Read the Official Description

1

Сврха Колегијум

Циљ Колегијум у Матхематицс, Моделлинг, анд Апплицатионс је да образује дипломиране студенте у области математичке анализе и математичког моделирања, а у области примене математичке и нумеричке анализе у науци и технологији. Циљ је да се омогући доктора наука за рад истраживача као на високом нивоу у овим областима на универзитетима, истраживачким институтима и приватних компанија.

Ресеарцх Теме

Активност у Матхематицс је углавном фокусирана на обичне и парцијалне диференцијалне једначине, на динамичких система, на каменца варијација, а на теорији контроле. Повезаност ових тема са диференцијалне геометрије и смањене моделирању реда су развијени.

Активност у Математичко моделирање је оријентисана на субјекте за које су главни техничка средства долазе из математичке анализе. Садашњи теме су Мултисцале анализа, механика материјала, мицромагнетицс, моделирања биолошких система, рачунарске флуида и чврстих динамике и проблема везаних за контролу теорију.

Пријаве математике развијене у овом курсу се односе на нумеричке анализе парцијалних диференцијалних једначина и проблема контроле. Ова активност је развијен у сарадњи са Матхлаб за проучавање проблема из стварног света, од индустријских и медицинских уређаја, и од сложених система.

Главне истраживачке линије:

 • Цалцулус оф Вариатионс и Мултисцале анализе
 • Очување Закони и транспорта проблеми
 • Геометријски Теорија контроле и под-Риеманниан Геометри
 • Механика материјала и биолошких система
 • nonlinear Аналисис
 • нумеричка анализа
 • Биологија система

Најновији пласмани након докторирао на СИССА:

 • Ецоле Политецхникуе (Палезо, Француска),
 • Университи оф Окфорд (Оксфорд, Велика Британија),
 • Калифорнија Институте оф Тецхнологи (Пасадена, САД),
 • Царнегие Меллон Университи (Питсбург, САД),
 • Хаусдорфф Центар за математику (Бон, Немачка),
 • Рутгерс Университи (САД),
 • Университат Зурицх (Цирих, Швајцарска)

Општа правила

Програм др састоји се у три / четири године студија и истраживања.

Главни поступак избора се састоји у пријемног испита. Ово је подељен у два дела: у су писани апликанти део тражио да реше проблеме са листе коју је дао Комисија за пријем. Усмени испит се састоји у дискусији о писменом тесту, на теме студирао у универисити наставни план и програм, и евентуално на тезу подносиоца пријаве за ВСС или на другим научним достигнућима. научне квалификације и референце подносиоца представке су такође узети у обзир.

Грађани ван ЕУ могу бити примљени само на основу њихових ранијих научних активности, публикације и референце, у поступку пред-селекције. Они морају да прође "Квалификациони испит" на крају прве године.

Ученик може бирати између различитих планова студија оријентисаних на различите области које су обухваћене њиховом др наравно. У првом месецу докторске студије, факултет одобрава појединачне планове студије, узимајући у обзир научне интересе студената и вештине већ стечена у претходним универзитетских студија.

У првој години, ученици похађају и основне и напредне курсеве више. Да буде примљена у другој години од њих се захтева да прођу прегледе тих курсева укључени у њиховом плану студија. Студенти су позвани да присуствују, без испитивања, и неки курсеви из области које се разликују од оних из њиховог плана студија.

На крају прве године студенти покренути истраживачки пројекат, под надзором члана факултета или спољни сарадник одобрен од стране факултета, у једној од области истраживања на докторске студије.

Током другог и трећег студенти године раде за своје истраживачке пројекте, учествовати у раду семинара активностима докторске студије, а похађају неке курсеве. Испитивања треба да буде усвојен само студенти који су радили у првој години у другом докторске студије.

Студенти добију докторат након подношења докторску дисертацију и да је бране пред комисије за испитивање, чији су чланови чланова сисса особља и међународних стручњака у тој области. Др СИССА у једном од курсева математике Ареа је по закону који је еквивалентан италијанској степен "Дотторе ди Рицерца у математика".

Program taught in:
енглески језик

See 12 more programs offered by International School for Advanced Studies (SISSA) »

Ovaj kurs je Campus based
Start Date
avg. 2019
Duration
3 - 4 Године
Redovne studije
By locations
By date
Start Date
avg. 2019
Application deadline

avg. 2019