Read the Official Description

Преглед

Област изучавања неорганске хемије је фокусирана на синтезу напредних неорганских једињења и материјала и проучавање односа између њиховог хемијског састава, структуре и физичко-хемијских својстава користећи разне инструменталне методе карактеризације и теоријске алате. На основу ових сазнања могуће је дизајнирати руте синтезе на посебне неорганске материјале и координациона једињења са унапред дефинисаним физичким, електрокемијским, каталитичким и биохемијским својствима. Са фокусом на структурну хемију, истраживање материјала и био-координациону хемију ово поље студирања има интердисциплинарни карактер, од физике и физичке хемије до биохемије. Стечена знања и вештине могу варирати у зависности од теме тезе од препаративне и аналитичке хемије до квантне хемије и других теоријских приступа који се користе за описивање молекуларне или кристалне структуре.

Каријере

Дипломац ће стећи теоријска знања и вештине из напредне неорганске хемије, посебно у опису хемијских веза, термодинамичке стабилности и електрокемијских својстава неорганских супстанци, које чине основу за многе важне техничке примене као што су наноелектроника или катализа, али и за улогу хемијских елемената у биохемијским системима. Поред теоријског знања, студенти се образују за усвајање практичних вештина у структурној анализи и физичко-хемијској карактеризацији неорганских материјала и координационих једињења. Дипломци налазе позиције у темељним и примијењеним истраживањима фокусираним на напредне неорганске материјале, посебно на електронику и фотонику. Ове позиције се крећу од универзитета, истраживачких института и примењених истраживачких лабораторија у индустријским компанијама, али и виших руководећих позиција у влади, индустрији, истраживању и развоју.

Избор недавних теза

  • Оптички активни филмови из герета иттербиум за примену у таласима
  • Спектроскопске и електрокемијске особине комплекса прелазних метала и њихова интерпретација помоћу квантно-хемијских метода
  • Фазна равнотежа у Ца-Цо-О и Би-Ср-Цо-О системима који укључују термоелектричне мешане оксиде
  • ЗнО базирани разблажени магнетни полупроводници - синтеза, карактеризација и студија односа фаза у систему Зн-Мн-О
  • Проучавање својстава суправодљивих материјала
  • Полупроводнички материјали на бази нитрида и оксида
Program taught in:
енглески језик

See 17 more programs offered by University of Chemistry and Technology, Prague »

Last updated January 8, 2019
Ovaj kurs je Campus based
Start Date
okt. 2019
Duration
4 Године
Fleksibilno vreme
Redovne studije
Price
2,300 EUR
Deadline
apr. 15, 2019
By locations
By date
Start Date
okt. 2019
Application deadline
apr. 15, 2019

okt. 2019

Location
Application deadline
apr. 15, 2019
End Date