Pročitajte zvanični opis

Инжењеринг нафте и гаса (082001)

Програм Увод

Нафта и гасни бунари су физички и информациони водови у истраживању и развоју подземних извора нафте и гаса. Већ познати као нафтни и гасни инжењеринг има за циљ истраживање знања везаних за изградњу (бушење и завршетак), мерење, коришћење и одржавање бунара, што захтева синтетичку комбинацију технологије и управљања буџетом. Није само кључно у свим фазама процеса истраживања и развоја, већ такође пружа значајан увид у експлоатацију других подземних ресурса, као што је гас метана или топлотна енергија.

Програм нафтних и гасних инжињеринга на China University of Petroleum био је међу најранијим установљеним нафтним субјектима у Кини. Почео је дипломски програм 1961. године и додијелио докторско образовање 1986. године. Програм је затим оцењен на кључном питању на нивоу министарства 1993. године и изабран да буде кључни субјект на националном нивоу 2001. године. Рангиран је као врх нафтног програма у земљи. Након вишегодишњег напретка, програм је сада формулисао четири примарне области студија и поседује лабораторију нафтног и гасног инжењерства који пружа експерименталну платформу за симулацију рада на ободу и истраживање механике камена, механике течности, бушења и завршетка флуидна хемија. Наш програм такође представља један од главних предмета који подржавају Кључну лабораторију за нафтну инжењерство Министарства просвете и Државне кључне лабораторије нафтних ресурса и истраживања. У међувремену, на основу сарадње са нама, ПетроЦхина је основала четири лабораторије које покривају поља механике цеви и контролу цеви, стабилност бушотина, разбијање хидраулике и симулацију хидрауличног лома.

Факултетска група програма обухвата једног академика (др Дели Гао) Кинеске академије наука, једног академика (др. Зхонгхоу Схен) Кинеске академије инжењерства, три научника реке Јангце, пет добитника Националне изузетне научне фондације за младе, два награде Иуеки Сун Енерги Авард-а, три награде Националног талентованог програма, четири подржана од стране Програма за нови вијек изузетних талената на универзитету, два добитника Топ 100 докторских дисертација, пет носилаца посебних државних надлежности Државног вијећа. Једну истраживачку групу подржала је Фондација за иновативне истраживачке групе Националне фондације природних наука Кине 2012. године.

Циљеви

Поседовање строгог научног става и академског стила; имају добру научну етику; воли домовину; поштовање закона и дисциплине; стицање физичког и психичког здравља; имају добар морални карактер; бити квалификовани за послове и задатке учења.

Добитник доктора филозофије у овом предмету треба да има солидну и широку теоријску основу и систематично дубинско професионално знање о бушењу, завршетку, мерењу, обради итд., Имају дубљи разумијевање садашње ситуације и будућег тренда у развоју нафте и дисциплине у области гасног инжењеринга, могу обавити детаљну математичку анализу, научне експерименте и мултидисциплинарну унакрсну студију за проблеме нафтних и гасних инжињеринга, бити добри у коришћењу свеобухватне методе, укључујући рачунарско, експериментално стање и информације о локацији како би анализирали и решили практичне инжењерске проблеме или за извођење оптимизације пројектовања система; имају добру способност да користе страни језик, успјешно користе велики страни језик да читају литературу ове дисциплине и напишу стручне радове, имају добре воље за слушање и говор; треба да имају способност да креативно и независно изводе научноистраживачки рад и достигну најновији ниво ове дисциплине у одређеном истраживачком правцу; такође треба да има научни став који тражи истину и академски стил. Имати здраво тело и бити адекватан за посао.

Истраживачке области

1. Механизам нафте и гаса и управљачки инжењеринг

2. Механика и инжењерство нафте и гаса

3. Механика и инжењерство течног и гасног флуида

4. Хемија и инжењерство нафте и гаса

Дужина програма

Три године.

Курикулум

Кредит: укупно кредити≥17, максимално≤30.

Јавни основни курсеви
  • Кинески језик
  • Увод у Кину
Основни курсеви
  • Фуззи Матхематицс
  • Функционална анализа
  • Напредна нумеричка анализа
Главни обавезни курсеви
  • Компјутерска чврста механика
  • Компјутерска механика флуида
Обавезна процедура
  • Литература и предлог за дисертацију
  • Недавни напредак у инжењерству нафте и плина

Напомена: Ученици могу одабрати изборне предмете у другим програмима према савјетима супервизора.

Дисертација

Молимо вас да пратите одговарајућу регулативу China University of Petroleum .

Jezik održavanja programa:
енглески језик
кинески

Pogledajte još 5 programa koje nudi China University of Petroleum »

Ovaj kurs je Campus based
Start Date
sept. 2019
Duration
3 Године
Redovne studije
Price
36,000 CNY
Prema lokacijama
Prema datumu