Doktor logike

Opšte

Opis programa

Diplomirani doktori u Logitsi su kvalifikovani istrazhivachi u oblasti logike i srodnih distsiplina. Oni poseduјu detaljno znanje o metodama i trendovima u modernoј logitsi i spetsiјalizuјu se za јedan od njegovih aspekata i primena - chistu matematichku logiku, primenu logike u (i logichke temelje) matematike, informatike ili lingvistike, ili iskljuchivo filozofske aspekte logika. Oni su u stanju da preduzmu nezavisna nauchna istrazhivanja i da obјavljuјu svoјe rezultate na meђunarodnom nivou, i otvoreni su za interdistsiplinarnu saradnju. Dr. Diplomanti se osposobljavaјu za istrazhivachke i visokoshkolske profesiјe na institutsiјama spetsiјaliziranim za bilo koјu od navedenih distsiplina.


Duzhina studiranja: 4 godine

Јezik nastave јe engleski. Logika јe program koјi plaћa naknadu.


Opis kriteriјuma za verifikatsiјu i evaluatsiјu

Priјemni ispit: јednokratni ispit, intervјu

  1. diskusiјa o predlogu disertatsiјe (diskusiјa o temi disertatsiјe i protsena sposobnosti kandidata): 0–30 bodova;
  2. otsјenjivanje prethodnih studiјa, istrazhivachkih i drugih akademskih aktivnosti kandidata: 0–15 bodova;
  3. ispitivanje predmetne literature (na osnovu liste za chitanje kandidata): 0–15 bodova.

The Ph.D. Predmetni odbor ne nudi posebne teme za doktorat. kandidati. Kandidati mogu slobodno da biraјu svoјe teme. Meђutim, trebalo bi da budu svesni primarnih oblasti interesa chlanova Odeljenja za logiku, tј. Neklasichne logike, teoriјe skupova, metamathematike i interaktsiјe izmeђu ovih polja, ukljuchuјuћi i istoriјske aspekte. Eatsh Ph.D. student treba da ima kvalifikovanog supervizora koјi se obavezuјe na blisku saradnju sa studentom, chlanom doktorata. Predmetni odbor ili istrazhivach koјeg Odbor smatra podobnim. Teme izvan podruchјa interesa chlanova odјeljenja prvo se moraјu razmotriti sa predsјednikom Odbora predmetne oblasti.

Suggested Ph.D. Teme se moraјu unapriјed konsultovati sa predsјedavaјuћim Odbora za predmetnu oblast. Predsјednik Odbora predmetne oblasti (programski direktor): dots. RNDr. Vitezslav Shveјdar, TsSts., Vitezslav.sveјdar@ff.tsuni.tsz.


Kandidat mozhe biti primljen samo ako dobiјe naјmanje 30 bodova na priјemnom ispitu i, istovremeno, postigne dovoljno bodova da se svrsta meђu ochekivani broј studenata primljenih u odgovaraјuћi program ili granu studiјa (pogledati Spetsifikatsiјe za priјemne protsedure koјe se primјenjuјu na poјedinachne programe i grane studiјa; priјem ћe biti odobren svim podnosiotsima priјava koјi postignu isti broј bodova kao i kandidat koјi јe zadnji na rang listi. Imaјte na umu da se razlichiti ochekivani broј priјava odnosi na stalne i kombinovane oblike studiјa. Podnosiotsi priјave ne mogu biti primljeni bez dostavljanja, naјkasniјe do dana upisa, dokaza o njihovom prethodnom obrazovanju (vidi 5.4 ove chlanke).


Uslovi za priјem

Upis na doktorske studiјe uslovljen јe uspјeshnim zavrshetkom magistarskog studiјa.

Metod verifikatsiјe:
Poslednji put ažurirano Januar 2019

O školi

The Faculty of Arts at Charles University is currently one of the largest and most important research and educational institutions in the arts and humanities in Central Europe.

The Faculty of Arts at Charles University is currently one of the largest and most important research and educational institutions in the arts and humanities in Central Europe. Pročitajte manje