Pročitajte zvanični opis

Менаџмент наука и инжењерство (120100)

Програм Увод

Дисциплина менаџмент наука и инжењерство је једна од дисциплина на првом нивоу у Менаџмент дисциплинској групи према Кинеској класификацији дисциплине. Теоријски и темељ знања ове дисциплине формирају се комбиновањем менаџмента, економије, математике, системских наука, информационих наука и тако даље. Свеобухватним примјенама ових научних принципа и методологија, има за циљ анализу и рјешавање различитих проблема везаних за управљање у друштву, економији, предузећима и другим институцијама кроз квалитативне и квантитативне методе, уз квантитативно истраживање као најважнији аспект. Главни задаци истраживања ове дисциплине су да се предузећима и другим организацијама пруже систематске теоријске основе, методолошки модели и информациони системи како би се подржале њихове одлуке у вези са пословањем, пословањем, менаџментом, као и оцјеном и управљање пројектом. Као најраније утемељена дисциплина и једна од најбрже развијених дисциплина у Менаџменту дисциплинске групе, дисциплина Манагемент Сциенце анд Енгинееринг је формирала више завршену теоријску базу система, са истакнутим ликовима у наглашавању научне методологије и модела, ближе повезивање са инжењерским подручјима и више пажње на практичне примене.

Као један од најранијих предмета из области менаџмента, менаџмент наука и инжењеринг ужива потпуну са различитим методолошким карактеристикама модела. Његова блиска комбинација са инжењерским пољима постала је предмет са широком применом. China University of Petroleum је био овлашћен да успоставља дисциплину менаџмента Наука и инжењеринг 1986. године. Током протеклих 20 година, дисциплина наше школе стекла је богато искуство и развила се у значајну особину са посебним карактеристикама:

1. Студије о процени вриједности ресурса, економској евалуацији инвестиционе технике, рјешавању инвестиција и анализе ризика, управљања пројектима, као и врхунцу нафте узимајући индустријски ланац и нафту и гас као истраживачки објект постигли су напредни ниво у Кини, а дјелимични резултати чак и држе напредним међународним нивоом;

2. Истраживање системске симулације, система информисања и одлучивања, систематског предвиђања и оптимизације, заједно са иновативним апликативним истраживањима у области енергетског система, одувек је услед академске границе, постижући јасне резултате водећих домаћих истраживања;

3. Управљање великим енергетским предузећима и нафтом

4. Код набављених и енергетских фирми као истраживачких објеката, запослили смо тржиште хартија од вриједности и финансијске податке за истраживање корпоративног финансирања и тржишта вриједносних папира, финансијског управљања нафтним компанијама, међународном енергетском тржишту и систему трговања и управљања ризицима. Постигнут је низ резултата истраживања, од којих је део достигао напредни ниво у Кини и директно је усвојен од стране националних министарстава и истраживачких институција. Пословна школа ужива услове за усавршавање талената и превладавајуће академско окружење, са 7 чланова факултета, добро опремљених лабораторија, Института за економска истраживања нафте, као и Института за истраживање енергетске стратегије која дјелује као јака присталица.

Циљеви

Дипломци овог мајора морају бити високо квалификовани таленти који су добро развијени морално, интелектуално и физички, са ригорозним академским ставовима, рационалном структуром знања, снажним истраживањима и иновацијским способностима. Требали би бити квалификовани за истраживачке и административне положаје у области менаџмента наука и економског управљања енергијом. Да би се постигао овај циљ, од студената се захтева:

1. Мастер марксизам-лењинизам, основни принципи теорије Мао Зедонга и теорије Денг Ксиаопинга, савесно узимају концепт научног развоја и тачан поглед на свет као код понашања; Развити дух патриотизма и одличне заслуге; Придржавајте се закона и активно служите каријери социјалистичке модернизације.

2. Матер основне теорије и познавање дисциплине; Систематски савладају теорије и методе менаџмента науке и инжењерства; Побољшати капацитете у решавању практичних питања у управљању нафтном индустријом; Могућност самосталног истраживања и постизања креативних резултата.

3. Барем учити један страни језик да вешто претражује и чита страну књижевност, води академску комуникацију и напише тезу.

Детаљни захтеви у смислу знања и капацитета укључују:

1. Изградити поуздану базу знања у економском менаџменту, имати систематичан мастер теорије резолуције у раду и управљању, те створити теорије и методе квантитативне анализе, анализе енергетског система, резолуције планирања, управљања пројектима, као и економске анализе технологије;

2. Развити способност систематског анализирања и решавања практичних питања;

3. Упознајте се са најновијим резултатима истраживања и трендовима у менаџменту науке и инжињеринга, и изградити способност самосталног или кооперативног вођења научних истраживања и иновација;

4. Разумеју приступе који се користе у управљању и рјешавању операција, добијају капацитете за рјешавање проблема у предузећима и релативним организацијама;

5. Скромно савладајте страни језик, будите добри у слушању, говору, читању и писању који је неопходан у академској комуникацији.

Истраживачке области

1. Теорија и методе системског инжењеринга и њихова примена

2. Инвестиционе одлуке и управљање пројектима

3. Системска анализа енергетске стратегије и политике

4. Финансијски инжењеринг и управљање ризицима

Дужина програма

1. Нормативно време за редовне студенте је 3-5 година, а максимално време за ванредне студенте је 6 година.

2. Докторски степен кандидата остварује најмање 18 бодова, са најмање 12 бодова за обавезне курсеве.

3. Захтјеви за извештај о напретку субјекта:

Извјештај о прегледу књижевности о предметном истраживању мора бити написан средином или краја другог семестра почетком трећег семестра. Теме извјештаја треба одабрати у распону од којег ментор поставља, а извјештај треба писати у складу са форматом и захтјевима апликације за Националну фондацију за природне науке.

Курикулум

Обавезни курсеви
Јавни обавезни курсеви
 • Кинески језик
 • Увод у Кину
Стручни курсеви
 • Теорија управљања и метода управљања
Предмет Фронтиер
 • Системска теорија и метода
 • Економска процена нафте и гаса
 • Управљање економичном енергијом
 • Финансијско инжењерство и енергетска финансија
 • Енергетска стратегија и индустријска политика
Обавезна процедура
 • Извештај о прогресу истраживања предмета
 • Преглед литературе и предлог тезе
Изборни предмети
 • Дизајнирао ментор

Напомена: Ученици могу одабрати изборне предмете у другим програмима према савјетима супервизора.

Преглед литературе и предлог тезе

Теме које су одабране за предлог тезе треба да буду у оквиру дисциплине. Главни садржај предлога састоји се од позадине, значаја и основе теме; тренутни статус и трендове релевантних студија у земљи и иностранству; истраживачки објекти и садржаји; технолошке методе које се користе и анализа изводљивости; пројекција кључних технологија и потешкоћа; и истраживачки процес у детаљима. Студенти су дужни да прочитају најмање 100 чланака прије приједлога, од којих је 30 написано на страним језицима и написати преглед литературе (најмање 6000 ријечи) у складу с форматом који су поставили факултет и пословна школа. Преглед литературе ће бити оцијењен од стране групе за разматрање предлога током предлога тезе.

Литература и предлог тезе морају бити завршени прије трећег семестра. Преглед је организован од стране пословне школе отворено, а члан групе за оцењивање је 3-5. Група за разматрање треба дати мишљење за ревизију о озбиљној процени.

Академске активности

Током студија на China University of Petroleum , Пх.Д. од студената се захтева да најмање 10 академских предавања или најмање два јавна академска извештаја на универзитету. Осим тога, они су обавезни да учествују у најмање једној важној академској конференцији дисциплине и објављују своју тезу. Др. студенти се подстичу да учествују на међународним академским конференцијама. Горе наведене академске активности, заједно са обавезним везом Извјештаја о испитивању предмета, представљају овај дио. Др. студенти треба да поднесу извјештај о напретку истраживања предмета и ментор ће бити задужен за процјену академских активности које морају бити комп

Теза и објављивање резултата истраживања

Др. студенти су обавезни да објављују тезу и резултате истраживања у складу са релевантним документима које је поставила Градуате Сцхоол.

Jezik održavanja programa:
енглески језик
кинески

Pogledajte još 5 programa koje nudi China University of Petroleum »

Ovaj kurs je Campus based
Start Date
sept. 2019
Duration
4 Године
Fleksibilno vreme
Redovne studije
Price
36,000 CNY
Prema lokacijama
Prema datumu