Read the Official Description

Курс је организован иу пуним радним временом и непуним радним временом форми. Докторска Наравно може се предузети од стране Универзитета дипломирани са мастер дипломираног физичара или сродних предмета. Пријемни испит ће показати специјализовано знање, способност подносиоца захтева за независних научних истраживања и проверите надлежност подносиоца представке на енглеском језику. Током испитивања, подносилац мора показати знање о основном курсу у физици, теоријску механику, елецтродинамицс, специјалну теорију релативности и квантне физике, као и основе математичке анализе и алгебре. У оквиру пријемног испита кандидат ће такође показати основна знања из области теоријске физике део који је тема његове / њене докторске дисертације. Тема тезе ће доћи под једну од три области теоријске физике:

  • релативистичка физика и астрофизика
  • теоријски нуклеарна и суб-нуклеарне физике
  • квантна теорија мулти честица система
физика

Остале теме, као што су теме које се баве астрофизичких примене нуклеарног и суб-нуклеарне физике или квантне теорије више честица (молекула) система, неће бити разматране.

Стандардна трајање курса је четири године. Докторске студенти предузимање хонорарни курс се претпоставља да потраје и до шест година. Интерни докторских студенти добијају стипендије на основу важећих прописа.

Предуслови:

  • Цомплетед Магистар
  • успешно додавање на пријемном испиту
  • познавање физике на нивоу Универзитета, наравно и доказано квалификације за специјалистички рад на основу објављених, можда необјављених резултата

Улазнице:

560, - ЦЗК за пријава поднијета у класичном облику (А3 двоструко-паге штампаном облику може да се затражи на Катедри за науку и страних. Односи ФПС) 470, - ЦЗК за он-лине апликације (у информационом систему Стаг)

Накнада студија спроведена на енглеском

П1703 Физика - 120,483 ЦЗК / академска година.

Накнада се плаћа у еврима или еквивалентном износу ЦЗК курсу који је расписала Чешке народне банке важећем на дан уплате. Подносилац представке је прихватио за студије реализују на страном језику је дужан да плати накнаду у студијској дан уписа најкасније у пуном износу за целу школску годину унапријед.

Назив банке: ЧСОБ Острава Број рачуна: 8010-0309706853 / 0300 Стална симбол: 558 (за плаћање у банци) Стална симбол :: 179 (за плаћање типа убаци) Вариабле симболом: 1013 Специфична симбол: биртхцоде кандидата / без косе црте (ИИИИММДД) Када подношења класичан облик (А3 двоструко страница) кандидат је шаље заједно са Пријавни формулар обавезних анексима.

Приликом подношења електронски, кандидат штампа образац (скраћена верзија), знаци га и шаље га заједно са Пријавни формулар обавезних анексима.

физика

Обавезни анекси уз захтјев:

  • доказ о уплати, чак иу случају безготовинског задужен електронским путем или мобилни телефон плаћања. Такође прихватамо е-маил поруке које се шаљу на кандидат у случају кредитирања износ на рачуну на факултет,
  • копија мастер'с степена, додатка дипломи или потврде о коначном државног испита званично оверен од видиматион - не за дипломце ФПС СУ; (Кандидати који нису завршили диплому магистра су дужни да доставе копију мастер'с степена, додатак дипломи или потврду о завршном испиту државне званично оверен од видиматион током пријемног испита или студирају упис у задње
  • Биографије укључујући преглед тренутног професионалног искуства
  • Списак тренутних публикација активности

Циљеви курса:

Циљ предложеног докторске курса је да образује истраживања научници су способни да обављају на нивоу највиших међународних стандарда у области теоријске физике и астрофизике док користите најефикасније методе компјутерских. Курс ће се бавити актуелним проблемима релативистичке и физике честица и њихових астропхисицал апликације, које су део истраживачког пројекта УФ ФПФ СУ и сарадњу локалних и међународних институција.

Потенцијални запошљавања за дипломским: Дипломирани може користити његов / њен постигнути знања и вештине, као истраживач и предавач на универзитету иу истраживачким институтима у области теоријске физике, како у Чешкој Републици и иностранству. Очекује се дипломирани може бити регрутовани као пост-докторске истраживач један од удружених међународних институција (СИССА у Трсту, Гетеборг Универзитет, Универзитет у Оксфорду, ЦЕРН и сл). Дипломирани такође може ефикасно понудити стечена знања и вештине истраживачким институтима индустријских предузећа у области моделирања физичких процеса (на пример у области хидродинамике, термодинамике, еластичност). Надлежност у рачунару може се користити било где у индустрији, услуга или јавне службе.

Услови које треба да испуни студента у току његових / њених студија и на свом редовном завршетка: Индивидуални план студија: Курс се руководи појединачном студија и истраживања плана који је супервизор и договореног од стране стручног одбора. Предмет докторске курса су подељена у блок обавезних предмета и факултативних блока (опционо обавезно) предмете. Студент мора да заврши најмање два од факултативних предмета. Факултативне предмети су делимично предавања и консултације, а делом студирао појединачно.

Енглески језик испит је такође део програма курса. Докторант узимајући са пуним радним временом наравно, такође учествује у педагошком активностима на факултету. Програм за ову активност је договорено од стране шефа образовне институције и супервизора. Истраживачки програм обухвата предлог за лечење тему докторске дисертације, процес истраживања у истраживачком центру и евентуално план пласмана или студијских посета на повезаним истраживачким установама у земљи и иностранству. У току студија докторант похађа и обавезно и препоручене облике образовања, односно предавања, семинари, индивидуалне консултације и семинар теоријске физике у истраживачког центра. У исто време он / она ради на тему докторске дисертације и објављује резултате његовог / њеног истраживања како у стручним часописима и учествујући у стручним конференцијама. Запис присуствује и обавезно и препоручене облике студија се чува током трајања курса, као и записник испита, пласмана и публикације резултатима истраживачког рада за израду докторске ученика. На крају школске године супервизор припрема годишњу процену и прецизира студија и истраживања план за наредну годину (докторант има право да се изјасни како на процену и одређеног будућег програма). На основу годишњег оцјењивања, шеф образовне установе предлаже наставак студија, прекид или промену супервизора.

Предложила Програм је овлашћен од стране декана факултета. Позитивна годишња процена је предуслов да се напредује у наредну годину студијског програма. (У оправданим случајевима докторант може тражити од декана да промените супервизора.) У току студија докторант је дужан да присуствује семинарима теоријске физике у истраживачког центра. Током прва три (пуном студија времену) или четири (скраћено радно време студија) година докторант представља специјализовану предавање на тему докторске дисертације на енглеском језику. Професионални и језик стандард предавања и дискусија се суди панел именује предсједавајућег стручног одбора. Предавање је оцијењено као "одличан пас ',' пасс 'или' фаил '. Позитивна оцена се снима у рекордном књизи ученика. "Одлично додавање" служи истовремено као положеном испиту из енглеског језика.

Садржај и обим државне докторске испита и захтеве за доказ постигнутог знања: Држава докторски испит узима облик научне расправе са докторант и обухвата три предмета из индивидуалног студијског програма, које је предложила супервизора и договорене од стране професионално Одбор. Субјекти испита бирају тако да одражава на тему докторске дисертације. Обим појединих предмета је одређен њиховим програму. Испитивање подразумева оријентацију подносиоца представке у основним методама и процесима за теоријску физику у области релативистичке физике, квантне теорије поља и теорије кинетику.

Program taught in:
енглески језик

See 1 more programs offered by Faculty of Philosophy and Science, Silesian University in Opava »

Ovaj kurs je Campus based
Start Date
Jun 2019
Duration
Tražite informacije
Redovne studije
Price
560 CZK
70, - ЦЗК за он-лине апликације (у информационом систему Стаг)
By locations
By date