Read the Official Description

Доктор образовања у образовном лидерству

Доцтор оф Едуцатион у Текас Едуцатионал Леадерсхип-у Текас Тецх је дизајниран да припреми кључне лидере у школским окрузима и факултетима или факултетима. Примарни фокус програма је припрема лидера који су рефлектујући професионалци који развијају визију и стичу вештине за реформу, обнову и побољшање школа и школских система који негују демократске заједнице за учење које вреднују социјалну правду и једнакост.

Преглед програма

Програм је осмишљен тако да припреми вође извршних школа који могу да идентификују и имплементирају решења заснована на истраживању за проблеме са великим левериџима у пракси у контексту школског окружења ПреК-12. У трогодишњем низу дефинисаних курсева који завршавају са проблемом дисертације вежбања, учесници ће продубити своје способности да воде промене у учењу, идентификују проблеме у пракси и имплементирају интервенције у својим локалним образовним организацијама како би побољшали постигнућа ученика.

 • 96-99 кредитних сати
 • Курс је завршен помоћу он-лине инструкцијских метода.
 • Кохортни студенти прате унапред одређени распоред курсева.
 • Курсеви засновани на семестру поравнавају се са Академским календором Текас Тецх Универзитета.

Процес пријављивања

Иако не постоји рок за подношење захтева, потенцијални студенти се подстичу да поднесу све материјале за пријаву најмање два мјесеца прије пројектованог почетног уписа.

1. Пријавите се на дипломски факултет у Текас Тецх Универзитету као учитељ мајстора. Када се од вас тражи да изаберете мајор, обавезно изаберите унос степена који одговара вашем подручју интересовања, а затим реч "онлине".

 • Завршите дипломску пријаву за пријем.
 • 60 долара за прву пријаву или 50 долара за сваку наредну апликацију (укључујући промене датума уноса, додавање / промјену захтјева програма или захтјеве за реадмисију).
 • Подносиоци захтева морају имати незваничне транскрипте са свих факултета и универзитета који су раније присуствовали послати на Текас Тецх Университи градуате на градуате.адмиссионс@тту.еду. Ако сте примљени, тада ћете морати да пошаљете званичне транскрипте.
 • Пријемни процес се у потпуности посматра од стране Колеџа образовања и Градуате Сцхоол, тако да нема назначених минималних захтјева за ГРЕ или ГПА.
 • Сви међународни кандидати морају пружити доказ о способности енглеског прије него што се њихове пријаве могу размотрити за пријем. Списак прихватљивих испита може се наћи на веб страници Међународног потенцијалног студентског студија Градуате Сцхоол. Овај тест се одричу само за дипломиране универзитете САД-а или универзитете у земљама у којима се ослобађају независности. Кандидати који су завршили најмање две године узастопне на колеџу или универзитету у САД или у држави изван земље ослобођени способности ослобођени су знања из енглеског језика.

2. Пријавите се на Цоллеге оф Едуцатион Текас Тецх Университи.

 • Пријавите се преко Колеџа образовања.

3. Пријавити се за финансијску помоћ и / или стипендије и стипендије за вишу школу образовања.

 • Финансијска помоћ се дистрибуира на основу уписа на пуно радно вријеме и неколико других услова за прихватање права. Ваши уписани сати од 12. разреда у јесенском и пролећном семестру одређују ваш статус уписа за семестар, а финансијска помоћ се исплаћује у складу с тим. Присуство мање од пуног радног времена могло би значити смањење помоћи.

4. Након вашег прихватања на Градуате Сцхоол и Цоллеге оф Едуцатион, радите са саветником факултета за израду степена програма. Ако добијете обавештење о одбацивању, можете се обратити придруженом декану образовања и истраживања за консултације у вези са жалбеним процесима пријема.

 • Градуате Сцхоол и Цоллеге оф Едуцатион вас обавештавају о статусу пријема тако што ћете ажурирати картицу Апплицатионс на вашем Раидерлинк-у.
 • Ако добијете обавештење о одбацивању, можете се обратити придруженом декану образовања и истраживања за консултације у вези са жалбеним процесима пријема.

Заинтересовани за узимање само једног или два курса? Користите Привремени статус дипломираног универзитета Текас Тецх за примену и преузимање чак 12 кредитних сати без завршетка процеса пријаве за степен програма.

Програмски захтеви

А. Основни курикулум (24 сата семестра)

 • Фонд за образовање образовања (9 сати семестра)
 • Истраживање и статистика (15 сати семестра)

Б. мајора (42 семестарска сата)

 • Генерал Цоре (21 семестар сати)
 • Адванцед Цоре (21 семестар сата)
 • Дисертације (12 сати семестра)

Ц. Мала или сродна поља (15 сати семестра)

Осим основног захтева, програм доктора образовања дозвољава најмање 15 семестарских сати у малољетном или сродном пољу. Докторанту је дозвољено да има избор курсева који му дозвољава да има више флексибилности у свом главном подручју нагласка. Ако нема мањег или сродног поља, 15 сати семестра се додаје главном граду.

Малољетник се фокусира на курсеве у јасно дефинисаној области студија. Сродна поља се фокусирају на курсеве из неколико области студирања. Ако студент жели да укључи малољетника у план докторске студије, мора бити представник из мање области студирања у докторском савјетодавном одбору, а квалификацијски испит мора укључити фокус на мање подручје студирања. Ако студент одабере курсеве сродних поља, не мора бити представник из сродних поља у докторском савјетодавном одбору. Укључивање фокуса у сродним пољима на квалификационом испиту није обавезно.

Д. Докторске дисертације (12 семестарских сати)

Студент треба да се упише у доктору образовања 8000 да води часове дисертације током израде предлога кандидата за дисертацију и дисертације.

Понуда понуђена

Ед.Д. у образовном лидерству - Апликације могу бити од средине лета до 1. октобра календарске године за пролећну кохорту.

Каријере са овим програмом

Иако се традиционални програми сматрају припрема за руковођење централним канцеларијама и улогу надзорника, фокус едукативног лидерства Ед.Д. програм је да побољша и додати вриједност лидерству у кампусу и окружним организацијама како би позитивно утицало на учење ученика у учионицама ПреК-12. Програм укључује супервентендент професионалну припрему сертификата као део интегрисаног дизајна курикулума.

Program taught in:
енглески језик
Last updated April 24, 2018
Ovaj kurs je Campus based
Start Date
Jan. 2020
Duration
96 - 99 Време
Redovne studije
By locations
By date
Start Date
Jan. 2020
Application deadline
Start Date
Jan. 2020
Application deadline
okt. 1, 2019