Read the Official Description

Преглед

Подпрограм Органска технологија надограђује се на мастер програме под називом Инжењеринг и технологија и примењена хемија. Циљ докторског студија је да припреми дипломце за управљање и оптимизацију процеса у хемијској индустрији, као и за истраживање и развој хемијских специјалности. Стога је овај подпрограм углавном усмјерен на модернизацију постојећих технологија органских супстанци као и на развој нових, од основних интермедијера и производа који се производе у великим количинама до ситних финих кемикалија, као што су биолошки активне супстанце, мириси, и укусне супстанце, сурфактанти. Хемијска трансформација се у већини случајева одвија у каталитичким реакторима и стога захтијева детаљну студију припреме, својстава и понашања различитих хомогених и хетерогених катализатора.

Студенти ће стећи теоријска и практична знања и искуства са савременим сепарационим, оптичким и термалним инструменталним методама, са рачунарским симулацијама реакционих и сепарационих процеса, са обрадом резултата лабораторијских експеримената и индустријских података. Наглашена је и област хемије животне средине, чији је главни фокус хемијско, фотокемијско и фотокаталитичко уклањање непожељних органских супстанци из околине. Подпрограм нуди широк избор дисертационих теза - од значајно експериментално оријентисаних до оних фокусираних на математичко моделирање, компјутерску симулацију и статистичку евалуацију података, али чешће са комбинацијом ових.

Каријере

Дипломирани студенти могу наћи посао у основним и примијењеним истраживањима која су усмјерена на органске технологије, специјалне кемијске технологије, као и фармацеутске технологије, на факултетима или на Академији наука, у истраживачким и технолошким центрима у Чешкој и иноземству. Штавише, дипломци могу постати корисни чланови лабораторијских тимова у истраживачким институтима и индустријским предузећима или имати руководеће позиције везане за истраживање и развој.

Избор недавних теза

  • Синтеза и својства нових 10-прстена зеолита за каталитичке примене
  • Фотокаталитички процеси за уклањање непожељних супстанци из контаминиране воде
  • Испитивање метатезних реакција катализованих са метилтриоксореном
  • Карбосилански дендримери са комплексима титанијум циклопентадиенила на периферији
  • Одвајање течних смеша первапарацијом са подржаним јонским течним мембранама
  • Припрема наночестица металних оксида за танке слојеве
  • Кинетички модели пиролизе појединачних угљоводоника помоћу генерисања аутоматских реакционих мрежа
  • Кинетика реакција трансестерификације киселих масти и уља за производњу биодизела
  • Микроструктура и транспортна својства порозних чврстих материја и мембрана мешаних матрикса
Program taught in:
енглески језик

See 17 more programs offered by University of Chemistry and Technology, Prague »

Last updated January 8, 2019
Ovaj kurs je Campus based
Start Date
okt. 2019
Duration
4 Године
Fleksibilno vreme
Redovne studije
Price
2,300 EUR
Deadline
apr. 15, 2019
By locations
By date
Start Date
okt. 2019
Application deadline
apr. 15, 2019

okt. 2019

Location
Application deadline
apr. 15, 2019
End Date