Read the Official Description

Никада није било боље време за рад у астрофизике, динамичан и конкурентног дисциплине у истраживању пограничног.

Подносиоци захтева у програму ПхД ин Астропхисицс ће прво бити процењена на основу њихових кардиоваскуларних и референтним словима. Један број кандидата ће бити позвани на разговор о једном од два најављених датума.

Докторску Курс се састоји од 3 до 4 године студија и истраживања. студенти прве године су обавезни да похађају неколико курсева обухватале читав период од новембра до маја и да се испита у избору тих предмета. На почетку прве године, студенти су додељени тутора, члан је сисса особља који ће их саветовати о одабиру испита и да ће обезбедити смернице за избор истраживачки пројекат за њихово докторска дисертација. Након завршетка курсева, студенти ће почети са радом на свом истраживачком пројекту под надзором једног или више чланова особља сисса.

Астрофизика група се састоји од 8 чланова особља, 7 постдокторске момака и 20 докторских студија. Сви главни истраживачи су препознали стручност у области анализе и тумачења космичке микроталасне позадине и под милиметара истраживања, истраживања структура многодетних размера, кластера физике, формирање галаксија и еволуције, тамне енергије, тамну материју, Галацтиц и вангалактичка црним рупама, zvezdani структура и еволуција, високо-енергетски астрофизика, релативистички астрофизика, рано Универзум физика и теорија гравитације. Студенти ће такође имати користи од блиског контакта са другим сисса групама, као што су Астропартицле физике и теоретског физике честица група, и из везе са Међународног центра за теоријску физику (ИЦТП) и Трста Астрономске опсерваторије (ОАТ).

Главни истраживачки интереси су:

 • Позадинског зрачења
 • Великих размера структура
 • Тамна материја и тамна енергија
 • Настанак и еволуција галаксија
 • Хигх Енерги Астропхисицс и АГН
 • Стеллар структура и еволуција
 • Општа теорија релативности и квантна гравитација феноменологија
 • Црне рупе и компактни Звездице

Најновији пласмани након докторирао на СИССА:

 • Кееле Универзитет, Велика Британија
 • Харвард-Смитсонијан центар за астрофизику, Цамбридге, САД
 • Универзитет Калифорније, САД
 • Алберт Ајнштајн Институт, Немачка
 • Мак Планцк Институт за физику гравитационе, Потсдам, Немачка
 • Иале Университи, Нев Хавен, САД
 • Аустралија телескоп Национални Објекат, Аустралија

Улаз

Сваке године астрофизика др наставни план и програм ангажује 5/6 студенте да присуствују три до четири године докторских студија. Студенти су изабрани у складу са оралног теста. Рокови за пријаву, датуми и број расположивих мјеста на пријемним испитима се периодично постављен на докторске огласној интернет страници, где можете преузети формуларе за пријаву. СИССА даје допринос путних трошкова за похађање испита. Упис свих нових студената на СИССА и почетку наставе у Астропхисицс Наставни план и програм ће се одржати у првој декади новембра. Нормалан трајање докторске студије је три године. Четврта година може се дозволити када одговарајуће оправдано. Почетни део докторске студије заснива се на наравно рада који се сматра саставни и неопходни део тренинга истраживања.

Поступак пријаве за ЕУ ​​и изван ЕУ грађанима

Кандидати морају применити да буде примљена у стандардном пријемног испита. Постоји један преглед сесија сваке године обично у јулу. Испити се састоје од писменог теста и усменог интервјуа. Списак проблема у прошлости пријемним испитима могу се наћи у одељку пријемних испита. Исход је обично познат истог дана. Кандидати морају послати пријаву за папир који се може преузети са званичног СИССА огласној веб страници. Кандидати који нису држављани Европске уније имају две могућности да буде примљен у СИССА као докторант:

 • да прође редовну испит у Трсту (у овом случају поступак апликација је један горе описано за европске грађане).
 • да се донесе Спринг предизбора на основу академских и научних квалификација. Студенти изабрани на овај начин ће стога бити позвани од стране школе да се редовно пријемни испит. Школа ће бринути о трошковима њиховог путовања и њихову трајност у Трсту од две недеље, када је редовна пријемног испита обавиће се. Кандидати заинтересовани за учешће у овом преселекцијом треба да пошаљу пријаву за папир који се може преузети са званичног сисса објава веб страници (СИССА објављивање).
Program taught in:
енглески језик

See 12 more programs offered by International School for Advanced Studies (SISSA) »

Ovaj kurs je Campus based
Start Date
okt. 2019
Duration
3 - 4 Године
Redovne studije
By locations
By date
Start Date
okt. 2019
Application deadline

okt. 2019