Read the Official Description

Дипломирани доктори у Логици су квалификовани истраживачи у области логике и сродних дисциплина. Они поседују детаљно знање о методама и трендовима у модерној логици и специјализују се за један од његових аспеката и примена - чисту математичку логику, примену логике у (и логичке темеље) математике, информатике или лингвистике, или искључиво филозофске аспекте логика. Они су у стању да предузму независна научна истраживања и да објављују своје резултате на међународном нивоу, и отворени су за интердисциплинарну сарадњу. Др. Дипломанти се оспособљавају за истраживачке и високошколске професије на институцијама специјализираним за било коју од наведених дисциплина.


Дужина студирања: 4 године

Језик наставе је енглески. Логика је програм који плаћа накнаду.


Опис критеријума за верификацију и евалуацију

Пријемни испит: једнократни испит, интервју

  1. дискусија о предлогу дисертације (дискусија о теми дисертације и процена способности кандидата): 0–30 бодова;
  2. оцјењивање претходних студија, истраживачких и других академских активности кандидата: 0–15 бодова;
  3. испитивање предметне литературе (на основу листе за читање кандидата): 0–15 бодова.

Тхе Пх.Д. Предметни одбор не нуди посебне теме за докторат. кандидати. Кандидати могу слободно да бирају своје теме. Међутим, требало би да буду свесни примарних области интереса чланова Одељења за логику, тј. Некласичне логике, теорије скупова, метаматхематике и интеракције између ових поља, укључујући и историјске аспекте. Еацх Пх.Д. студент треба да има квалификованог супервизора који се обавезује на блиску сарадњу са студентом, чланом доктората. Предметни одбор или истраживач којег Одбор сматра подобним. Теме изван подручја интереса чланова одјељења прво се морају размотрити са предсједником Одбора предметне области.

Суггестед Пх.Д. Теме се морају унапријед консултовати са предсједавајућим Одбора за предметну област. Предсједник Одбора предметне области (програмски директор): доц. РНДр. Витезслав Швејдар, ЦСц., Витезслав.свејдар@фф.цуни.цз.


Кандидат може бити примљен само ако добије најмање 30 бодова на пријемном испиту и, истовремено, постигне довољно бодова да се сврста међу очекивани број студената примљених у одговарајући програм или грану студија (погледати Спецификације за пријемне процедуре које се примјењују на појединачне програме и гране студија; пријем ће бити одобрен свим подносиоцима пријава који постигну исти број бодова као и кандидат који је задњи на ранг листи. Имајте на уму да се различити очекивани број пријава односи на сталне и комбиноване облике студија. Подносиоци пријаве не могу бити примљени без достављања, најкасније до дана уписа, доказа о њиховом претходном образовању (види 5.4 ове чланке).


Услови за пријем

Упис на докторске студије условљен је успјешним завршетком магистарског студија.

Метод верификације:
Program taught in:
енглески језик

See 11 more programs offered by Charles University Faculty of Arts »

Last updated January 10, 2019
Ovaj kurs je Комбинација Online и кампус студија
Start Date
okt. 2019
Duration
4 Године
Redovne studije
Price
70,000 CZK
по академској години. Онлине пријава за пријаву: 540 ЦЗК.
Deadline
apr. 30, 2019
By locations
By date
Start Date
okt. 2019
Application deadline
apr. 30, 2019

okt. 2019

Location
Application deadline
apr. 30, 2019
End Date