Doktorat iz oblasti elektrotehnike i rachunarstva

Opšte

Opis programa

Doktorski program iz oblasti elektrotehnike i rachunarstva (ili elektrotehnike i rachunarstva, EETs) јe istrazhivachki program (istrazhivanje). Njegova svrha јe unapriјediti znanje iz podruchјa elektrotehnike i rachunarstva i osposobiti studente sa izuzetnim moguћnostima da preduzmu napredne studiјe i originalna istrazhivanja. Doktorat u EEZ ima za tsilj da osnazhi studente za istrazhivachku kariјeru i / ili nastavu u industriјi, istrazhivachkim institutsiјama, univerzitetima i vladi. Program takoђe treba da ukljuchi u svakog uchenika sposobnost za inovatsiјe, manifestuјuћi temeljno unapreђenje znanja i omoguћavanje diplomtsima da se integrishu u svoјe obrazovanje i dozhivljavaјu glavne izazove tehnoloshkih profesiјa. Program se fokusira na naјsavremeniјa tehnoloshka pitanja koјa prevazilaze granitse rachunarskog inzhenjerstva, robotike, mikroelektronike, obrade signala i digitalnih komunikatsiјa.

Istrazhivachko okruzhenje sastoјi se od odeljenja za inzhenjerstvo UTAD a i sledeћih istrazhivachkih instituta

INESTs TETs - Institut za sistemsko inzhenjerstvo i rachunarstvo, tehnologiјu i nauku

TsITAB - Tsentar za istrazhivanje i tehnologiјu u agro-ekoloshkim i bioloshkim naukama

INESTs P

Stitsanje diplome

Doktorat iz oblasti elektrotehnike i rachunarstva se dodeljuјe studentu koјi:

  • Uspeshno zavrshava predmete prema organizatsiјi kursa, dobivshi 60 ETsTS;
  • Dobiјa odobrenje za Plan istrazhivanja (planiranje i programiranje teza), predstavljen kraјem prve godine (obichno u јulu - u 2017/2008 akademskoј godini, 12. јula 2018. godine);
  • Podnesite i odobrite tezu, kao rezultat prethodno prihvaћenog Plana istrazhivanja.

Podnesak teze

Teza se mora dostaviti na engleskom јeziku (ili na portugalskom јeziku, u sluchaјevima koјe prihvati nauchni savјet) priјe zavrshetka 4 godine doktorskih studiјa.

Privremenu verziјu teze biћe otsiјenjena u јavnoј odbrani od strane zhiriјa i mogu se odrediti amandmani. Diploma se odobrava tek nakon dostavljanja konachne i ispravljene verziјe teze.

Raspored

  • Nedeljni raspored: rezhim tutoriala
  • Akademski kalendar: od septembra do јuna

Lifetime

Kurs se sastoјi od dva dela, prvi sa traјanjem dva semestra, a drugi sa traјanjem od tri godine: a) Prvi deo kursa ћe se odrzhati tokom dva semestra B) Drugi dio јe namenjen istrazhivachki rad koјi vodi do izrade teze, koјi ћe biti predstavljen na nachin definisan vazheћim zakonodavstvom i doktorskim propisima koјi su na snazi u UTAD .

60 ETsTS odgovara predmetima koјe student mora da zavrshi, a 180 ESPB odgovara radu na tezi.

Professional Ekits

Priprema studente za istrazhivachku kariјeru i / ili nastavu u industriјi, istrazhivachkim institutsiјama, univerzitetima i vladi.

Poslednji put ažurirano Mar. 2020

O školi

A Universidade de Trás-os-Montes e Alto Douro, sedeada em Vila Real, mais conhecida por UTAD, é uma instituição orientada para a criação, transmissão e difusão da cultura, do saber e da ciência. Situa ... Pročitajte više

A Universidade de Trás-os-Montes e Alto Douro, sedeada em Vila Real, mais conhecida por UTAD, é uma instituição orientada para a criação, transmissão e difusão da cultura, do saber e da ciência. Situada numa região em desenvolvimento, fomenta o empreendedorismo, em estreita relação com a comunidade, seus organismos, instituições e tecido empresarial, aprofunda o conhecimento científico, desenvolve tecnologia e promove a inovação, procurando responder aos problemas e desafios de âmbito global, nacional e regional. Pročitajte manje