Read the Official Description

Доктор кинеске филозофије

Трајање: 3 или 4 године (пуно радно време)

У кинеском одељењу осам универзитета у Хонг Конгу, Кинеско одељење Универзитета је формирало своје карактеристике, посебно у области литературе и лингвистичких истраживања, и има одређени утицај у академским круговима у земљи и иностранству.

Професор Цаи Зонгки је предавач на кинеском одељењу Универзитета Лингнан и професор кинеске књижевности и упоредне књижевности на Универзитету у Илиноису у Урбани-Шампањану. Познат је научник са међународном репутацијом. Професор Цаи предсједавао је преиспитивањем часописа Лингнан, посвећујући оживљавању славне традиције кинеских студија на Универзитету Лингнан у Гуангџоуу, побољшавајући академски ниво истраживања у одјељењу и доводећи углед кинеског одјела Лингда на виши ниво.

У класичној класици, лингвистици и књижевности, професор Ли Ксионгси, професор Ксу Зибин, професор Лиу Ианпинг, професор Ванг Цхунки, итд. Објавили су резултате истраживања. Професор Ксу Зидонг је виши кинески истраживач савремене и савремене литературе.

Професор Лиу Схаоминг и професор емеритус Ма Иоуки, обојни предавачи Одељења, су међународно познати научници. После пензионисања настављају да обраћају пажњу и промовишу академски развој кинеског одељења. У периоду од 2008. до 2012. године Кинески одсек Лингнан универзитета спонзорирао је Јоккеи клуб Хонг Конг-а да би основао професорски програм изузетне модерне књижевности. Позвани научници су професор Цхен Сихе, професор Гу Бин, професор Ванг Ксиаоминг, професор Лиу Заифу и професор Зхонг Линг са Универзитета Фудан. Чекај. С друге стране, Одељење је од 2003. године основало програм школских писаца. Позвао је писце као што су Баи Ксианионг, Ма Иуан, Ванг Ании, Ацхенг, Ли Анг, Зханг Дацхун, Су Тонг, Цхен Гуанзхонг и Ли Зисху. Оба програма директно доприносе програму дипломског рада одељења.

Многи постдипломци који су дипломирали на кинеском Одсеку за Лингу имају изванредна књижевна и академска достигнућа, као што је Шангански писац Шулан, главни сценариста познатих имена, писац Хонг Конга Цхен Хуи, представник "Зхукиангји" освојио је кинеску књижевност Хонгконга Биенниал награда.

Метода примене

1. Пријем у програм докторске студије у оквиру Хонг Конгске докторске стипендијске шеме

Сваки добитник стипендије за докторску стипендију добиће стипендију од ХК $ 25,100 * месечно и допринос за превоз / студијску активност од ХК $ 12,600 * у периоду од три године. Поред тога, универзитет ће одустати од прве године школарине за победнике. Ако је општи период трајања стипендије четири године, универзитет ће у четвртој години победника додијелити исти износ стипендија и додатака. Кандидати који се пријављују за ову руту, али не примају стипендије, сматраће се да директно упишу апликанте за студенте Лингде и додјељују стипендије за студенте.

* Износ прилагођен годишњем нивоу

Подносиоци пријава могу поднети своје основне захтјеве тако што посјећују веб страницу РГЦ-а на ввв.ргц.еду.хк/хкпхд од 1. септембра до 1. децембра 2018. године (12 сати у Хонг Конгу) . Апликанту се издаје број пријаве. Подносиоци пријаве би требали попунити детаљни образац пријаве тако што ћете се пријавити на онлине апликацијски систем на ввв.лн.еду.хк/адмиссионс/апплионлине 2. децембра или прије 2. децембра 2018 . Касне апликације неће бити прихваћене.

2. Непосредан упис у докторат

Кандидати се такође могу пријавити директно у школу. Студенти са пуним радним временом који су примљени могу обично добити стипендију за постдипломске студенте. Студенти докторских студија могу добити ХК $ 16,720 * месечно.

* Након потврде статуса студената, стипендиста за докторског студија биће прилагођен на ХК $ 17.050.

Школа ће прихватити пријаве за пријем од 1. новембра 2018. до 25. јануара 2019 . Апликанти могу поднети онлине пријаву на адреси ввв.лн.еду.хк/адмиссионс/апплионлине. За детаље, молимо посетите ввв.ЛН.еду.хк/рег/инфо/пград.

Општи пријем

 1. Да бисте се пријавили за докторску дисертацију, морате:
  а) држати магистарски степен одобрен од стране Универзитета или
  б) држати дипломе првог или другог нивоа током студирања или једнаке квалификације или професионалне квалификације које признају Универзитет и најмање годину дана магистарског студија на акредитованом колеџу / универзитету и може показати истраживање Резултат; или
  ц) добијају исту квалификацију као а. или б. горе, или
  д. Обезбедите доказ академског и професионалног постигнућа.
  [Напомена: Кандидати који поседују диплому и имају квалификације за истраживање или релевантно искуство могу приступити само докторским студијама у посебним околностима. Генерално гледано, кандидати који немају магистарску диплому морају прво ући у Мастер програм филозофије и неће бити директно уврштени у програм докторске студије. ]
 2. Поред кандидата за студенте са универзитета у Хонг Конгу или другим земљама на енглеском језику, други кандидати морају да добију најмање 550 (на папиру) или 213 (компјутерски тестирани) или 79 (онлајн) на тесту ТОЕФЛ; Или добијете резултат од 6,5 или више у Међународном тесту на енглеском језику (ИЕЛТС) или еквивалентним резултатом у другим акредитованим тестовима знања из енглеског језика или једнаким квалификацијама језика које школа признаје од случаја до случаја. Кандидати су такође обавезни да задовоље додатне услове за улазак за сваки курс.
 3. Под шемом докторске стипендије у Хонг Конгу, кандидати морају да приложе транскрипт ТОЕФЛ или међународног енглеског теста (ИЕЛТС) поред дипломског кандидата из Хонг Конга или другог универзитета на енглеском језику. Ако подносилац захтјева намјерава да изводи докторски курс (нпр. Кинески) на језику који није енглески, горе наведени захтјеви могу бити одустали. [Напомена: Подносиоци захтјева су још увијек обавезни да задовоље услове за квалификацију језика који су наведени на Универзитету. ]
Program taught in:
енглески језик

See 12 more programs offered by Lingnan University »

Last updated December 10, 2018
Ovaj kurs je Campus based
Start Date
sept. 2019
Duration
30 - 72 Месеци
Redovne studije
Price
42,100 HKD
Deadline
Tražite informacije
Deadline for application via HKPFS: 1 December 2018; Deadline for application to the University directly: 25 January 2019.
By locations
By date
Start Date
sept. 2019
Application deadline
Tražite informacije
Deadline for application via HKPFS: 1 December 2018; Deadline for application to the University directly: 25 January 2019.

sept. 2019

Location
Application deadline
Tražite informacije
Deadline for application via HKPFS: 1 December 2018; Deadline for application to the University directly: 25 January 2019.
End Date