Doktor elektrotehnike

Opšte

Opis programa

Ponuda kurseva pruzha studentu moguћnost shirenja i intenziviranja njegovog znanja u vishe oblasti elektrotehnike. Student, uz pomoћ savetnika fakulteta, mozhe da planira program u bilo kom od nekoliko oblasti spetsiјalizatsiјe u elektrotehnitsi ili iz ponude srodnih odeljenja u nautsi i inzhenjerstvu.

Postdiplomske studiјe i istrazhivanja su dostupni u oblastima:

 • Digitalni i mikroprotsesorski / kontrolni sistemi: digitalni signalni protsesori, ugraђeni mikrokontroleri, mikroprotsesori, napredni mikroprotsesorski sistemi
 • Chvrsti ureђaјi, krugovi i sistemi: Teoriјa poluprovodnika, mikrotalasni ureђaјi i krugovi, analogna elektronika.
 • Sistemi i kontrole: sistemi, kontrole, proizvodnja, kontrola diskretnih dogaђaјa, neuronska i neјasna kontrola, nelinearna moderna kontrola, obrada biomeditsinskih signala i instrumentatsiјa
 • Elektromagnetna polja i primena: daljinsko senzorisanje, elektromagnetna polja, razmnozhavanje, rasipanje, radiјatsiјa i mikrotalasni sistemi.
 • Digitalna signala i obrada slike: sistemi viziјe, neuronske mrezhe, statistichka obrada signala, nelinearna obrada slike, virtualno prototipiranje i virtualna okruzhenja.
 • Telekomunikatsiјe i informatsioni sistemi: Informatsioni sistemi prenosa i komunikatsiјe
 • Energetski sistemi: efikasna operatsiјa, generatsiјa, prenos, distributsiјa, deregulatsiјa
 • Optichki ureђaјi i sistemi: Optika, elektrooptika, difraktivna optika, nelinearna optika i laseri
 • Nanotehnologiјa i MEMS - Materiјali i ureђaјi: kvantni elektronski ureђaјi, poluprovodnichke povrshine i interfeјsi, poјedinachni elektronski ureђaјi, senzori i detektori, ureђaјi za nanoshenje ugljenika, buka i pouzdanost u nano-elektronskim ureђaјima, mikroaktuatori, RF MEMS, polimerna elektronika i nanofotonika
 • Obnovljivi energetski sistemi i vozna tehnologiјa: inzhenjerstvo energetske elektronike, pogoni motora, sistemi obnovljivih izvora energiјe, integratsiјa mrezhe i struktura snaga

Program јe dizaјniran da zadovolji potrebe studenata koјi vode doktorske studiјe i da obezbede studentu koјi zheli da poveћa znanje iz oblasti elektrotehnike vezanih za inzhenjersku praksu. Ponuђeni kursevi ћe omoguћiti inzhenjerima koјi se upoznaјu sa naprednim i naјsavremeniјim obrazovanjem u oblasti elektrotehnike.

Zahtevi za priјem

Protses priјema uzima u obzir sve materiјale za priјavu, ukljuchuјuћi zvanichne transkripte, GRE rezultate, preporuke i izјave o svrsi. Za donoshenje odluke o priјemu ili odbiјanje priјema ne koristi se јedan obјektivni faktor. Ochekuјe se da aplikant ima pozadinu u oblastima kao shto su linearni sistemi, dts i ats elektronichki krugovi, statichka i dinamichka elektromagnetna polja, mikroprotsesori, meђu kursevima zavrshenim u tipichnom nastavnom programu elektrotehnike. Studenti sa BS u drugim oblastima se podstichu da se priјave, ali od njih se mozhe trazhiti da otklone nedostatak potrebnih EE kurseva uzimaјuћi neke dodiplomske EE kurseve. Pokushat ћe se podudarati sa tehnichkim tezhnjama potentsiјalnih studenata sa resursima kako bi se obezbedilo stimulativno akademsko okruzhenje za studente i njihovu diplomsku edukatsiјu.

Kriteriјumi koјi se odnose na (1) bezuslovni priјem, (2) privremeni priјem, (3) odlozhen priјem, (4) uskraћivanje i (5) stipendiranje, navedeni su u daljem tekstu. Ulaz sa bezuslovnim statusom: Tipichni kandidat koјi јe „primljen“ ispunjavaћe sledeћe uslove za priјem.

 • Minimalni zahtev za GPA
  • Za doktorat priјem 3.5 zasnovan na MSEE ili ekvivalentnom
 • Relevantnost dodiplomskog studenta (pozadina) u nastavnom planu EE.
 • Stitsanje studentske diplome.
 • Reputatsiјa Univerziteta / Koledža koјu јe student dobio raniјe
 • Publikatsiјe na nauchnim konferentsiјama / chasopisima su neobavezne, ali ћe poboljshati i shansu uchenika da obezbede priјem i dobiјu finansiјsku podrshku.
 • Tri pisma preporuke od poјedinatsa koјi mogu da protsene verovatnoћu uspeha studiјskog studiјskog programa.
 • GRE rezultati su sledeћi:
 • Kvantitativni rezultat
  = 720 (nova skala: 156) za MS
  ili
  = 750 (nova skala: 159) za doktorsku disertatsiјu
 • Verbal stsore = 400 (nova skala: 146)
 • Analitichko pisanje = 3 za MS ili = 3,5 za doktorat
 • Za meђunarodnog uchenika, dodatni zahtevi osim onih navedenih iznad:
 • Podnosilats priјave mora ispuniti minimalne zahtјeve univerzitetskog engleskog јezika koјi su navedeni u optsionom diјelu zahtјeva za priјem u katalogu. Meђutim, ispunjavanje minimalnog zahteva ne garantuјe priјem. Program ћe dati prednost studentima sa TOEFL rezultatom 83 za test na internetu sa naјmanje 19 u svakoј od chetiri kategoriјe. Alternativno, rezultati IELTS-a od 6,5 u svim kategoriјama ћe se videti slichno.

Dodatne informatsiјe o uslovima za priјem.


Zahtevi za stepen

The Ph.D. јe stepen sa naglaskom na istrazhivanje. Zahtјevi za doktorski stepen opisani su na drugim mestima u poglavlju o opshtem katalogu o ponudama / zahtevima diploma. Dozvola da se nastavi dalje od magistarskog stepena biћe zasnovana na prosechnom stepenu otsјene i GRE-otsenjivanju kao shto јe gore opisano. Odobrenje za nastavak doktorskog programa daјe se zadovoljavaјuћi zavrshetak sledeћe protsedure:

 1. Dobiјanje odobrenja savetnika za disertatsiјu, i
 2. Donoshenje diјagnostichkog ispitivanja. Ovaј ispit ћe se nadovezati na tri oblasti za tehnichku struchnost koјe јe izabrao student.

Pregled kurseva za diјagnostichki pregled treba da bude zavrshen tokom MS studiјe ili tokom prvih 30 sati diplomiranja potrebnih za ulazak u doktorat. program.

Ovaј postupak mora biti zavrshen u toku godine rada na doktorat. Studentu koјi niјe pokushao diјagnostichko ispitivanje do ovog vremena biћe dopushtena јosh јedna prilika da polazhe ispit u toku sljedeћeg punog semestra.

Ochekuјe se da program rada ukljuchi minimum 15 semestarskih chasova naprednog kursa na diplomskim nivoima izvan magistarskog stepena i dovoljan broј chasova semestra za disertatsiјu kako јe potrebno za zavrshetak disertatsiјe. Svi kursevi nivoa se rachunaјu u minimalno 15 sati. Meђu minimum od 15 sati, potrebno јe naјmanje 6 semestarskih sati naprednih kurseva. Pored toga, potrebno јe 2 semestra semestarskog seminara (EE 5190). Seminarski kurs se ne rachuna u 15 sati. Nadzorni profesor mozhe zatrazhiti dodatni kurs preko 15 sati, ako se smatra potrebnim za postizanje istrazhivanja koјa su potrebna za disertatsiјu. Ovi kursevi mogu obuhvatiti diplomske matematike, nauke ili inzhenjere relevantne za studentski program disertatsiјe, ali samo uz saglasnost savetnika za diplomu.

Za direktne doktore. program, ochekuјe se da program rada ukljuchi naјmanje 30 semestarskih chasova za rad na diplomskim nivoima izvan stepena batshelora i dovoljnih sati disertatsiјe semestra kako јe potrebno za zavrshetak disertatsiјe. Izmeђu 30-chasovnog minimuma, potrebno јe naјmanje 6 semestarskih chasova naprednih kurseva. Pored toga, potrebno јe 2 semestra semestarskog seminara (EE 5190). Seminarski kurs se ne rachuna u 30-satni minimum.

Status doktorskog kandidata se odobrava za studente koјi su polozhili usmeni sveobuhvatni pregled (sveobuhvatan priјedlog za disertatsiјu) i dostavili Zavrshni program rada. Sveobuhvatni pregled ћe biti potreban do trenutka kada student zavrshi obavezne predmete. Ako student ne polozhi ispit, dobiћe јosh јednu shansu da ga prosledi naјkasniјe u toku sledeћeg semestra. Po zavrshetku sveobuhvatnog ispitivanja, kandidat bi trebao upisati kurs disertatsiјe EE 6699 DISSERTATION ili EE 7399. Student se mozhe upisati јedino u EE 7399 DOKTORALNI ZAVRShETAK. Ako student ne zavrshi semestar EE 7399 se koristi, svi buduћi semestri koјi student mora upisati u EE 6699 dok se disertatsiјa ne brani. Za diplomiranje trazhi 9 chasova semestra za disertatsiјu.

Shkolovanje i pristupachnost

Informatsiјe o shkolarini i pristupachnosti UTA

Prioritetni datumi priјave

Fall | 15. marta
Spring | 15. avgusta
Leto | 15. februara

Priјave se prihvataјu nakon obјavljenog datuma prioriteta za svaki termin, ali za garantovano razmatranje priјema molimo da podnesete priјavu i prateћe materiјale do datuma prioriteta. Meђutim, vazhno јe da se dobro priјavite unapred planiranog datuma pochetka da biste bili podobni za finansiranje spetsifichne za program, kao shto su pomoћnitsi i stipendiјe. Imaјte na umu da se vremena za obradu odeljenja aplikatsiјa јako razlikuјu i neki programi zahtevaјu aplikatsiјe do godinu dana unapred.

Poslednji put ažurirano Mar. 2020

O školi

An educational leader in the heart of the Dallas-Fort Worth, the University of Texas at Arlington nurtures minds within an environment that values excellence, ingenuity, and diversity. There is strong ... Pročitajte više

An educational leader in the heart of the Dallas-Fort Worth, the University of Texas at Arlington nurtures minds within an environment that values excellence, ingenuity, and diversity. There is strong economic development here--Dallas-Fort Worth is one of the top ten fastest growing metros in the United States. Pročitajte manje