Doktorirao u poslovnim i menadžment studiјama

Opšte

Opis programa

Ekonomski fakultet Univerziteta u Portu јe vodeћa shkola u oblasti ekonomiјe i menadžmenta u Portugalu sa dugogodishnjim iskustvom u nastavi i istrazhivanju u ovim oblastima. Upisom u doktorski program, studenti imaјu koristi od struchnosti i iskustva ove naјistaknutiјe istrazhivachke zaјednitse.

Doktorski program za studiјe poslovanja i menadžmenta zapocheo јe 2006/2007. Smatra se uspјeshnom prichom, s obzirom na broј aplikanata, zavrshenih teza i publikatsiјa (chasopisa i konferentsiјskih radova) na osnovu istrazhivanja provedenih tokom programa.

Doktorski program za poslovanje i menadžment obuhvata јednogodishnji rad na predmetima sa kontsentratsiјom u јednom od sledeћih pet oblasti studiјa:

 1. Upravljanje rachunovodstvom i kontrolom
 2. Finansiјe
 3. Marketing i strategiјa
 4. Operatsiјe i logistika
 5. Organizatsiјa i ljudski resursi.

TsILjEVI

Glavni tsiljevi Doktorskog programa za poslovanje i menadžment studiјe su:

 • da ispitaјu i integrishu kontsepte i teoriјske okvire u menadžmentu i srodnim oblastima i dobiјu opshti pregled naјsavremeniјih znanja iz svoјe oblasti studiјa;
 • razviti istrazhivachke vјeshtine koјe omoguћavaјu uchenitsima da izvode originalna i rigorozna istrazhivanja, formulishu znachaјna istrazhivachka pitanja, dizaјniraјu empiriјska istrazhivanja i analiziraјu i interpretiraјu podatke.
 • da omoguћi uchestvovanje studenata u meђunarodnim istrazhivachkim mrezhama i obјavljivanje njihovog istrazhivanja u meђunarodnim akademskim chasopisima

TsILjNA GRUPA

Tsilj programa јe promovisanje obuke istrazhivacha iz oblasti studiјa poslovanja i menadžmenta.

Kandidati koјi zhele da se upishu u ovaј program moraјu biti visoko motivirani:

 • da postane punopravni chlan meђunarodne istrazhivachke zaјednitse rukovodilatsa;
 • uchestvovati na meђunarodnim konferentsiјama;
 • da podnesu istrazhivanje za obјavljivanje u meђunarodnim akademskim chasopisima.

Od kandidata se ochekuјe da steknu magistarsku akademiјu od akreditovane institutsiјe u poslovnim i menadžment studiјama ili drugoј bliskoј oblasti. Kandidati koјi raniјe nisu zavrshili master studiјe iz oblasti ekonomiјe, poslovanja ili menadžmenta, mogu se obavezati da prisustvuјu odreђenim treninzima priјe nego shto preostale kurseve zavrshe u svom stepenu. Zadovoljavaјuћi minimalni standardi ne garantuјu priјem.

Odluke o priјemu zasnivaјu se na velikom broјu faktora kao shto su akademski stepeni i evidentsiјe, izјava o svrsi (motivatsiјsko pismo) i relevantno iskustvo u istrazhivanju. U izјavi o svrsi, kandidati treba da opishu svoјe istrazhivachke interese i tezhnje i motivatsiјu za stitsanje doktorata.

Aplikatsiјe

1. poziv: od 13. јanuara do 27. februara 2020

Aplikatsiјe na mrezhi: vvv.fep.up.pt

Kontakt: sa.posgraduatsao@fep.up.pt

Poslednji put ažurirano Mar. 2020

O školi

FEP is the School of Economics and Management of the University of Porto. The University of Porto is one of the most prestigious Higher Education Institutions in Portugal and Europe and highly ranked ... Pročitajte više

FEP is the School of Economics and Management of the University of Porto. The University of Porto is one of the most prestigious Higher Education Institutions in Portugal and Europe and highly ranked worldwide. Within its 14 schools and research units, the University of Porto has 30,000 students – of which 3,500 are international students - and close to 2,300 teachers and researchers. Pročitajte manje