Read the Official Description

Програм опис:

Програм има импресивну особље које укључује политичке научнике, социјалне и политичке теоретичари и историчари. Међународне и интердисциплинарни истраживачки пројекти и сарадња су редовно предузимају и особље су подржани да гради на постојећем експертизе у оквиру Одељења за политику и европске студије (ДПЕС) на Палацкы универзитету.

Њих тројица - Програм др год политичких наука је профилисан као модерне студије политичких наука наглашавајући четири кључна стуба:

  1. високо стручно-теоријских спремност;
  2. темељан методолошки и аналитички спремност;
  3. научно-педагошки ученост;
  4. знање језика професионални.

Истраживање у политици, европске студије и међународне односе је организован првенствено око испод областима истраживања и тимова:

  • Аналитички политичких наука - вођа тима докторе. Томаш Лебеда, др
  • Европске студије - тим лидер доц. Даниел Марек, мр др
  • Цзецх политика и локална политика - вођа тима доц. Павел Шарадин, др
  • Међународни односи и савремена историја - вођа тима проф. Јири Лацх, мр др

Градуате'с профил и запошљавање:

Дипломирао је на докторском програму би требало да буде високо квалификовани стручњак - политички научник, који има изузетно напредне и специјализовано знање у свом / својој области, он / она је у стању да спроведе независну научна истраживања, учествује у истраживању задатака тим и настави оригинал научног знања. Након завршетка студија је у стању да води самосталну научну или научно-педагошки каријеру и, где је то могуће, бити шеф истраживачког тима. Јој / му научне компетенције укључују могућност да се припреми стручних научних текстова за објављивање, представе своје резултате на семинарима и конференцијама. Дипломирани добија веома квалитетан методолошки тренинг иу теоријском нивоу иу практичном истраживању, одузимање могућност коришћења напредних квантитативне и квалитативне методе истраживања. Дипломски и стиче праксу неопходну за образовне активности високог образовања у овој области. Она / он је такође командује страних језика неопходне за истраживања у овој области. Знање језика је такође средство за израду међународних контаката и активности на иностраним научним институцијама. Последње, али не и најмање важно, он / она мора бити у стању да популарише област истраживања широј јавности, да примењују знања и вештине у различитим окружењима и јасно пренесе знање другима.

Дипломирао ће бити елегибле да раде у академској сфери на научним и научно-педагошким позиције. Дипломци су у стању да испуне задатке независних научних радника и научно-педагошких радника. Они ће такође бити елегибле за високим позицијама у министарствима, дипломатске службе и ЕУ и другим међународним институцијама. Они ће такође моћи да раде као високо квалификованих и специјализованих аналитичара за политичких странака, политичких консултација, интересних група, невладиног сектора и медија. Аналитичке вештине, меке вештине и компетенције језика онда обезбедити дипломцима са јаким флексибилност на тржишту рада.

Апликација. тест захтеви:

Кандидат за докторске студије у политичке науке на ДПЕС мора постићи ниво мастер или други еквивалентни образовање. Пожељна образовање у области политичких наука, међународних односа и европских студија или у неком другом друштвених наука или хуманистичких области студија. Подносилац пријаве је дужан да достави детаљан предлог Научни најмање две недеље пре почетка поступка пријема. Поступак пријема има облик усмене интервјуа са комисија састављена од чланова докторске одбора.

Школарина:

4000 € годишње

Program taught in:
енглески језик

See 3 more programs offered by Palacky University »

Ovaj kurs je Campus based
Start Date
sept. 2019
Duration
3 Године
Redovne studije
Price
4,000 EUR
по академској години
By locations
By date
Start Date
sept. 2019
Application deadline