Read the Official Description

1

Астропартицле Физика представља један од надмоћан интереса СИССА и издвојена као једна од области које ће СИССА додатно ојачати у блиској будућности. То је млада и интердисциплинарно поље, на граници између астрофизике, космологије и физику честица, рјешавању неких од најхитнијих и основних питања у науци данас, као што су разумевање природе гравитације, објашњава порекло и еволуцију свемира и идентификовање природе својих састојака, укључујући тамне материје и тамне енергије.

У последњих неколико година поље је сведок брзог раста, такође у вези са богатство нових података и богатих експерименталних програма у току. Фокус на СИССА је повезивање нове увиде које нуди ове узбудљиве феноменолошки дешавања на челу теоријског истраживања у овој области.

ПхД Програм у потпуности посвећена Астропартицле физику је основан 2004. године као заједничка иницијатива за астрофизику и физике честица групама, а сада развила у независне истраживачке и наставног програма. До сада је програм добио 13 Пх.Д. степени и све дипломци су добили послиједокторских заједништво у међународно признатих институција на крају студија.

2

Наставни план и програм се састоји од 3-4 године студија и истраживања. Током прве године, ученици се нуди велики број курсева који покривају широк спектар тема, укључујући квантну теорију поља, стандардни модел физике честица и њене екстензије, космологија и теорију гравитације, честице и високу енергетску астрофизику, а затим полажу испит снажан избор њих. До почетка друге године су предузети истраживачки пројекат под надзором једног (или више) међу члановима Астропартицле Физика сисса особља, као и научника Међународног центра за теоријску физику (ИЦТП) и Трста Астрономске опсерваторије (ОАТ ) учествује у иницијативи.

Студенти у програму ће бити део прилично широку научну заједницу. Астропартицле Физика група, која се тренутно састоји од 16 дипломаца, 4 постдокторске момака и 10 чланова особља, промовише своје активности у блиском контакту са локалним велико искуство у Астропхисицс и физику честица присутним у СИССА и других важних институција у области Трсту као ИЦТП, Национални институт за нуклеарну физику (ИНФН) и ОВСА. Таква стимулативни амбијент прави докторат из Астропартицле физику на СИССА веома посебна прилика за људе који траже могућност да се обдарена невооби ~ аено широког знања и да се примени на челу највише захтевнијих питања у модерној физици.

Главне истраживачке линије укључују:

 • Класичне и квантне гравитације
 • честица астрофизика
 • Тхе Дарк Универзум
 • teorijska космологија

Најновији пласмани након докторирао на СИССА:

 • Алберт Ајнштајн институт (Немачка),
 • Нев Иорк Университи (Њујорк, САД),
 • Деутсцхес Електронен-Синцхротрон (Немачка),
 • ЦЕНТРА / ИСТ (Португалија),
 • Университи оф Маинз (Мајнц, Немачка)

Улаз

Сваке године Астропартицле план и програм ангажује 5 студенте да присуствују докторат на три године програм. Студенти су изабрани у складу са писменог и усменог испита. Рокови за пријаву, датуми и број расположивих мјеста на пријемним испитима се периодично постављен на докторске огласној интернет страници, где можете преузети формуларе за пријаву. СИССА даје допринос путних трошкова за похађање испита. Упис свих нових студената на СИССА и почетку наставе у елементарних честица Наставни план и програм ће се одржати у првој декади октобра. Нормалан трајање Пх.Д програма је три године. Четврта година може се дозволити када је погодан оправдано. Почетни део докторске студије заснива се на наравно рада који се сматра саставни и неопходни део тренинга истраживања.

Поступак пријаве за ЕУ ​​и изван ЕУ грађанима

Кандидати морају применити да буде примљена у стандардном пријемног испита. Постоји један преглед сесија сваке године обично у јулу. Испити се састоје од писменог теста и усменог интервјуа. Списак проблема у прошлости пријемним испитима могу се наћи у одељку пријемних испита. Исход је обично познат истог дана. Кандидати морају послати пријаву за папир који се може преузети са званичног сисса објава веб страници (види Анноуцемент). Кандидати који нису држављани Европске уније имају две могућности да буде примљен у СИССА као докторант:

 • да прође редовну испит у Трсту (у овом случају поступак апликација је један горе описано за европске грађане).
 • да се донесе Спринг предизбора на основу академских и научних квалификација. Студенти изабрани на овај начин ће стога бити позвани од стране школе да се редовно пријемни испит. Школа ће бринути о трошковима њиховог путовања и њихову трајност у Трсту од две недеље, када је редовна пријемног испита обавиће се. Кандидати заинтересовани за учешће у овом преселекцијом треба да пошаљу пријаву за папир који се може преузети са званичног сисса објава веб страници (СИССА објављивање).
Program taught in:
енглески језик

See 12 more programs offered by International School for Advanced Studies (SISSA) »

Ovaj kurs je Campus based
Start Date
okt. 2019
Duration
3 - 4 Године
Redovne studije
By locations
By date
Start Date
okt. 2019
Application deadline

okt. 2019