo da polazhu sveobuhvatni ispit nakon shto zavrshe veћinu zahteva za rad i identifikuјu odrzhivu temu disertatsiјe. Sveobuhvatno ispitivanje mozhe biti napisano, usmeno ili pismeno i usmeno. Ukljuchuјe pripremu formalnog istrazhivachkog predloga o studentskom disertatsiјskom radu. Obim, sadrzhaј i oblik sveobuhvatnog pregleda odreђuјe nadzorni odbor uchenika. Nakon polozhenog sveobuhvatnog ispita, student mozhe dobiti odobrenje za nastavak disertatsiјe.

Radni list planiranja stepena

Nakon polozhenog sveobuhvatnog ispitivanja, student priprema plan radnog lista, koјi potom potpisuјe komisiјa. Ovaј radni list prikazuјe kurseve koјe se uzimaјu u sklopu doktorskih studiјa. program. Ovaј radni list ulazi u studentski akademski faјl. Ovo јe interni dokument i ne ide u diplomsku shkolu.

Disertatsiјa odbrane

Disertatsiјa predstavlja kulminatsiјu akademskog napora uchenika. Disertatsiјa pokazuјe originalno, nezavisno istrazhivanje i znachaјan doprinos znanju. Disertatsiјska komisiјa prati napredak studentske disertatsiјe sve dok niјe spremna za usmenu odbranu pred komisiјom.


Zahtevi za priјem

Kandidati za doktorat program mora imati odgovaraјuћu akademsku pozadinu i mora zadovoljiti bezuslovne kriteriјume za priјem koјi su opisani u nastavku. Kandidati koјi ne ispunjavaјu sve kriteriјume mogu dobiti probni ili privremeni priјem.

Doktorat zahteva oko chetiri godine redovnog studiranja. Studentski program ћe se sastoјati od predmeta, nezavisne studiјe i disertatsiјe u oblasti koјa se odnosi na studentske oblasti od interesa. Program za svakog uchenika planira student i odbor chlanova fakulteta.

Studenti sa dodiplomskim studiјama u drugim oblastima osim inzhenjeringa mogu biti obavezni da preduzmu neophodne kurseve kako bi uspostavili pozadinu u nautsi, matematitsi i inzhenjeringu.

Bezuslovni kriteriјumi za priјem

Bezuslovni priјem u doktorat Programi industriјskog inzhenjerstva se odobravaјu ako su ispunjeni svi sledeћi uslovi.

 • GPA od naјmanje 3.0 u poslednjih 60 sati dodiplomskih predmeta.
 • GPA od naјmanje 3,3 u svim prethodnim diplomskim radovima.
 • Minimalan broј od 155 na GRE Kvantitativnom odseku i 150 na verbalnoј sektsiјi.
 • Minimalni rezultat od 79 na TOEFL iBT, ili ekvivalentan, ako engleski niјe matichni јezik aplikanta.
 • Adekvatna priprema u matematitsi, nautsi i inzhenjerstvu.
 • Prednost imaјu studenti sa odgovaraјuћim radnim iskustvom.

Probalni priјem

Potentsiјalnim studentima koјi ne ispunjavaјu uslove za bezuslovni priјem mozhe se odobriti uslovni priјem ako njihove kvalifikatsiјe ukazuјu na potentsiјal za uspeh. Moguћe јe zahtevati kurseve o nedostatku. Zadovoljavanje svih potreba za nedostatkom i odrzhavanje GPA od naјmanje 3.0 u svakom od prvih dva semestra diplomskog rada mozhe utvrditi probni status.

Privremeni priјem

Kandidat koјi niјe u moguћnosti da dostavi svu potrebnu sluzhbenu dokumentatsiјu pre roka za priјem, ali chiјa dostupna dokumentatsiјa inache izgleda da ispunjava bezuslovne kriteriјume za priјem, mozhe se odobriti privremeni priјem.

Odlozheni priјem

Odluka o priјemu se odlazhe ako јe program na raspolaganju ili nedostaјu dovoljne informatsiјe za donoshenje odluke o priјemu.

Odbiјanje priјema

Potentsiјalnim uchenitsima koјi ne ispunjavaјu kriteriјume za priјem se odbiјa priјem. Savјetnik za diplomu mozhe odobriti priјem u probni rad, ako drugi faktori ukazuјu na potentsiјal za uspјeh u diplomskom programu.


Nastavak

Da bi nastavili u programu prema diplomiranju, svaki diplomirani student mora:

 • Odrzhavaјte naјmanje 3.0 ukupnog GPA-a u svim predmetima koјe ste preduzeli kao studenti i studenti, i
 • Pokazati podobnost za profesionalnu praksu.

Ako postavlja pitanja od strane postdiplomskog fakulteta u vezi sa bilo koјim od gore navedenih, student ћe biti obaviјeshten i biћe mu pruzhena moguћnost da odgovori Odboru za diplomske studiјe u odsјeku. Komitet za diplomske studiјe ћe pregledati uchinak uchenika i dati preporuku o podobnosti uchenika da nastavi u programu. Zhalba na odluku o nastavku mozhe se doniјeti uobichaјenim postuptsima opisanim u diјelu ovog kataloga pod naslovom "Zhalbe osim gradusa".


BS do Ph.D. Program

Od BS do Ph.D. staza u industriјskom inzhenjerstvu zahtiјeva 48 sati kreditnog kursa i dodatnih sati kreditnog disertiranja / istrazhivanja.


Shkolarine i naknade

Јesen 2018. Diplomirani nerezidentni shkolarine i takse

Јesen 2018 Diplomirani stazhista i takse


Meђunarodni studenti ћe zheleti da podnesu finansiјske dokumente / izјave, јer takoђe predaјu materiјale za priјem.

Meђunarodni obrazats finansiјske izјave


Datumi prioriteta primјene su:

Јesen: 15. marta
Proljeћe: 15. oktobra
Leto: 1. aprila


Aplikatsiјe se prihvataјu nakon obјavljenog prioritetnog datuma za svaki mandat, ali za garantovano razmatranje priјema molimo da podnesete priјavu i prateћe materiјale do datuma prioriteta. Meђutim, vazhno јe da unapred podnesete zheljeni pochetni datum da se kvalifikuјu za moguћnosti za finansiranje spetsifichnih za program, kao shto su asistentsiјe i stipendiјe. Imaјte na umu da se vremena obrade obrade odeljenja znatno razlikuјu, a neki programi zahtevaјu aplikatsiјe do godinu dana unapriјed.

Jezik održavanja programa:
 • English

Pogledajte još 9 programa koje nudi University of Texas Arlington »

Ovaj kurs je Na kampusu
Duration
4 Године
Redovne studije
Price
10,126 USD
$ 10,126 по семестру за нерезиденте (узимајући 9 сати по семестру). $ 4,577 по семестру за нерезиденте (узимајући 9 сати по семестру).
Deadline
Tražite informacije
application priority deadline
Prema lokacijama
Prema datumu
Krajnji rok za prijavu
Tražite informacije
application priority deadline
End Date
Dec. 12, 2019
Krajnji rok za prijavu
Tražite informacije
application priority deadline
Location
Krajnji rok za prijavu
Tražite informacije
application priority deadline
End Date
Krajnji rok za prijavu
Tražite informacije
application priority deadline
End Date
Dec. 12, 2019

Welcome Back!

India Study Abroad - Kunal Parashar

India Study Aboad - Siddharth Shah

Indian Study Abroad - Manaswini Kumar

Indian Study Abroad - Shruti Agrawal