Read the Official Description

Тхе Пх.Д. Програм је четверогодишњи програм с пуним радним временом. Прва три семестра посвећена су предметима, а преостали семестри су посвећени припреми доктората. дисертација.

Одабране кохорте студената који уписују програм сваке године добијају обуку у стимулативном истраживачком окружењу. Програм хостује Центар за економију и финансије у У. Порто (цеф.уп), водећој истраживачкој јединици Економског факултета Универзитета у Порту (ФЕП-УП), који спонзорише неколико курсева и семинаре у оквиру академског године. Истраживачке радове презентују научни радници, одељење факултета и дипломирани студенти. Присуство семинара је саставни део доктората. програм, јер студентима пружа знање о актуелним истраживањима у својим подручјима од интереса, као и упознавање са истраживачима у тим областима. Презентација резултата истраживања омогућава студентима да стекну кључне академске способности и да добију правовремене повратне информације од научника и колега на своје тезе.

ФЕП има "споразум са двоструким степеном" са ЛАСЕР-ом - Ломбардија Адванцед Сцхоол оф Ецономиц Ресеарцх.

Циљеви

Овај програм има за циљ да обезбеди напредне могућности у економској теорији и квантитативним методама, што доводи до дубљег разумевања различитих специјализованих области економије и развијања вјештина за економску анализу и научна истраживања. Структура програма је осмишљена како би се осигурало да студенти стекну темељна знања за развој економских истраживања и доприносе унапређењу области специјализације. Програм подстиче подношење резултата истраживања на публикацију у међународним топ часописима.

Циљна група

Докторски програм има за циљ:

  • носиоци магистарске дипломе (или они са одговарајућом квалификацијом из страних земаља),
  • носиоци почасног степена (или они са еквивалентном квалификацијом из иностранства), и са релевантним наставним програмом који потврђује солидне могућности за наставак докторског програма
  • носиоци релевантног наставног плана и програма који потврђују солидне могућности за наставу докторског програма.

У свакој ситуацији, кандидати морају имати високу способност и вољу да стекну напредније знање из економије и мотивацију да се ово знање примјењује помоћу квантитативних средстава за истраживање у економији.

Особље факултета

Неколико курсева програма подучавају чланови факултета ФЕП-а, док други предају предаваче. Водећи научници у својим истраживачким областима годишње су позвани да предају два курса: Историја економске мисли и напредна економска анализа (АЕА). Четири различита недељна интензивна модула чине свако годишње издање АЕА курса.

Финансијска подршка

Тхе Пх.Д. у Економском научном одбору подстиче и подржава студенте који желе да се пријаве за стипендирање или другу финансијску подршку. Главна институција надлежна за додјелу стипендија у Португалу је Фундацао пара а Циенциа еа Тецнологиа (ФЦТ). Према међународним споразумима о мобилности ученика који су успостављени између Универзитета у Порто и неколико европских универзитета, студенти докторских студија могу да поднесу захтев за стипендију како би присуствовали једном семестру у иностранству.

Пласмани посла

Тхе Пх.Д. програм економије основан је у академској 1998/99. години. До сада је дипломирала више од 50 студената, који су тренутно запослени у различитим приватним и јавним институцијама у Португалу и иностранству. На примјер, алумни програма тренутно раде за сљедеће међународне институције: Минхенски центар за економију старења, Институт Мак Планцк за социјално право и политику, Централна банка Финске Немачке ОЕЦД и Пословна школа у Копенхагену, Данска. Што се тиче националних јавних и приватних институција, алумни програма су повезани са Институто Национал де Естатистица, Банцо де Португал, Цомиссо де Цоорденацао да Региао Норте, Цонфедерацао да Индустриа Португуеса, Регуладора да Сауде, Универсидаде до Порто, Универсидаде Цатолица до Порто, Универсидаде Фернандо Пессоа, Институто Политецницо до Порто, Универсидаде до Минхо, Универсидаде Лусиада, између осталог.

Апликације

Други позив: 17. април до 18. јула 2018. Други позив се односи само на програме са местима преосталих из претходног позива.

Program taught in:
енглески језик

See 1 more programs offered by University of Porto School of Economics and Management. »

Last updated December 25, 2018
Ovaj kurs je Campus based
Start Date
sept. 2019
Duration
4 Године
Fleksibilno vreme
Redovne studije
By locations
By date
Start Date
sept. 2019
Application deadline

sept. 2019