Pročitajte zvanični opis

Инжењерство за развој нафте и гаса (082002)

Програм Увод

Инжењерство за развој нафте и гаса је дисциплина која има за циљ разумевање основних особина резервоара нафте и гаса и закона о протоку нафте и гаса у порозним медијима, изградити систем ефикасног померања како би правилно развили поље за уље и гас и извадили уље и плина на површину земље економски. Инжењерство за развој нафте и гаса је најзначајнија компонента у узводној производњи нафтне индустрије.

Ова дисциплина је основана 1953. године на основу претходног одељења за нафтно инжењерство на Универзитету Тсингхуа, која је једна од најранијих дисциплина нафте у Кини и једини је предмет који улази у кључну грађевинску дисциплину у пројекту 211. Било је то овлашћена да магистрира 1961. и докторску диплому 1986. године. 1991. године основана је пост-докторска мобилна истраживачка станица за инжењерство нафте и природног гаса. Године 2001. додељена је националним кључним дисциплинама. Након изградње подржане деветом петогодишњим планом, десетог петогодишњег плана и Пројекта 211, ова дисциплина је значајно побољшана са изузетним успјехима. План изградње иновативне платформе супериорне дисциплине покренут је 2006. године. Овај програм постао је основа важних теоријских иновација, научног истраживања и обуке на високом нивоу кадрова у нафти

Са развојем протеклих шездесет година, посебно уз подршку кључне дисциплине у Пројекту 211, ова дисциплина развија академску групу са високим образовањем и академским истраживачким нивоом, која има право да преузме кључне пројекте на националном нивоу. Постоји 61 чланова факултета, укључујући 16 професора, 22 ванредних професора. Петнаест чланова факултета је квалификовано за надзор над докторатом. Студенти и четрдесет и седам њих имају право да надгледају академског и професионалног учитеља. Ова дисциплина има кључну лабораторију за развој и коришћење инжењерских истраживачких центара за гасну енергију уз подршку Министарства просвете, China University of Petroleum у China University of Petroleum (Пекинг), Националне енергетске кључне лабораторије за технологију рударења метала угља и угља, кључна лабораторија формирања и развој природног гаса који подржава Кина Натионал Петролеум Цорпоратион, кључне лабораторије стимулације акумулације, петрофизике и протока у порозном медију на покрајинском и министарском нивоу, филијале националног центра за истраживање и развој теских нафтних и гасних. Осим тога, има две експерименталне платформе на нивоу универзитета у развоју нафте и гаса и побољшано опоравак нафте.

Циљеви

Као докторант у овој дисциплини, треба имати ригорозно практичан научни став и академски стил, позитивну научну етику, писменост и здраво тијело, савладати темељну теорију развоја инжењерства нафте широко и детаљно проучавати специфично знање, разумјети карактеристике дисциплину, знају најновији напредак ове дисциплине, бити свесни постојећих проблема у тренутној теорији и технологији и остварити иновативна достигнућа. Такође ћете имати могућност да комуницирате са другима на енглеском усмено и буквално, да сте у стању да читате и пишете академске радове и техничке извјештаје на енглеском и направите презентације на међународној конференцији на енглеском језику.

Истраживачке области

1. Теорија и примена протока нафте и гаса у порозном медијуму

2. Теорија развоја теорије нафте и гаса и системско инжењерство

3. Теорија и технологија уља за производњу нафте

4. Побољшана хемијска опоравка и производња уља

Дужина програма

Три године.

Курикулум

Кредити: укупни кредити≥16, максимум≤30.

Јавни основни курсеви
 • Кинески језик
 • Увод у Кину
Основни курсеви
 • Вишефазна теорија протока
 • Уље
Главни обавезни курсеви
 • Теорија и технологија производног инжењерства
 • Наука и технологија побољшања нафте и гаса
Обавезна процедура
 • Преглед литературе и предлог тезе
 • Наука
Изборни предмети
 • Умјетна неуронска мрежа
 • Фуззи Матхематицс
 • Модерна метода математике

Напомена: Ученици могу одабрати изборне предмете у другим програмима према савјетима супервизора.

Дисертација

Молимо вас да пратите одговарајућу регулативу China University of Petroleum .

Jezik održavanja programa:
енглески језик
кинески

Pogledajte još 5 programa koje nudi China University of Petroleum »

Ovaj kurs je Campus based
Start Date
sept. 2019
Duration
3 Године
Redovne studije
Price
36,000 CNY
Prema lokacijama
Prema datumu