Read the Official Description

Докторски студијски програм на ФХС-у организован је у редовном (4 године) и дописном облику студија. Програм нуди студије фокусиране на филозофску, историјску, социокултурну и социолингвистичку антропологију и људску етологију. Општи циљ програма је да учврсти теоријске основе и методе из ове области и овлада методологијом академског истраживања.

Наставни план и програм Пх.Д. студенти укључују:

  • Студије се организују у два модула, гдје је први модул обавезан за све студенте, а други се бира на основу консултација са супервизором.
  • Др. семинар
  • Обавезни испит.
  • Одбрана студентске дисертације

Садржај студијског програма одређује стручни одбор.


Опис критеријума за верификацију и евалуацију

Испит ће се састојати од дискусије о пројекту дисертације и провјерити основне претпоставке студије. Пријемни испит ће испитати способност кандидата да се носи са својим пројектом. Питања улазног интервјуа се првенствено фокусирају на тему истраживачког пројекта апликанта (максимално 10 бодова).

За упис у процес уписа, потребно је доставити попуњен образац пријаве за докторске студије, заједно са сљедећим прилозима:

  • Тема дисертације, односно анотација истраживачког пројекта.
  • Кратка професионална биографија.
  • Остала вриједна документа (нпр. Листа публикација подносиоца захтјева, документи који потврђују успјешан државни или међународни испит на страном језику или документи који потврђују академски рад, било у Чешкој Републици или у иноземству).


Услови за пријем

Упис на докторске студије условљен је успјешним завршетком магистарског студија.

Метод верификације:


Градуате Профиле

Дипломирани студенти, који су вјешти у методама и практичним аспектима научног истраживања у погледу опћих антрополошких дисциплина, способни су проводити теренска истраживања у антрополошким питањима у складу са својим специјализацијама, поштујући етички кодекс знанственика. Они су у стању да прецизно формулишу резултате свог научног рада тако да их објављују у часописима високог стандарда или да их одговорно популаризују. Они су квалификовани за наставничке позиције на универзитетима или факултетима, одговорне позиције у научним институтима, фондацијама, невладиним организацијама или владиним одељењима (као што су одељења за рад и социјална питања, здравство и негу, кућни уред и инострани послови) и медији у смислу популаризације налази антропологије, науке и хуманистичких наука.


Цареер Проспецт

Циљ студијског програма из антропологије је припремити студенте за академски истраживачки рад на нивоу који захтијева савремена наука. Студенти ће комбиновати знање из свих области у холистичком приступу проучавању човека и популације ради превазилажења етничких и социјалних разлика, као иу покушајима да посматрају тренутне процесе у својим историјским и културним контекстима.

Program taught in:
енглески језик

See 6 more programs offered by Faculty of Humanities, Charles University »

Last updated January 3, 2019
Ovaj kurs je Campus based, Комбинација Online и кампус студија
Start Date
okt. 2019
Duration
4 Године
Redovne studije
Price
2,000 EUR
по академској години. Онлине пријава за пријаву: 540 ЦЗК.
Deadline
apr. 30, 2019
By locations
By date
Start Date
okt. 2019
Application deadline
apr. 30, 2019

okt. 2019

Location
Application deadline
apr. 30, 2019
End Date