Read the Official Description

Дипломирани доктори наука Програм класичне филологије је стручњак за класичне језике / древну литературу, способан да своје знање развија на креативан начин. Њихове дисертационе тезе сведоче о одличној стручности дипломираних студената у специјализацији по свом избору у оквиру класичне филологије, укључујући поуздано утемељење у књижевним или лингвистичким теоријама. Дипломци су опремљени знањем, методама и језичким знањима неопходним за самосталну истраживачку каријеру, у могућности да презентирају своја истраживања на конференцијама, у часописима, монографијама и издањима древних текстова. Дипломирани студенти могу тражити посао као истраживачи и универзитетски наставници, уредници и преводиоци специјалистичких публикација.


Дужина студирања: 4 године

Језик наставе је енглески. Класична филологија је програм који се плаћа.


Опис критеријума за верификацију и евалуацију

Пријемни испит: једнократни испит, интервју

  1. Расправа о пројекту Пх.Д. дисертација: 0–30 бодова;
  2. Оцењивање претходних студија, истраживања и других академских активности подносиоца захтева: 0-15 поена;
  3. Процена знања подносиоца захтева о секундарној литератури (на основу списка који подноси подносилац захтева): 0-15 поена.

Предметни одбор не нуди нити наметне одређени докторат. теме, али истраживачки пројекти требају бити у оквиру истраживачке оријентације Института за грчке и латинске студије. Кандидати морају да предложе истраживачке пројекте у складу са њиховим личним преференцијама у области латинске лингвистике, старогрчке лингвистике и старогрчке књижевности.

Суггестед Пх.Д. Теме се морају унапријед консултовати са предсједавајућим Одбора за предметну област. Предсједник Одбора предметне области (програмски директор): доц. ПхДр. Дагмар Муцхнова, ЦСц., Е-маил: Дагмар.Муцхнова@фф.цуни.цз.


Кандидат може бити примљен само ако добије најмање 30 бодова на пријемном испиту и, истовремено, постигне довољно бодова да се сврста међу очекивани број студената примљених у одговарајући програм или грану студија (погледати Спецификације за пријемне процедуре које се примјењују на појединачне програме и гране студија; пријем ће бити одобрен свим подносиоцима пријава који постигну исти број бодова као и кандидат који је задњи на ранг листи. Имајте на уму да се различити очекивани број пријава односи на сталне и комбиноване облике студија. Подносиоци пријаве не могу бити примљени без достављања, најкасније до дана уписа, доказа о њиховом претходном образовању (види 5.4 ове чланке).


Услови за пријем

Упис на докторске студије условљен је успјешним завршетком магистарског студија.

Метод верификације:
Program taught in:
енглески језик

See 11 more programs offered by Charles University Faculty of Arts »

Last updated January 10, 2019
Ovaj kurs je Комбинација Online и кампус студија
Start Date
okt. 2019
Duration
4 Године
Redovne studije
Price
70,000 CZK
по академској години. Онлине пријава за пријаву: 540 ЦЗК.
Deadline
apr. 30, 2019
By locations
By date
Start Date
okt. 2019
Application deadline
apr. 30, 2019

okt. 2019

Location
Application deadline
apr. 30, 2019
End Date