Read the Official Description

Хемија животних процеса

Студенти који улазе у овај програм обучавају се у свим областима биохемије, укључујући биоенергетику, ензимологију, молекуларну биологију, хемију и структуру протеина, имунохемију, ксенобиохемију (биохемију страних супстанци), хемијске и ћелијске основе метаболичких реакција итд. активно учествује у истраживачким пројектима подржаним од грантова на Одсјеку за биокемију Природно-математичког факултета Карловог универзитета у Прагу, као иу лабораторијама на Академији наука Чешке Републике, те у регионалним и компанијским лабораторијама. Студије у програму се успешно завршавају након добијања сертификата енглеског језика (издатих од стране независних организација), а након положеног државног докторског испита из биохемије и још два предмета (обично предлаже супервизор) и одбране докторске дисертације. Важан дио је најмање једна публикација у међународном рецензираном часопису на којој кандидат мора бити главни аутор.


Опис критеријума за верификацију и евалуацију

Пријемни испит је један круг у облику интервјуа. На основу писменог захтева који се подноси електронски заједно са пријавом, али најкасније до 19. маја 2019. године, декан може дозволити да се пријемни испит обави путем информационе и комуникационе технологије, али само из озбиљних и документованих разлога као што су здравље или студирање у иностранству.

Током пријемног испита, кандидат мора показати техничке и језичке вјештине за изучавање датог програма, заједно са атрибутима потребним за научни рад. Испит се оцењује са максимално 100 бодова, од чега се 20 бодова додељује као бонус за давање конкретније идеје о садржају студије и планираном дисертационом раду у прилогу добровољне апликације, укључујући и тему дисертације, кратку напомену, предвиђено одељење за надзор и сагласност одређеног супервизора да надгледа такав докторски пројекат.


Услови за пријем

Упис на докторске студије условљен је успјешним завршетком магистарског студија.

Метод верификације:


Правила која регулишу изузеће од пријемног испита

Пријемни испит се може одбити на основу писменог захтјева кандидата, под условом да су се успјешно пријавили за пројект СТАРС у датој академској години. Такав захтев, заједно са документацијом да су испуњени услови, мора да се поднесе (али не и електронски) до 19. маја 2019. године.


Цареер Проспецт

Дипломирани докторант. докторски програм из биокемије треба да има широка теоријска и практична знања из биокемије и молекуларне биологије. У својој специфичној области, он / она је у стању да произведе и прикаже научне резултате на међународном нивоу. Његово образовање и знање довољно су широки да се могу прилагодити раду у свим истраживачким правцима у различитим институцијама које се баве студијама не само у биокемији и молекуларној биологији, већ и са ширим предметима у области хемије: биологије. Способан је да учествује на теоретским и практичним курсевима на универзитетима, али је у могућности да води истраживачке групе и клиничке хемијске лабораторије у медицинским установама, као и да учествује у специјализованим истраживањима у фармацеутској индустрији.

Program taught in:
енглески језик

See 29 more programs offered by Charles University Faculty of Science »

Last updated January 4, 2019
Ovaj kurs je Campus based, Комбинација Online и кампус студија
Start Date
okt. 2019
Duration
4 Године
Redovne studije
Price
50,000 CZK
по академској години. Онлине пријава за пријаву: 540 ЦЗК. Накнада за пријаву на папир: 590 ЦЗК.
Deadline
apr. 30, 2019
By locations
By date
Start Date
okt. 2019
Application deadline
apr. 30, 2019

okt. 2019

Location
Application deadline
apr. 30, 2019
End Date