Read the Official Description

Доктор Министарства

Доктор Министарства (Д.Мин.) је напредна, професионални теолошка степен за пастора и других хришћанских лидера у цркви, невладиних организација и мисије заједница.

У складу са визијом АИУ-Исар-НЕГСТ, овај програм има за циљ да се обрате јединственим потребама и могућностима Министарства у афричком контексту.

Дизајниран првенствено као у служби континуиране едукације за рад пастире, она настоји да интегрише мудрост искуства Министарства са највишим нивоима теолошке рефлексије.

Овај процес подразумева низ модуларних семинара, током цијеле године читања и писања задатке, и менторства, што је кулминирало у објављиви министарства на бази истраживања дисертације.

Карактеристична вредности доктора Министарства

1.Миссионал --Тхе Д.Мин програм се фокусира на опремање хришћанских лидера у цркви, невладине организације и Мисије заједнице да са сигурношћу, да конструктивно, и да ефикасно обављају мисију еванђеља Исуса Христа у све међусобно повезани свету. Ми верујемо да морати поново лидере у рефлектујућим практичара који разумеју сложеност овог интер-повезан света и знају како да га ангажује за добробит мисије јеванђеља 2.ТХЕОЛОГИЦАЛ - Програм степен настоји да негује и формирање хришћанске лидере који учествују у теолошкој рефлексији да информише пракса и обрнуто. Ми то зовемо ову врсту теолошки свестан лидера као "филозофски практичар." Ови лидери поседују "дебели разумевање" афричких и глобалну културу и "мисију Бога." 3.У служби или средином Цареер Траининг: Тхе Д.Мин. је "У-сервис или Средњи Каријера" тренинг, а самим тим намерно искуствено утемељена образовање.

И инструктори и ученици доносе позадину која има неколико година стварног животног искуства у области се истражују.

Будући да овај програм има за циљ да професионалним практичара, идеалан учитељ је лекар-научник-учитељ.

Шта доноси кредибилитет у класи соби или на неки други покровитељством дијалог је богато искуство база која може се навести и искористити да се модел рефлексивни стручност да треба распоређивање у неодређеном ситуацијама.

Уважени ресурс особе са релевантном стручношћу ће помоћи у омогућавању процеса учења.

4..Селективна--Д.Мин. професионални програми имају предуслове или "темеље" да екран кандидате за њихову арени обуке.

Неки од њих су формалне наставне или акредитивно ствари (нпр, магистар теологије или еквивалентне мајстори нивоу увјерења) и искуства (5 година након дипломски рад на послу, НВО или подешавање црква) која је процењена на основу портфолија.

5..Трансформатионал ОБРАЗОВАЊЕ - У стручног образовања не смемо мешати средства са крајевима, мада се често ради у образовању.

Мајсторство информација и парадигми, података и перспективе је средство а не циљ.

Крај је капацитети перформансе одлучити и учинити.

У овом педагогије (или андрагогију) смо заинтересовани за много више од когнитивних достигнућа.

За многе од најважнијих задатака хришћанског руководства и министарства, лидери се налазе у ситуацијама и односима који су непредвидиве, двосмислен, нестабилна, и конфликтна.

У овим случајевима оно што је потребно није технички рационалност већ нека врста "мудрости", флексибилан, проницљиво, иновативни решавања проблема.

Ово укључује способност да "чита" ситуације и људе, да видимо шта је у питању, и да усвајају, адаптацију или иновације решења која одговарају на Миссионал циљевима организације и циљева задатка при руци.

Наш крајњи циљ је трансформациони образовање, образовање у хришћанском руководству да производи надлежне лидери интегритета.

Доктор Министарства степена настоји да формира лидере који су мудри и разумевање у познавању Божије воље.

Захтеви за пријем

Поред минималних услова улазница за сваку универзитетског програма, свих кандидата за пријем у докторе Министарства програма треба да испуњавају следеће услове:

а) Нормално, подносилац захтева ће поседовати Мастер оф Дивинити степена од акредитоване установе високог образовања са кумулативним просечне оцене од најмање Б + или 3.30.

б) Студенти који су стекли степен магистра уметности у теолошком дисциплине ће се узети у обзир за пријем.

Мастер оф Артс степена мора бити од акредитоване установе високог образовања са кумулативним просечне оцене од најмање Б + или 3.30. Јер је Д.Мин. претпоставља да је подносилац има широку позадину у библијском, теолошке и Пасторал дисциплина, транскрипт МА подносиоца захтева биће оцењен од стране директора доктора програма Министарства.

апликанти МА може захтевати да предузме додатне курсеве мајстори нивоу за допуну магистрирао.

ц) најмање 3 године после МДив. министарство искуство у коме је подносилац представке обављање лидерске одговорности. Кандидати ће представљати интегративни портфолио као део процеса пријављивања. [Апликанти МА ће бити у обавези да имају 5 година пост-Мастерс релевантној области рада у многим случајевима.] Г) у току одговорном положају у некој афричкој организацији и одобрење од те организације континуиране едукације подносиоца представке. Организација ће потврдити своју спремност да обезбеди "лабораторија" контекст у коме се Д.Мин. интегративни рад студента ће се одржати.

е) подноси кратак дисертација тему предлог од 2-3 страница

Начин испоруке

1.Тхе Д.Мин. Програм је организован у модуларном формату. Постоје два десет дана резиденције сваке године к 3 године. Стварање интегративне дисертације одвија током четири године.

2.Тхе Д.Мин. ће створити разне "нумера" или специјализације које су у складу са захтевима Министарства у различитим афричким срединама.

Свака специјализована стаза се састоји од шест од десет дана насеља у интервалима од 6 месеци простиру на три године.

Пре сваког боравка, учесници ће имати релевантне за читање задатке који, у контексту текуће министарства, биће потребно најмање месец дана да заврши.

Доласку на седиштем без пошто је завршио пре боравка задатке ставља учесника у озбиљну неповољну у "докторске семинару" и слаби квалитет интеракције у кохорте.

Након завршетка сваке од насеља, учесници обављају значајне пројекте, као и додатне очитавања током три-четири месеца интервал између имовини.

Програм захтева у просеку око 12 сати студирања и припремања недељно током три године.

3.тхе врхунац програма је докторска дисертација након завршетка шест резиденцијалним модула.

Сви читања, дискусија и пројекти треба да укаже на завршетак тезе.

Ова дисертација се изводи са одговарајућим техникама научна истраживања и требало би да представља стручни допринос у области специјализације.

naknade структура

  • Укупно Школарина за термин 81,000
  • Админ Трошкови 16.525
  • Укупни трошкови по термину 97,525
  • Укупно по 195.050 годишње

Како се пријавити

Можете да се пријавите кликом на Интернет апликацију или Преузмите пријаву Образац за пријаву можете послати захтев за односе са јавношћу или пријем.

Можете сазнати више од нас зове.

Program taught in:
енглески језик

See 2 more programs offered by Africa International University »

Ovaj kurs je Campus based
Start Date
Jan. 2020
Duration
3 Године
Redovne studije
Price
195,050 KES
Укупно по години
By locations
By date
Start Date
Jan. 2020
Application deadline

Jan. 2020