Read the Official Description

Картографија, геоинформатика и даљинска истраживања су одвојене области науке, које се баве стварањем читавих класа карактера локализације, комуникационо-информационих и препознатљивих модела. Научна грана обухвата општу картографију, теоријску картографију, историју картографије, картографску информатику и моделирање, анализу и креирање карата и атласа, картографску технологију, географске информационе системе и даљинска истраживања (РС).


Опис критеријума за верификацију и евалуацију

Пријемни испит је један круг у облику интервјуа. На основу писменог захтева који се подноси електронски заједно са пријавом, али најкасније до 19. маја 2019. године, декан може дозволити да се пријемни испит обави путем информационе и комуникационе технологије, али само из озбиљних и документованих разлога као што су здравље или студирање у иностранству.

Током пријемног испита, кандидат мора показати техничке и језичке вјештине за изучавање датог програма, заједно са атрибутима потребним за научни рад. Испит се оцењује са максимално 100 бодова, од чега се 10 бодова додељује као бонус за давање специфичније идеје о садржају студије и планираном дисертационом раду у прилогу добровољне апликације, укључујући тему дисертације, кратку белешку, предвиђено одељење за надзор и сагласност одређеног супервизора да надгледа такав докторски пројекат.


Услови за пријем

Упис на докторске студије условљен је успјешним завршетком магистарског студија.

Метод верификације:


Правила која регулишу изузеће од пријемног испита

Пријемни испит се може одбити на основу писменог захтјева кандидата, под условом да су се успјешно пријавили за пројект СТАРС у датој академској години. Такав захтев, заједно са документацијом да су испуњени услови, мора да се поднесе (али не и електронски) до 19. маја 2019. године.


Цареер Проспецт

Овај Пх.Д. студијски програм припрема студенте за стручна истраживања у специфичним областима картографије, даљинског истраживања и геоинформационих система (ГИС). Након завршетка овог програма, дипломирани је опремљен синтезом академског знања и практичних вјештина, што му омогућава да развије креативна рјешења у одређеној области. Он / она има стручност у ефикасном прикупљању географских података, укључујући даљинско очитавање, развој софтверских алата и метода као што су дизајн базе података за складиштење података, проналажење и управљање и моделирање просторних података помоћу ГИС-а, као и креирање и програмирање веба за дистрибуцију податке и мапе. У зависности од фокуса тезе, ученик може такође имати могућност да користи различите методе обраде података као што су неуронске мреже, генетски алгоритми или класификације објеката.

Program taught in:
енглески језик

See 29 more programs offered by Charles University Faculty of Science »

Last updated January 4, 2019
Ovaj kurs je Campus based, Комбинација Online и кампус студија
Start Date
okt. 2019
Duration
3 Године
Redovne studije
Price
50,000 CZK
по академској години. Онлине пријава за пријаву: 540 ЦЗК. Накнада за пријаву на папир: 590 ЦЗК.
Deadline
apr. 30, 2019
By locations
By date
Start Date
okt. 2019
Application deadline
apr. 30, 2019

okt. 2019

Location
Application deadline
apr. 30, 2019
End Date