Pročitajte zvanični opis

Тренутно, род је поље иновација у науци и технологији. Докторат у интердисциплинарним студијама о родовима представља нову улогу на шпанској панорамској панорами, јер нема довољно преседана на шпанском универзитету. То је предлог који одговара и задовољава потражњу генерисану научном политиком, која је прије више од једне деценије развила Европска унија и шпанско законодавство које захтијева, хитно и хитно, адекватну обуку у највише високи академски ниво. То је докторат за међууниверзитет у којем, осим Universidad de La Laguna , Универзитета Алицанте, Универзитета Алцала, Универзитета Балеарских острва, Универзитета у Хуелва, Универзитета Јауме И из Цастеллона, Универзитета Реи Јуан Царлос и Аутономни универзитет у Мадриду, који је Универзитет који координира Докторски програм.

Најновија истраживања су показала како је у многим областима научног сазнања, из хуманистичких до медицине, у друштвеним наукама и инжењерству, варијабле пола и рода су недовољно у обзир. Первивен стереотипима и предрасудама у истраживање и технолошки развој, често конструисан као универзални стандард који су реалности, искуства и очекивања једне групе људи, углавном мушкараца, углавном беле и одређене економском плану, и oni сматрају одступања од норме реалности других. Науке, као и сваки други области људске активности није без културних и социјалних услова свог времена. Родни стереотипи, и нижи друштвени процена које су предмет жене често крећу на стереотипан и мање разматрање њихових специфичних реалности, без обзира да ли социјална или биолошка, у истраживању реда.

У последњих неколико деценија родне студије су помогле да се открију и науче области стварности до сада неистражене и такође смањују предрасуде и грешке у концептима и теоријама. У неким случајевима, посебно у друштвеним и хуманистичким наукама, које су допринеле значајне реформулатионс дисциплинских темељима неким областима знања. У другим областима још увек има много тога да се уради и да се крене напред, неопходно је да се промовише плодно крст између родних студија и другим областима знања. Пол је, дакле, јасна поље иновације у науци и технологији.

Након потписивања Уговора из Амстердама 1959. године, која је успоставила равноправност између мушкараца и жена, као специфичан задатак Европске заједнице и као хоризонтални циљ који утиче на све задатке Заједнице, Европска комисија формализовани своју посвећеност унапређењу једнакости пол истраживање (Европска комисија (1999) жене и наука:. мобилише жене да се обогати европске истраживачке Комуникација из Европске комисије, Брисел). Одавде, Европска унија је постала приоритет увођење пола у садржају истраге, у својој дуал верзији, с једне стране, бави реалност и жена и мушкараца и, друго, да промовише и размотрити родне посебна истраживања да попуне празнине у знању. И В и ВИ из истраживања оквирног програма ЕУ је увела родну перспективу. И са овим истим циљевима Европска комисија укључене у шестом оквирном програму услов за родне анализе је разматрана као променљива, упоредити са било ког другог, чија релевантност треба узети у обзир. Главни истраживачке институције у САД, Скандинавији и другим европским земљама као што су Аустрија и такође потребно систематско разматрање родних и полних варијабли у пројекте које финансира. Уједињене нације, у свом уговору за науку и технологију који је усвојен у марту 2011. године, такође се помиње потреба да се угради родну анализу у научним истраживањима. odluka

усвојен од стране Седмом оквирном програму Европске уније наводи да је интеграција родне димензије и равноправност полова треба да буде упућен у свим областима истраживања (Одлука број 1982/2006 / Чеде 18.12.1986, ИЈ Л412 30/12 / 2006.п.1). И ова иста изјава је проширен у текућој Хоризонт 2020 програма, који сматра Пол унакрсно аналитички категорију свим истраживачког програма.

У нашој земљи је укључивање и промоције у програмима обуке универзитетских и научне политике, истраживање и учење о родној равноправности попречно је присутан широм наше најновијим законима: Органска Закон 1/2004 о свеобухватним мерама заштите против Пол насиље, закон 3/2007 ефективне равноправности жена и мушкараца, РД 1393/2007 о управљању универзитетског образовања и ЛОМЛОУ (Органска Закон 4/2007) држава. Исто тако, Стратешки план за једнаке могућности 2008/2011, који су се десили у 12 приоритетних области деловања је истакао могућност за универзитетске наставне планове пола у складу са националним и прописима ЕУ. У том смислу посебно је важно Оса 4 (иновације), који се односи на уводјењу (полова), унапређење знања, улога жена и феминизација науке и технологије. Шпански аспекти, објављене од стране жена и науке јединице Министарства науке и иновација у 2011. години.

Закон за науку и технологију шпанског недавно одобрила укључује важан чланак који погађају ове заједнице и националних прописа, "шпанска стратегија за науку и технологију и Државном плану научног и техничког истраживања ће промовисати увођењем родно као истраживање унакрсно категорије и технологију, тако да је њена релевантност се сматра у свим аспектима процеса са дефинисањем истраживачких приоритета, истраживачких проблема, објашњења теоријског оквира, методе, сакупљање и интерпретација података, закључци, апликације и технолошки развој, као и предлози за будуће студије. " У одговору на ове захтеве европског и шпанског закона који је на снази матични програма И обухвата од 2008. менаџер наводи да реагује на акроним ЕМФ зглобни попречно у свим областима од посебног знања, истраживања о родној равноправности .

Садашњи предлог за докторат у интердисциплинарне студије рода би онда одговорити и задовољи потражњу генерише ове научне политике која се води већ више од деценије од стране Европске уније и шпанском закону који захтева неопходна и хитно за обуку pravo на највишем академском нивоу. Само таква обука фокусирана истраживања пожељно бити у стању да пружи стручну научну анализу која је неопходна за консолидацију научних и истраживачких политика поменутих.

У том смислу, присутна предлог докторат из интердисциплинарне родне студије је, с једне стране, апсолутно нова опклада на шпанском универзитетском сцени, а други, потреба која произилази из дуге искусан потражње за обуку. То је роман зато што је без преседана у шпанском универзитету (у међународној арени постоје само сличне иницијативе у САД и Италији); стога ће одговорити на захтјев без било академског покривеност у овом тренутку, који ће подржати стратешки интерес овог докторских универзитета и центара који учествују. Али, с друге стране, задовољава такође формативно захтев и углавном подржавају познатог истраживања и наставе института у каријери, семинаре и истраживачких група које га подржавају, неки од њих са више од 25 година постојања, а док се то сада је само пронашао је канал кроз друге доктората уоквирене у појединим дисциплинама (права, историје, књижевности, итд, може бити пример у том погледу у тезе које су представљене у последњих неколико година о родним питањима), али недостају до сада простор дисциплина сама. У том смислу, суштинска вредност безбедности леже у могућности да створе свој простор, све до непостојећег тренутка, за неке студије још од осамдесетих година прошлог века је се први пут подвуче-ојача у степену курсевима курикуларна наставе и оцене, а касније на постдипломским програмима и мајстора прилагођене области образовања европског простора високог, присутни у значајној већини учесника у садашњим програма универзитета, који већ захтевају свој простор у докторат, о чему свједочи и изобиљу читање и одбрана тезе о родним питањима одржане у последњих неколико година у различитим одељењима и шпанских универзитетских института, од којих се пружају кратак опис (само до 10) у овом документу. Будући да је истраживање средином 80-их и учење о родним питањима је био један од кључних тачака од стратешког интереса универзитета, као што Аутономне Универзитета у Мадриду, на Јауме И Цастеллон, Универзитета у Алицанте Хуелва, и Балеарска острва. Он је такође био од њеног оснивања у универзитетима као Реи Јуан Царлос Универзитета у Мадриду на најмлађе учеснице. У свим важним истраживачких тимова (ВИД. Људски ресурси) подупиру квалитет и правовременост овог докторског програма.

У том смислу, један од главних предности овог програма је његова интердисциплинарна природа. У ствари, иако је у заглављу овог документа, због техничких ограничења примене рачунара, наведена само једна опција тематске кодови ИСЦЕД, програм доктор интердисциплинарне родне студије покрива теме везане за друштвене науке, правне, човека и здравље (види линије и истраживачке тимове). Овај интердисциплинарни карактер није хировита избор, али одговара на чињеницу да су циљеви програма докторских инцардинатед у промовисању родне равноправности коју захтева политика Европске Заједнице, националним законима и међународним обавезама за нашу земљу у погледу једнакости и недискриминације између жена и мушкараца. И у овој линији, ова др усваја као свој главни циљ приближавање родне равноправности или равноправности, изјавио је на Четвртој свјетској конференцији о женама у Пекингу (1995) као апсолутно суштинске важности за постизање инклузивне и једнаких јавних политика, укључује захтеве и то захтева професионално интердисциплинарна истраживања и обуку у родних студија. А то је управо овај интердисциплинарни приступ, који мора нужно артикулисати све обуке, истраживања, студија и анализа рода, коју је изрекла међууниверзитетске овог Програма. Док је интердисциплинарност увек студије и истраживања пол разлику, истина је да стручњак ниша знање о ширењу над националном универзитета географије, тако да није лако да задовољи потражњу специјализовану у једном или универзитет. Груписање универзитета, института и семинара који су одговорни за докторске осигура да се сви ти захтеви бити испуњени без обзира на екстремне специфичности и научне експертизе која би требало да карактеришу докторат. Дакле, упркос координисане истраживачких и наставних центара од стране разних чланова овог програма имају, у свему, има веома фокусирана на интердисциплинарност, то- као саид- карактеристика разликује родних студија и истраживања, истину то је да све ово традиционално, људски ресурси и научна експертиза имају већу ликвидност у одређеним областима научног знања које чине комплементарни.

Тако, на пример, УАМ има неспоран интердисциплинарну курс, који се огледа у последњих пет година у следећој истраживачки пројекти ИД: Наслов: "Године, пол и права: старења код жена". Нª Референца: ФЕМ2009-09556. Финансиран од: МИЦИНН периоду одобрено за истраживање: 2010- 2012 Главни истраживач: Пилар Фолгуера у којој 27 истраживачи / с од различитих дисциплина (физичка антропологије, социјалне антропологије, историје, биологије, психологије, права, економије, итд) који су укључени. И Наслов: Старост, Род и права: мултидисциплинарна предлог анализа за КСКСИ век. Референтни број: Чему-2013-04, додељена за истраживање Период: 2013- 2015 Главни истраживач: Јоланда Гереро Наваррете, у којој 27 истраживачи укључени / е различитих дисциплина (физичка антропологија, социјална антропологија, историја, биологија, психологија, право , економија, итд). Резултат овог истраживања је најновији објављивање уређивачке линије ИУЕМ УАМ: КСИКС међународној конференцији о интердисциплинарна истраживања Род и старење координатора: Пилар Фолгуера; Вирџинија Макуиеира; Мариа Јесус Матилла; Монтеро Пилар; Мариа Јесус Вара. (ИСБН,: 978-84-8344-348-4) Издања Аутономне Универзитета у Мадриду 2013. године.

Од свог оснивања УАМ је одликује веома моћним истраживања усмерена на једну од предложених линија, односно Пол, историју и културне продукције. Велики број истраживача на УАМ укључени у тиму који подржава ову линију истраживања и мора да се региструје већи део

пројекти, радови и публикације реализује у оквиру ње. Неки примери последњих година су:

а) .- Ресеарцх Пројецтс:

Наслов: Дискриминација жена: настанку проблема. Социјална и образовна функција археолошких музеја у борби против родно заснованог насиља.

Референце: 035/12

Финансиран од стране: Института за жене

Период одобрено за истраживање: 2012- 2014

Главни истраживач: Лурдес Прадос Торреира

Наслов: Уградња шпанских писаца у штампи од 1850. до 1936. године (ИНЕМПЕ)

Референтни број: 2011-0004-ИНВ-00034

Финансиран од стране: Министарство за рад и социјална питања. Институт за жене периоду одобреног за истраживање: 2011-2013

Истраживач / Главни Кармен Диез је Сервен

Наслов: Историја жена у шпанским универзитетима, КСКС века. У поређењу са европским универзитетима.

Референтни број: ХАР2011-29514

Финансиран од стране: Министарство за науку и иновације

Период одобрено за истраживање: 2011-2013

Истраживач / Главни: Жозефина Куеста Бустилло. Истраживач Мª Хесус Матилла

б) .- Тхесис:

Наслов: Жене и креолски идентитет. (Допринос новохиспанас менталитету групе, с. КСВИ и КСВИИ).

Докторант Алберто Баена Сапатеро

Универзитет: УАМ Факултет / школа: Уметност

Година: 2008

Квалификације: Одлично Цум Лауде

Наслов: Жене, чаробњаштво и Инквизиција. Истражни суд у Лими. КСВИИИ век

Докторант: Наталија Урра Шах

Универзитет: УАМ Факултет / школа: Уметност

Година: 2012

Квалификације: Одлично

Слично томе, од свог настанка још јаке линије истраживања које је окупио тимова, пројеката и тезе је феминистичке теорије, држављанство и глобализација, на основу последњих година са следећим научним достигнућима

а) Истраживачки пројекти

Наслов: Квалитет јавног разматрања у савременим демократијама

Референца: СЕЈ2007-67482 / ЕНГ

Финансиран од стране: Министарство за науку и иновације

Период одобрено за истраживање: 2007-2010

Главни истраживач: проф Дра. Јелена Белтран Педреира.

Наслов: Тешкоће демократије: између политике и права.

Референтни број: ДЕР2009 / 08138

Финансиран од стране: Министарство за науку и иновације

Истраживач / главни Алфонсо Руис Мигел. Истраживање: Кристина Санчез Муноз. Елена Белтран Педреира

Наслов: Промене јавних политика око женске сексуалности од франкоизма до демократије: од сузбијању јавних политика за равноправност.

Референтни број: 140/07

Финансиран од: Национални ИДИ плана за научна истраживања, развој и технолошку иновацију

Период одобрено за истраживање: 2004-2007

Главни истраживач: Ракел Озборн Вердуго

Наслов: Мултикултурализам, Род и право

Референтни број: ДЕР2009-08297 / ЈУРИ

Финансиран од стране: Министарство економије и конкурентности-државног секретара за истраживање, развој и иновације

Период одобрено за истраживање: 2009-2011

Истраживање сарадник: Ракел Озборн Вердуго

Наслов: популарни и научне културе љубави и сексуалности. су шездесетих година у Шпанији и културна изградња женствености и мушкости

Референтни број: ХАР2012-37959-Ц02-02

Финансиран од стране: истраживачких пројеката, Суб-пројеката усмерених фундаментална истраживања. Позив 2012 Университи оф Гранада

Период одобрено за истраживање: 2013-2015

Истраживач / Главни: Роза Марија Медина Доменек

б) Тхесис

Аутор / А г-ђа Франциска Херрера Цорбалан

Наслов: "Проститутке улица у Мадриду на почетку новог миленијума Говори и реалности на проституцију у контексту родне перспективе.".

Место и датум одбране: Универсидад Цомплутенсе де Мадрид Факултет за информационе науке. Дпт. Социологије ВИ. Фебруар 24, 2012.

Стечена квалификација: Одлично Цум Лауде са опцијом за ванредно награду.

Овима су оштро додати у последњих неколико година тим ради на истраживању Пол, Здравље и сексуалности

а) Истраживачки пројекти

Наслов: Рад Мобинг: интервенцију фактори и Психобиолошки

Позивом на број: ПСИ2009-13661 (потпрограм псић)

Финансиран од стране: Министарство просвјете и науке

Период одобрено за истраживање: 2010-2013

Сарадник истраживач: Ева Гарроса

Наслов: Пол као јединица анализе у проучавању био-културне детерминанте здравог старења.

Референтни број: К2818013А

Финансиран од стране Министарства здравља, социјалне политике и равноправности.

Цонедидо Период истраживања: 2012-2014.

Истраживач / Главни Мариа Пилар Лопес Пајеро

Наслов: ухрањености током трудноће, порођајном тежином и артеријске еластичности код деце.

Референтни број: ФЕМ2009-13434-Ц02-01

Финансиран од стране: Министарство за науку и иновације

Период одобрено за истраживање: 2009-2012

Истраживач / Главни Мариа Пилар Лопес Пајеро

б) Тхесис

Аутор / А: Љиљана Дијаз Грациа

Наслов: организационе правда, улога стрес и агресија посао: заштитна улога родне идеологије, емоционалне компетенције и искуства опоравка. Студија у услужном сектору

Место и датум одбране: Факултет за психологију, УАМ

Стечена квалификација: Цум Лауде

Адреса Ева Гарроса-утицај истих:

Диаз-Грациа, Л., Морено-Јименез, Б., Гарроса, Е., и Себастиан, Ј. (2011). Нецивилизованост и сексуално узнемиравање на послу: утицај на здравље на раду. Часопис Национална школа за јавно здравље, 29 (4).

Аутор / А: Фиеро Ариас Хосе Данијел

Наслов: Прелаз од адолесценције до одраслог доба: теорија и реалности

Место и датум одбране: УАМ школа психологије 02/10/2009

Стечена квалификација: Цум Лауде

Адреса: Ампаро Морено Фиеро Д. Морено, А. (2007). Емергинг Адултхоод у мексичком и шпанском омладине: Теорије и стварности. Јоурнал оф Адолесцент Ресеарцх, 22, 476-503

Импацт фацтор: 1.24

Аутор / А: Карима АНЗИД.

Наслов: Транзиција писевих цхез лес популације су медитерранееннес и сир Ла Цроиссанце и утицај Л'Етат де-ла становништво нутритионнел региону д'Уарзазат (Мароц).

Место и датум одбране: Универзитет Цади Аииад Марракецх. Марракецх, октобар 2011.

Стечена квалификација: 2011 Квалификације: Одлична са почастима.

Правац. Монтеро-Монтеро стуб П, К Анзид, Цхеркаоуи М., Баали А., Родригуез Лопез С. Исхрањеност адолесцената у контексту Мороцеан исхрану транзиције: улога родитељског едуеатион. Ј. Биосое. Сеи., (2011), 00, 1 до 14,6 Цамбридге Университи Пресс.

Импацт фацтор: Јоурнал Цитатион Репорт. Фи: 1.330

Анзид К, Хамдани Ф, О Баали, Боетсцх Г С. Леви,

Н Монтеро М Цхеркаоуи еффеет социо-економског статуса и области ресиденее на различитим хране домаћинства у Мороеео. Анали офХуман биологију. Новембер (2009); 36 (6): 1-23.

Импацт фацтор: Јоурнал Цитатион Репорт. Фи: 0.927

Монтеро П Марродан др., Царменате М. Мора Але., Родригез Лопез, С., Анзид к, Цхеркаоуи М Исхрањеност офМороецан адолесцената који живе у Мадриду. Јавни Хеа1тх Исхрана, (2010), 13 (9А): 103. Утицај Индекс. Јоурнал Цитатион Репорт. Фи: 2.817

Универзитет у Аликанте препознаћете у последњих неколико година за свог научног значаја и утицаја на два предложених линија. Први је Пол, Здравље и сексуалност, чији наставни план и програм обезбеди истраживачима у укупном износу од девет председничке администрације, 10 теза прочитали у последњих пет година и 43 истраживачких пројеката нагомиланих.

Други Историја линија Пол и културне продукције има 15 истраживача који акумулирају шест година укупно, 3 тезе у последњих пет година и 19 истраживачке пројекте

Универзитет у Хуелва се води у три истраживачке линије сортирана фигуре:

Несумњиво, у првом Генре, историја и културна продукција, уз подршку професора, др Пилар Домингес Цудер са великим академским и професионалне каријере. Она координира неколико истраживачких пројеката. Поред тога, линија има велики број наставника, посебно 8, од којих је једна, др .. Марија Луиза Цандау Чакон има 4 секениос други др Енкарнасион Лемус Лопез је три и пет теза прочитао у последње пет година и остали имају 2 председничке услове, осим 1 који је на чекању за овај позив. Међу 8 теза су се обратили у последњих пет година.

Друго, да ли би Пол, Род и образовање вези такође подржан од специјалиста др Јосе Мануел Цоронел Лламас, са важном искуством у њихову корист. Поред тога, ова линија 4 наставника / као више су део Хуелва, њих двоје у укупно три председничке администрације Цомпутинг, Дра. Емилиа Морено Санцхез и др Ангел Хернандо Гомез, и важних пројеката који подржавају тежину овој линији у ceo универзитет.

Коначно, такође УХУ има веома важну улогу у треће компоненте Жанр, економије, права и једнакост политике, где има 5 наставника, уз подршку две шест година и 2 докторске дисертације, као и водећи пројекти у области законодавства и економски.

На Универзитету у Алцала приоритет линија: Пол, економија, право и једнакости политике. Они су развили следеће активности:

 • Преношење интердисциплинарни курс "Род Различитост и једнака права", координиран од стране наставника утеловљење Кармона Цуенца. То је крст предмет дипломских студија из 2009-2010 академске године до данас. Социјална психологија, социологија, филологија, филозофија права, уставног права, управног права, Закон о раду, привредно право и Закон о порезу: Овај предмет наставници / и из различитих дисциплина укључених.
 • Устав Истраживачка група призната од стране Универзитета у Алцала: студије и истраживања Центра за ЦЕИГ- равноправност полова. Реф. ЦЦСС2012 / Р39, координира ЕНЦАРНАЦИОН Цармона Цуенца.

Такође је подржан од стране следећих

а), .- Истраживачки пројекти и комплементарне активности:

Наслов: Стање, потребе и процеси промене за жене у бескућништво. Приказује уздужни студија.

Референтни број: ФЕМ2012-35053

Финансиран од стране: Министарство за науку и конкурентности. Генерални директорат за истраживање и управљање Националним планом И.Типо сазивање ИД: Такмичарски

Период одобрен за истраживање 2013-2015 Главни истраживач: Хосе Хуан Васкез Кабрера Број истраживача: 9

Наслов: Жене и моћ.

Број референциаУАХ / ЕВ418

Финансиран од стране: Института за америчке студије на Универзитету у Алцала.

Период одобрено за истраживање: 2010-2011

Главни истраживач: Алиша Кауфман Хан

Наслов: Разноликост и равноправност полова права. промовисање иновација у наставном процесу учења Универсидад Алцала.

Главни истраживач: случај Енкарнацион Кармона Куенка.

-Даи о демократији и једнаком примјеном Закона о равноправности у шпанским парламентима. У организацији Универзитета у Алцала и Института за парламентарне закона на Цомплутенсе Универзитету у Мадриду. Финансиран од стране Института за жене (Министарство равноправност). Екпте. 10 / 09-04. Износ: 600. Датум Целебратион: април 22, 2010. Главни истраживач: случај Енкарнацион Кармона Куенка.

У вези с тим је произвела следеће истраживање посети:

Цармона инкарнација Куенка: истраживање боравак на Мак-Планцк-Институт фур Рецхт унд Волкеррецхт аусландисцхес обсествена Хеиделберг (Немачка). од 01/09/12011 до 30/07/202. Тема: Закон против дискриминације Европска унија и његова примена у Шпанији. Програм који финансира мобилност професора са универзитета у Мадриду (Цаја Мадрид фондација)

На Universidad de La Laguna су приоритети следеће предложене истраживачке линије: Гендер, Историја и Културна продукција је гдје већина факултета Universidad de La Laguna (УЛЛ) учествује у овом докторату. То је линија која има дугу традицију на овом Универзитету, на којој су извршене више истрага и објављено је 5 докторских теза у посљедњих неколико година, као и неколико књига, поглавља и чланака у научним часописима.

Иако постоје само три наставника из Улл се односе на пола, родног и образовање онлајн, може се сматрати једним од приоритетних области. Наведене наставници имају велико искуство као истраживача Главни истраживачких пројеката (пет последњих година). Свеукупно, број теза у последњих неколико година о овој теми и режији рекао наставника је седам. Сви имају активне шест година, а сада обе имају три председничке администрације и једно и друго. Исто тако, истраживање у том правцу није ограничено на последњих пет година, али може се пратити уназад до 1998, када професор Пилар Матуд Азнар, почиње управљање истраживачким пројектима на родно заснованог насиља, активност која је стално наставио до данас , пошто режирао неколико пројеката, споразуми и уговори истраживања од. Такође, они су рекли наставници су направили велики број публикација књига, поглавља у књигама и научних чланака на тему линији, као и активности обуке и дипломирати.

Линија Род, здравље и сексуалности, која има два професора са Universidad de La Laguna , такође је стара путања на овом универзитету. Почело је са учешћем у истраживачким пројектима 1989. и наставило се од тада. Укупно учесници су учествовали у главним истраживачима 11 истраживачких пројеката који су финансирали јавни субјекти, од којих два припадају Националном плану идентификације и развијени су у посљедњих пет година, започејући један од њих у 2013. години. упутио четири докторске тезе на овој линији и објавио бројне чланке у међународним часописима о утицају, од којих су неки били и остају високо цитирани на међународном нивоу.

На крају, линија феминистичких теорија, грађанства и глобализације је приоритет, јер има важну путању у УЛЛ-у. Заправо, главни истраживач активног истраживачког пројекта наведеног у овој линији припада Universidad de La Laguna . То је наставно особље које се истиче да има неколико секција истраживања, усмерава тезе и публикације у међународним часописима.

Најрепрезентативнији линија у Балеарских острва Универзитета пола, родног и образовање. Доказ за то је да је активна истраживачки пројекат везан за ове линије је усмерена и развијен од стране особља уиб и три од пет заосталих доприноса у овој линији су развијени од стране особља овог универзитета.

На Универзитету Јауме сам схватио као приоритетни Пол, историје и културне продукције Лине. Таква линија подржава својој линији публикација. Издаје два научним часописима каталогизиран и укључени у ИСОЦ, ЦИНДОЦ и ЛАТИНДЕКС. Један: Аспаркиа. Феминистичка Инвестигацио, је активан од 1991. године, док је досије феминистичка да је од 1998. Она такође има уређивачку линију кроз престижне цолецционСендес, чији је један од количине је добио Националну награду за Универзитета Едитион. Он је превео дела са грчког, енглеског, руског и Мадагаскара. Поред тога, линија подржава следеће:

а) .- Ресеарцх Пројецтс:

Назив пројекта: де огорчени жртве

Референце (П1-1А2012-05)

Финансирање лице Банцаика-Университат Џејмс И

Период одобрено за истраживање: 2012 -2014

Главни истраживач Висенте Бенет Феррандо

Назив пројекта: Виртуални и Онлине заједнице Феминистичке Пракис је: Политичка Коришћење интернета у активизма против насиља над женама

Референце: (ФЕМ2011-26301)

Финансирање тело Министарство науке и иновација

Период одобрено за истраживање: 2011- 2013

Главни истраживач Соња Нунез Пуенте. Универсидад Реј Хуан Карлос

Наслов: Реч уста: Храна и Трансцултурацион у Латинској литератури с краја двадесетог века (1960-2007).

Референтни: Код: П08-Хум-03956

Организација Финансирање хунта де Андалуциа

Период одобрено за истраживање: 2009 -2013

Главни истраживач Ниевес Пасцуал Солер

Наслов: Уметнички понашања крају века Цонтект Валенциано. Преседани поетика глобализације.

Финансиран од стране: Министарство за науку и иновације. Генерални Ресеарцх Пројецтс Филијала.

Период одобрено за истраживање: 2009 2012

Главни истраживач: Кармен Сенабре Ллабата

Назив пројекта: де Брухас Сирене: Жене и слике оф Евил

Финансиран од: Генералитат Валенциана

Период одобрено за истраживање: 2009- 2009

Главни истраживач: Розалија Торент Есцлапес

Назив пројекта: Циберфеминисм праксе. Користити И креације идентитета у црвено као нови простор везе.

Финансиран од: Националног плана за научна истраживања, технолошки развој и иновације 2004-2007 (Институт за Референце Вомен- финансирање преко ИДИ 55/06)

Период одобрено за истраживање: -2006-2009

Главни истраживач: др Соња Нунез Пуенте (Универзидад Реј Хуан Карлос Мадрид).

Такође, у контексту овог истраживања рода, историја и културна продукција на Универзитету Јауме сам прочитао следеће

б) .Тесис:

 1. Јунцал Кабаљеро Гуирал: Жене у надреални сликама. Дирецтед би Росалиа Торрент Есцлапес. 2010. Ванредна награда.
 2. Палау Палома Пеллицер: Ликовна галерија и уметника у Цастеллон, 1940-1975. Дирецтед би Росалиа Торрент Есцлапес. Година: 2012. Специјална награда
 3. Јорди Луенго Лопез: Жена преступ и Чешка. Говори и слике модерних жена у Валенциан штампи првој трећини двадесетог века. Дирецтед би Сониа Ревертер Банон, 2007. ванредног награду. ИВ Национална награда шпанског Удружења за истраживање историје жена (АЕИХМ). ИИИ Ресеарцх награда Пресен Саез де Десцатллар.
 4. Ф Ксавиер Гарциа Белмонте, Тхе Висио Општи Фамили сам Патримониалс стратегије Цастелло де-ла-Плана 1580-1735. Дирецтед би Цармен Цорона Марзол, 2001.
 5. Цамен Мариа Фернандез Надала Тхе Карлос ИИ у Лондону ембајадоресде. Спољна политика шпанске монархије. Дирецтед би Цармен Цорона Марзол, 2007. ванредног награду.
 6. Марија Анђелес Мингарро Арнандис: Муисцас: Породица, Жене и свакодневни живот у доба просветитељства. Дирецтед би Цармен Цорона Марзол, 2008.
 7. Цристиа Линарес Баио: Борриол: измене еструцтуралс сам друштвена трансформација Лантиц РЕГИМ их даррериес. Дирецтед би Цармен Цорона Марзол, 2010.
 8. Марија дел Розарио Дуарт Хереро: Изградња легенду, Принцессе де Цастилла. Репрезентације, размишљање, моралне и царина. Дирецтед би Цармен Цорона Марзол, 2011.
 9. Баденес-Гассет Инмацулада Рамос-Фернандо Гассет Лацасана, републиканац политичка биографија (1816-1941). Дирецтед би Роса Перис Монллео, 2003.
 10. Хуан Луис цонстате Ллуцх: Беницарло 1841-1965. Транзит древног вили Маестразго савремени града. Дирецтед би Роса Перис Монллео, 2005.
 11. Вицент Гро Реиг: Сегона Република Рат И Цастелло. Дисцурс Република, мобилитзацио сам синдицалисме политичке револуционаре. Дирецтед би Роса Перис Монллео, 2007.
 12. , Ллуис Баикаули Олмос је: тумачењу Алс Сервицес јавности десд'уна перспектива етика: деонтолошких професионални сам лаплицацио контекст затвору. Дирецтед би Дора продаје Салвадор и Францисцо Јосе Рага Гимено, 2012.

Универзитет краљ Хуан Карлос Први приоритет је истраживање феминистичке теорије, држављанству и глобализације. Наравно датира из 2005-2006, када се придружила УРЈЦ учитеља Ана Мигел Алварез, признат специјалиста у феминистичке теорије и дебата око држављанства. Пошто је курс указао је на челу истраживачке групе и семинар само да признање као признате истраживачке групе УРЈЦ (2013).

У 2010. години наведено истраживање групе да позове нове групе УРЈЦ и Аутономне заједнице Мадрид (Ресеарцх Пројецтс Програм Стварање и консолидација истраживачких група (БОЦМ 29. децембар 2009) је представљен, добијање оцену 41 од 50 у својој процени у АНЕП и бића са 20.000 евра за годину дана (УРЈЦ-цм 2010-ЦСХ-5101). u оквиру овог пројекта, а током 2011. године, ИП пројекта спровео истраживање боравак у centru за женске студије у Ла Плата (Буенос Аирес), а учествовао је као гост говорник на конгресу. Овај боравак навело домаћин докторант Плате и такође прославу прве међународне конференције Дебате теоретичари на проституцију (март 2012). консолидација истраживања је урађена уз добијање новог истраживачки пројекат у последњем конкурентном позива ВИ П Матични ЛАН сам. У другом пројекту (ФФ2012-37366) сарађују не само наставници него УНПЛ Националног Аутономне Универзитета у Мексику, који су успоставиле отворену линију комуникације и истраживања. Такође, наставник Ана Мигел је позвана као једини европски представник, заједно са француског филозофа Едгард Морин, да учествују у Свјетски дан филозофије која је одржана у Гватемала Ситију 2013. године.

Исто тако, то је само бранио прву докторску тезу плод Мастер у интердисциплинарне родне студије које је почело 2010/2011 академске године, под темом овог првог важног линије истраживања на Реи Јуан Царлос Универзитета. Ева Палома Чермак студент одбранио тезу феминизма и социјализам у раду Силвије Панкхурст: расправама о класи, роду и сексуалности у контексту британског суфражеткиња. Читање је одржана 10. априла 2013.

компетенције

кључне компетенције

 • ЦБ11 - систематско разумевање поља проучавања и овладавање вештинама и методама истраживања који се односе на област.
 • ЦБ12 - Способност да затрудне, дизајн или креира, имплементира и усвојити знатан процес истраживања и стварања.
 • ЦБ13 - Способност да допринесе ширењу граница знања кроз оригиналном истраживању.
 • ЦБ14 - Способност за обављање критичку анализу и процену и синтезу нових и сложених идеја.
 • ЦБ15 - Способност да комуницирају са академске и научне заједнице и друштва у целини о њиховим стручним областима на начин и језика који се уобичајено користе у међународном научном заједницом.
 • ЦБ16 - Способност да промовишу, у оквиру академског и професионалног контекста, научног, технолошког, социјалног, уметничке и културне напретка у друштву заснованом на знању.

Вештине и личне вештине

 • ЦА01 - Кретање наше контексте у којима постоји мало специфичне информације.
 • ЦА02 - Финд кључних питања које се мора одговорити да реши сложен проблем.
 • ЦА03 - За дизајн, креирање, развијање и покретање нове и иновативне пројекте у својој струци.
 • ЦА04 - Рад у опреми и самостално у међународном или мултидисциплинарни контексту.
 • ЦА05 - интегрише знања, руковање комплексност, и формулисати судове са ограниченим информацијама.
 • ЦА06 - Критика и одбрана интелектуалних решења.

активности обуке

 • Семинари Истраживање у интердисциплинарне родне студије
 • Присуство и презентација радова у домаћим и међународним научним скуповима
 • Припрема објавити радова у научним часописима
 • Истраживање остаје на страним држављанима или центара

области истраживања

 • Линија 1: Пол, историја и културна продукција
 • Линија 2: Пол, Здравље и сексуалност
 • Лине 3: Пол, економија, право и једнакости политика
 • Линија 4: феминистичке теорије, држављанство и глобализација
 • Лине 5: Пол, Род и образовање

kriterijumi за пријем

Студенти који испуњавају услове наведене изнад приступ може бити примљен на докторске студије. Комисија за Академска Координација докторске програма у интердисциплинарне родне студије, чији састав је наведено у члану 5.2, анализира захтеве за пријем процењује следеће аспекте и предности. специфичне и запреминске тежине, у процентима, се приказује у заградама у сваком од критеријума за пријем ће се користити за процену ЦВ кандидата.

Критеријуми за приоритизацију апликација су:

 • Аффинити ацадемиц профил (30%)
 • академски запис (40%)
 • Акредитовани језици нивоу, сертификат почетни енглески ниво Б1 (10%)
 • Ресеарцх заслуге (10%): семинара, конгреса, остаје у страним центрима, публикације
 • стручне квалификације (10%)

Пријаве за оне који испуњавају услове, које морају бити формализован у року иу складу са процедурама утврђеним сваки од универзитета учесника ће бити предмет пресуде академског докторског одбора, који ће одредити адекватност њиховог претходног тренинга у Докторске студије

2.1) Студенти у скраћеним радним временом:

исти критеријуми да призна све студенте без обзира на њихову посвећеност било пуно или скраћено радно време примењују. Правила УАМ о њему објављени на корпоративног сајта Универзитета:

ванредни студенти ће имати период од 5 година од пријема у програм до представљања докторске дисертације.

Студенти могу променити облик скраћено са пуним радним временом или обрнуто, на захтјев и одобрење од стране академског одбора

2.2) Студенти са посебним образовним потребама које произилазе из инвалидитета

Кандидати за докторски програм са посебним образовним потребама које произилазе из њиховог инвалидитета треба упутити на УАМ у првом степену, координатор за израду докторске програма, које су довеле до њихове пажње. Такође ће бити упућене уреду за солидарност и сарадњу, да реше (заједно са координатором) специфичне потребе сваког кандидата, пружа информације, савете и смернице.

Канцеларија за солидарност и под потпредседник за сарадњу и Универзитета продужење УАМ, основана у октобру 2002. године сарадњи, има као један од својих главних циљева стварања и консолидације на подручју пажњу инвалидности, која пр

Jezik održavanja programa:
шпански
енглески језик

Pogledajte još 16 programa koje nudi Universidad de La Laguna »

Ласт упдатед June 19, 2018
Ovaj kurs je Campus based
Start Date
sept. 2019
Duration
Tražite informacije
Fleksibilno vreme
Redovne studije
Prema lokacijama
Prema datumu
Start Date
sept. 2019
Krajnji rok za prijavu

sept. 2019