Read the Official Description

Преглед

Област истраживања је фокусирана на различите врсте напредних металних материјала као што су високе чврстоће и термички отпорне лаке легуре и интерметалији за врло захтјевне примјене, металне биоматеријале за трајне и привремене медицинске имплантате, нано-кристалне легуре, високо отпорне материјале за енергетска и грађевинска индустрија, историјски материјали за објекте културног наслеђа итд. Осим тога, проучавају се процеси прикупљања метала из отпада и напредни процеси површинске обраде металних материјала који побољшавају отпорност на корозију, механичке перформансе и биокомпатибилност. Током студија и експерименталног рада студенти стичу темељна знања о односима између припреме материјала, њихове унутрашње структуре, механичких и хемијских својстава. Истражују се кинетика и механизми корозионих реакција, фазне трансформације, процеси механичког ојачавања, физичке појаве металних материјала и хемијске реакције приликом обраде отпада. Студенти упознају напредне експерименталне методе за припрему нових материјала и површинских слојева, као и за комплексну карактеризацију њихове унутрашње структуре, механичких и физичких својстава, корозијског понашања.

Каријере

Дипломци имају свеобухватно знање о металним материјалима, металуршким процесима и технологијама, процесима корозије и заштити од корозије. Запошљавају се у основним и примењеним истраживањима у металним материјалима, металургији, корозији, заштити од корозије и површинској обради на академским институцијама, универзитетима, истраживачким и технолошким центрима. Дипломирани студенти могу наћи запослење иу индустрији материјала, металургији, енергетици или хемији на вишим руководећим позицијама везаним за технологију, истраживање и развој.

Избор недавних теза

  • Алуминијумске легуре са прелазним металима и ретким земним металима припремљене металургијом праха
  • Утицај параметара материјала на отпорност на корозију челика Фе-Цр у срединама са повећаном оксидационом способношћу
  • Корозивно понашање титанских легура за стоматологију
  • Својства металних биоматеријала припремљених методама прашкасте металургије
  • Развој дифузијских премаза на бази алуминијума за примену у постројењима за спаљивање отпада и котловима на биомасу
  • Метални материјали са екстремно фином структуром: карактеризација структуре појединачних кристала магнезијума деформисани једнаким каналним углом пресовањем
  • Својства легура на бази магнезијума за складиштење водоника
  • Катодна пасивација челика
  • Структура и својства легура магнезијума на бази Мг – Зн – Ца
  • Припрема електролитичких Ни-П превлака на легурама лаких метала
Program taught in:
енглески језик

See 17 more programs offered by University of Chemistry and Technology, Prague »

Last updated January 8, 2019
Ovaj kurs je Campus based
Start Date
okt. 2019
Duration
4 Године
Fleksibilno vreme
Redovne studije
Price
2,300 EUR
Deadline
apr. 15, 2019
By locations
By date
Start Date
okt. 2019
Application deadline
apr. 15, 2019

okt. 2019

Location
Application deadline
apr. 15, 2019
End Date