Read the Official Description

EFMD Equis Accredited

За најновије информације о докторским програмима на Факултету за пословне администрације погледајте веб страницу .


Доктор економских послова и менаџмент (енглески)

У грани пословне економије и менаџмента, истраживачке активности докторских студија фокусиране су на теме као што су нове теорије економске организације; нови правци у мерењу пословног учинка; пословна стратегија у европском контексту; ефекти глобализације на пословање; реструктурирање и ревитализација предузећа; иновација и финансијска стратегија мултинационалних фирми; облици сарадње у међународном пословном окружењу; заједничке мултинационалне компаније; управљање предузећима; и друге, сродне ствари. Структура програма је следећа:Блок А: Предмети који су заједнички за целу школу:

  • Економија (микроекономија - макроекономија)Блок Б1: Обавезни предмети филијале:

  • Методе истраживања за менаџере
  • Статистичке методе за научна истраживања *
  • Квантитативни инструменти економске анализе *


* Докторски студент одабире један од два предмета по препоруци надзорника и по својој специјализацији.


Блок Б2: Филијала обавезан предмет:

  • Пословна економија *
  • Менаџмент за будућност *
  • Понашање потрошача*


* Докторски студент одабире један од три предмета по препоруци супервизора и по својој специјализацији.Блок Ц: изборни предмети

Након разговора с супервизором, докторант изабере друге предмете потребне за докторску тезу (погледати листу акредитованих предмета за докторски рад).

Опције се могу проширити на друге курсеве из бесплатних изборних курсева који су акредитовани за докторске студије на Економском факултету у Прагу.

Пријем у докторску студију

Програм је условљен правилним завршетком студија у Мастер студијском програму. Диплома магистра мора бити призната у Чешкој Републици

Страни студенти који желе студирати у програму на језику који није Чешки ( "Програм за странце" ) морају платити школарину. Ова такса износи 5000 евра годишње. Овај облик студија је програм удаљења, што значи да студенти долазе на консултације у времену договореном са својим менторима, али нису обавезни да свакодневно похађају предавања и семинаре. Ипак, они морају доћи испити. Студенти могу студирати, положити испите, као и писати и одбранити докторску тезу на страном језику. Стандардна дужина студија је 3 године. Студенти немају право на стипендије или стамбени смјештај.

Страни студенти у студијским програмима на Чешкој ( "чешки програм" ) не плаћају таксе и могу добити стипендију у периоду који не прелази стандардну дужину студија. Декан факултета ће одредити износ који ће бити додељен за стипендију. Могу се пријавити за стамбени смјештај (у зависности од капацитета студентских домова).

Такође, студенти који су добили стипендију од стране чешке владе не плаћају таксе и могу примити стамбени смјештај.

Пријем у програм докторских студија условљен је успјешним процесом приступања Универзитету. Коначна одлука почива са деканом факултета дотичног докторског програма, узимајући у обзир успјех на пријемном испиту, као и наставне способности факултета. Ако подносилац пријаве није уврштен само због недостатка наставног капацитета на факултету, резултати испитивања и даље важе за годину дана од дана пријема испитивања.

Program taught in:
енглески језик

See 1 more programs offered by University of Economics Prague - Faculty of Business Administration »

Last updated December 9, 2018
Ovaj kurs je Campus based
Start Date
sept. 2019
Duration
3 Године
Fleksibilno vreme
Redovne studije
Price
5,000 EUR
годишње на енглеском; бесплатно на Чешкој
Deadline
Maj 15, 2019
By locations
By date
Start Date
sept. 2019
Application deadline
Maj 15, 2019

sept. 2019

Location
Application deadline
Maj 15, 2019
End Date