Pročitajte zvanični opis

Принципни развој модерних рачунарских система укључује моделирање и управљање интеракцијама између дискретних и континуираних феномена, ефикасно и одрживо рјешавање хетерогених мрежа, могућност приступа потенцијално неограниченим хардверским и софтверским ресурсима, рјешавање неизвјесности и потреба за елаборирањем у у реалном времену велике количине података. Наше начело је да испуњавање ових изазова захтијева развијање мултидисциплинарног знања које мора бити засновано на чврстим способностима моделирања и размишљања. Због тога је главни циљ нашег доктора наука. Студије су да студентима пруже прилику да развију те способности и да их примјењују на истраживачке изазове у рачунарству. У ту сврху нашим дипломцима нудимо уводне курсеве који пружају неопходне формалне позиције и специјализиране курсеве који упознају студенте са најновијим развојем у областима Реактивних система, софтверског инжењеринга и алгоритамских аспеката рачунарских и социјалних мрежа.

Тхе Пх.Д. програм се састоји од 4 године студирања и истраживања. Током прве године студенти прате низ курсева структуираних у три главна стуба: основе (модерних) мрежа, спецификација и анализа истовремених реактивних система и софтверских система и услуга. Поред интерних ГССИ курсева, студенти се подстичу да иду на предавања у летњим школама или у другим институцијама у Италији или у иностранству. Од сваког ученика се тражи да припреми, заједно са докторатом. координатор, студијски план који ће одобрити научни одбор.

Перформансе на испиту и квалитет приједлога тезе (поднесене на крају прве године) су главни критеријуми за одлучивање о пријему у другу годину. Друга и трећа година углавном су посвећена истраживању. У изради свог истраживања, сваку ученицу помаже надзорник, а његов напредак оцјењује теза комисија која се састоји од стручњака из релевантне области његових / њених научних интереса. Студенти се снажно охрабрују да део својих истраживачких истраживања проводе у екстерним истраживачким лабораторијама у Италији или иностранству.

Додатне информације о докторанту програм је доступан на: хреф = "хттп://цс.гсси.инфн.ит/пхд-програм/информатион/

Одбор

Луца Ацето (Универзитет Реикјавик, Исланд), Антониа Бертолино (ИСТИ-ЦНР, Писа), Гианлорензо Д'Ангело (ГССИ), Роберто Ди Цосмо (Университе Парис Дидерот, Француска), Бениамино Ди Мартино (Университа делла Цампаниа "Л. Ванвителли" ), Мицхеле Фламмини (председавајући, ГССИ и Университа делл'Акуила), Паоло Принето (Политецницо ди Торино), Луца Тревисан (УЦ Беркелеи и Симонс Институте фор тхе Тхеори оф Цомпутинг, САД).

Научни институт Гран Сассо нуди 34 доктора наука. стипендије из физике, математике, рачунарства и друштвених наука.

хреф = "хттп://ввв.гсси.ит/пхд/


Научни институт Гран Сассо (ГССИ), основан 2012. године у Л'Акуили (Италија) као Центар за напредне студије Националног института за нуклеарну физику (ИНФН), а потом успостављен у марту 2016. године као Школа напредних студија за постдипломске студије образовање, нуди 34 доктора наука. позиције за академску годину 2018/19.


ГССИ ( ввв.гсси.ит ) позива апликације за 10 стипендија у "Астропартицле Пхисицс", 8 у "Математика у природним, друштвеним и животним наукама", 8 у "Информатика" и 8 у "Урбаним студијама и регионалним наукама". Службени језик за све докторе. курсеви су енглески.


Стипендије се додјељују за 4 године и њихов годишњи износ је 16.159,91 еура бруто. Сви доктори. ученици имају бесплатан смештај у објектима ГССИ-а и кориштење кантине.


Пријава се мора доставити путем онлине формулара доступне на ввв.гсси.ит/пхд/ до 20. јуна 2018. године у 18.00 часова (италијанска временска зона).


Више информација потражите на Цалл фор Апплицатионс на ввв.гсси.ит/пхд/ или напишите е-маил на инфо@гсси.ит

Курсеви Рачунарске науке


КУРСЕВИ ИММИГРАЦИЈЕ

 • Реактивни системи - Луца Ацето, Роццо Де Ницола, Цатиа Трубиани
 • Софтверски системи и услуге - Лудовицо Иовино, Ивано Малаволта, Паола Инверарди
 • Дизајн и анализа алгоритама - Маттиа Д'Емидио, Мицхеле Фламмини

ЦОРЕ ЦОУРСЕС

 • Моделирање и верификација реактивних система - Луца Ацето, Роццо Де Ницола
 • Принципи провере модела - Мицхеле Лорети
 • Моделирање перформанси - Мирцо Трибастоне

 • Апстракција, моделирање и архитектура - Патризио Пеллицционе
 • Архитектура софтвера и даље - Паола Инверарди, Массимо Тиволи, Марцо Аутили
 • Тестирање софтвера и поузданост - Антонелла Бертолино

 • Алгоритми апроксимације - Гианлорензо Д'Ангело
 • Алгоритамско инжењерство и анализа комплексних мрежа - Маттиа Д'Емидио и Пиерлуиги Цресцензи
 • Алгоритамска теорија игара - Мицхеле Фламмини

АДВАНЦЕД ЦОУРСЕС

 • Напредна тестирања - Алати и методологије - Лорензо Беттини
 • Напредна софтверска аналитика - Массимилиано Ди Пента
 • Карактеристичне интеракције из више перспектива - Цхристиан Кастнер
 • Од Тимед Аутомата до Стохастичких хибридних игара - Ким Гулдстранд Ларсен
 • Верификација софтвера - Омар Инверсо
 • Дистрибуирано рачунарство - Пиерре Фраигниауд
Jezik održavanja programa:
енглески језик

Pogledajte još 3 programa koje nudi GSSI - Gran Sasso Science Institute »

Ласт упдатед April 15, 2018
Ovaj kurs je Campus based
Start Date
nov. 2019
Duration
4 Године
Redovne studije
Prema lokacijama
Prema datumu
Start Date
nov. 2019
End Date
avg. 1, 2021
Krajnji rok za prijavu

nov. 2019

Location
Krajnji rok za prijavu
End Date
avg. 1, 2021