Read the Official Description

Дипломски студиј организује Одсјек за физичку и макромолекуларну хемију у сарадњи са Прашким институтом за макромолекуларну хемију. Студијски програм су припремили стручњаци са Природно-математичког факултета, Академије наука и Прашког хемијског института. Покрива све области макромолекуларне хемије (укључујући биополимерну хемију и физичку хемију полимера) и неке дисциплине физике полимера.

Актуелне теме које се могу експериментално проучавати на Одељењу укључују, на пример, (а) синтезу полимера и студије у кинетици полимеризације (нпр. Синтеза полупроводних супституисаних полиацетилена), (б) процесе асоцијације у полимерним системима (нпр. , мицелизација блок полиелектролита у воденим растворима), (ц) процеси механичке деградације и биодеградације у полимерним системима, и (д) својства полупроводних полимерних материјала.

Теоријске студије (а) статистичке термодинамике полимера и (б) Монте Карло компјутерске симулације конформација ланца у супрамолекуларним структурама доступне су за теоријски оријентисане студенте. За студенте који раде дјелимично на Факултету и дјеломично у Институту за макромолекуларну кемију постоји велики број других тема. У циљу припреме дипломаната за успјешну професионалну каријеру, Дипломски програм одражава утјецај полимерне кемије на кемијску технологију и различите индустријске производне гране, а понуда појединачних истраживачких тема одражава сувремене трендове на слободним позицијама које се оглашавају. истраживачких институција и хемијских компанија у Чешкој и земљама Европске заједнице.


Опис критеријума за верификацију и евалуацију

Пријемни испит је један круг у облику интервјуа. На основу писменог захтева који се подноси електронски заједно са пријавом, али најкасније до 19. маја 2019. године, декан може дозволити да се пријемни испит обави путем информационе и комуникационе технологије, али само из озбиљних и документованих разлога као што су здравље или студирање у иностранству.

Током пријемног испита, кандидат мора показати техничке и језичке вјештине за изучавање датог програма, заједно са атрибутима потребним за научни рад. Испит се оцењује са максимално 100 бодова, од чега се 30 бодова додељује као бонус за давање специфичније идеје о садржају студије и планираном дисертационом раду у прилогу добровољне апликације, укључујући тему дисертације, кратку напомену, предвиђено одељење за надзор и сагласност одређеног супервизора да надгледа такав докторски пројекат.


Услови за пријем

Упис на докторске студије условљен је успјешним завршетком магистарског студија.

Метод верификације:


Правила која регулишу изузеће од пријемног испита

Пријемни испит се може одбити на основу писменог захтјева кандидата, под условом да су се успјешно пријавили за пројект СТАРС у датој академској години. Такав захтев, заједно са документацијом да су испуњени услови, мора да се поднесе (али не и електронски) до 19. маја 2019. године.


Цареер Проспецт

Др Пх.Д. дипломирао полимерне науке има основна знања која покривају све области хемије, плус напредна знања из хемије, физичке хемије и физике полимерних материјала, као и обично имају добра интердисциплинарна знања оријентисана према областима биологије, физике или нанознаности, према његова / њена теза. Дипломирани студент може представити своје резултате на међународним конференцијама и рецензираним часописима. Искуство у подучавању студената основних студија, формулисање предлога за грантове и управљање буџетима за истраживање су такође веома честе. Дипломирани је високо квалификован за креативни рад у било којој академској, истраживачкој или технолошкој лабораторији која се бави развојем, тестирањем и примјеном полимерних материјала на било којем истраживачком нивоу (основна, примијењена, технолошка).

Program taught in:
енглески језик

See 29 more programs offered by Charles University Faculty of Science »

Last updated January 4, 2019
Ovaj kurs je Campus based, Комбинација Online и кампус студија
Start Date
okt. 2019
Duration
4 Године
Redovne studije
Price
50,000 CZK
по академској години. Онлине пријава за пријаву: 540 ЦЗК. Накнада за пријаву на папир: 590 ЦЗК.
Deadline
apr. 30, 2019
By locations
By date
Start Date
okt. 2019
Application deadline
apr. 30, 2019

okt. 2019

Location
Application deadline
apr. 30, 2019
End Date