Read the Official Description

2

Сврха Колегијум

Програм др у геометрију и математичке физике фокусира на истраживању аналитичких и геометријских аспеката физичког феномена које су од суштинског интереса за обе чисте и примењене науке и покрива широк спектар тема у модерном алгебарски и диференцијалне геометрије и њихове примене.

Ресеарцх Теме

 • Интегрируемие система у вези са диференцијалом, Алгебраиц и симплецтиц геометрије, као и са теорија случајних матрица, специјалне функције и нелинеарни таласи, Фробениус Манифолдс
 • Теорија деформација и виртуални класе модули просторима снопова и кривина, у вези са теоријама Суперсимметриц бројач, жице, Громов-Виттен инвариантс, орбифолдс и автоморфизмами
 • Куантум групе, Нонцоммутативе Риеманниан и спина геометрија, апликације за моделе у математичке физике
 • Математичке методе квантне механике
 • Математички аспекти квантне Фиелд Тхеори анд Стринг Тхеори
 • Симплецтиц геометрија, под-Риеманниан геометрија
 • Геометрија квантних поља и гудаче

Семинар о Ходге теорији

Студенти геометрије и математичке физике сектору организовати низ семинара о темама од Ходге теорије.

Најновији пласмани након докторирао на СИССА:

 • Математичке науке Институт Беркли - Сједињене Америчке Државе,
 • Универзитет Харвард, Кембриџ - Сједињене Америчке Државе,
 • Математички институт, Университи оф Окфорд - Велика Британија,
 • ДАМТП, Университи оф Цамбридге - Велика Британија,
 • Макс Планк института, Бон - Немачка,
 • Ецоле Политецхникуе, Палаисеау - Француска

Општа правила

Програм др састоји се у три / четири године студија и истраживања.

Главни поступак избора се састоји у пријемног испита. Ово је подељен у два дела: у су писани апликанти део тражио да реше проблеме са листе коју је дао Комисија за пријем. Усмени испит се састоји у дискусији о писменом тесту, на теме студирао у универисити наставни план и програм, и евентуално на тезу подносиоца пријаве за ВСС или на другим научним достигнућима. научне квалификације и референце подносиоца представке су такође узети у обзир.

Грађани ван ЕУ могу бити примљени само на основу њихових ранијих научних активности, публикације и референце, у поступку пред-селекције. Они морају да прође "Квалификациони испит" на крају прве године.

Ученик може бирати између различитих планова студија оријентисаних на различите области које су обухваћене њиховом др наравно. У првом месецу докторске студије, факултет одобрава појединачне планове студије, узимајући у обзир научне интересе студената и вештине већ стечена у претходним универзитетских студија.

У првој години, ученици похађају и основне и напредне курсеве више. Да буде примљена у другој години од њих се захтева да прођу прегледе тих курсева укључени у њиховом плану студија. Студенти су позвани да присуствују, без испитивања, и неки курсеви из области које се разликују од оних из њиховог плана студија.

На крају прве године студенти покренути истраживачки пројекат, под надзором члана факултета или спољни сарадник одобрен од стране факултета, у једној од области истраживања на докторске студије.

Током другог и трећег студенти године раде за своје истраживачке пројекте, учествовати у раду семинара активностима докторске студије, а похађају неке курсеве. Испитивања треба да буде усвојен само студенти који су радили у првој години у другом докторске студије.

Студенти добију докторат након подношења докторску дисертацију и да је бране пред комисије за испитивање, чији су чланови чланова сисса особља и међународних стручњака у тој области. Др СИССА у једном од курсева математике Ареа је по закону који је еквивалентан италијанској степен "Дотторе ди Рицерца у математика".

Program taught in:
енглески језик

See 12 more programs offered by International School for Advanced Studies (SISSA) »

Ovaj kurs je Campus based
Start Date
okt. 2019
Duration
3 - 4 Године
Redovne studije
By locations
By date
Start Date
okt. 2019
Application deadline

okt. 2019