Read the Official Description

EFMD Equis Accredited

За најновије информације о докторским програмима на Факултету за пословне администрације погледајте веб страницу .


Др. Економија (енглески)

Студија Економија фокусира се на обуку научника и истраживача који желе да стекну или продубе своје постојеће, знање и вештине у областима макроекономије и микроекономије. У области макроекономије, фокус је на питањима анализе и утицају институционалног окружења на доношење одлука о макроекономском менаџменту у предузећима. У микроекономији су предмет теорије цена и конкуренције, а друго, анализа утицаја микроекономских (структурних) политика на корпорацијску сферу.

Студијско поље студија, поред обавезних и факултативних предмета, укључује научно-истраживачки рад, заснован на независној студији чешке и стране литературе, која даје најсавременије информације на терену. Стога је студент дужан да се ангажује у својој сопственој публикацији током студија. Студије завршава Државни докторски испит и одбрана докторске дисертације.

Очекује се да ће дипломци радити на пољу науке и истраживања, као иу настави (посебно на универзитетима). Такође ће радити у стратешким и аналитичким одјељцима финансијских и нефинансијских компанија.

Структура програма је следећа:

Блок А: Предмети који су заједнички за целу школу:

  • Економија (микроекономија - макроекономија)


Блок Б: Обавезни предмети филијале:

  • Методе истраживања за менаџере
  • Динамички модели у економији
  • Статистичке методе за научна истраживања
  • Квантитативни инструменти економске анализе


* Докторски студент одабире један од два предмета по препоруци надзорника и по својој специјализацији.Блок Ц: изборни предмети

Након разговора са његовим / њеним надзорником, докторски студиј бира друге предмете потребне за докторску тезу.

Опције се могу проширити на друге курсеве из бесплатних изборних курсева који су акредитовани за докторске студије на Економском факултету у Прагу.

Др. студент обавља друге дужности у складу са Правилима студије и испита Економског факултета у Прагу за студирање докторских програма и правних факултета.

Пријем

Пријем у докторски студијски програм условљен је правилним завршетком студија у Мастер студијском програму. Диплома магистра мора бити призната у Чешкој Републици.

Страни студенти који желе студирати у програму на језику који није Чешки (" Програм за странце ") морају платити школарину. Ова такса износи 5000 евра годишње. Овај облик студија је програм удаљења, што значи да студенти долазе на консултације у времену договореном са својим менторима, али нису обавезни да свакодневно похађају предавања и семинаре. Ипак, они морају доћи испити. Студенти могу студирати, положити испите, као и писати и бранити своју докторску тезу, на страном језику. Стандардна дужина студија је 3 године. Студенти немају право на стипендије или стамбени смјештај.

Страни студенти у студијским програмима на Чешкој (" чешки програм ") не плаћају накнаде и могу добити стипендију током периода који не прелази стандардну дужину студија. Декан факултета ће одредити износ који ће бити додијељен за стипендију. Могу се пријавити за стамбени смјештај (у зависности од капацитета спаваоница).

Такође, студенти који су добили стипендију од стране чешке владе не плаћају таксе и могу примити стамбени смјештај.

Пријем у програм докторских студија условљен је успјешним процесом приступања Универзитету. Коначна одлука почива са деканом факултета дотичног докторског програма, узимајући у обзир успјех на пријемном испиту, као и наставне способности факултета. Ако подносилац пријаве није уврштен само због недостатка наставног капацитета на факултету, резултати испитивања и даље важе за годину дана од дана пријема испитивања.

За најновије информације о докторским програмима на Факултету за пословне администрације погледајте веб страницу .

Program taught in:
енглески језик

See 1 more programs offered by University of Economics Prague - Faculty of Business Administration »

Last updated December 9, 2018
Ovaj kurs je Campus based
Start Date
sept. 2019
Duration
3 Године
Fleksibilno vreme
Redovne studije
Price
5,000 EUR
годишње на енглеском; бесплатно на Чешкој
Deadline
Maj 15, 2019
By locations
By date
Start Date
sept. 2019
Application deadline
Maj 15, 2019

sept. 2019

Location
Application deadline
Maj 15, 2019
End Date