Read the Official Description

Доктор пословне администрације (ДБА)

Мисија ове институције је едуковање појединаца који ће допринијети менаџменту и руковођењу глобалним организацијама.

Добро дошли из Академског декана

Многи сада имају приједлога да је ДБА до 21. вијека оно што је МБА био у другој половини 20. вијека. Без ангажовања у тој дебати, свакако је случај да се радна средина суочава са изазовима без историјског прецеденса. Свакодневно лидери у пословању и влади суочени су с новим ситуацијама за које прошлости теорија, пракса и стратегије не пружају одговоре. Промене настављају да се убрзавају, а утицаји глобализације, одједном дубоки и суптилни, утичу на све институције и организације. Водећи људи више не могу задовољити једноставно примијенити знање, они морају водити генерисање знања у својим властитим организацијама које информишу праксу и политику која је специфична за њихове околности. Другим ријечима, пословни лидери данас морају бити у могућности водити спровођење истраживања везаних за рад. Овај ДБА је осмишљен да опреми кандидате са овом способношћу.

SBS Интернатионал Доцтор оф Бусинесс Администратион (ДБА) нуди опцију за организације и појединце који желе да побољшају своје пословне перформансе кроз развој супериорног капацитета за истраживање и решавање организационих основа приликом пројектовања и извођења оригиналних истраживања.

Он припрема сениор менаџере вјештине да примјењује тренутну методологију истраживања на питања која се тичу корпорације и унапређују истраживачке и консултантске способности кандидата.

Позивамо вас да размотрите многе погодности које SBS ДБА хонорарни програм пружа за вашу каријеру.

Берт Волфс, Пх.Д.

Академски декан

ДБА вс ПхД

ДБА се разликује од доктора филозофије кроз фокус на пракси, политици или стратегији, у контексту радног места појединца. Оба доктора укључују развој значајног оригиналног рада. Међутим, професионални докторат као што је ДБА захтева другачији тип истраживачког развоја од оног доктора докторских студија. За докторат, истраживања треба да дају значајан допринос у области знања. За ДБА, истраживање треба да значајно доприноси пракси, политици или стратегији. Истраживање укључено у ДБА примењује се на пословна питања и спроводи се у контексту професионалне праксе.

Карактеристике нашег ДБА

ПУРПОСЕ

Програм доктора за пословну администрацију покушава да теорију и праксу доведе на доношење одлука у сложеним организацијама како би се помогло овим институцијама да се прилагоде промјенама и постављају темеље за дугорочни опстанак.

ПРЕГЛЕД

У програму ДБА, индустријски и академски професионалци изграђују основне вештине и знања мастер мастер-а да развију већи ниво стручности у спровођењу примењених истраживања, неразумевање теоријске и примењене литературе у изабраној пословној дисциплини и атрибутима неопходним за наставу универзитета . Дипломац ДБА ће развити критичко знање и вештине за успех у настави на факултету и универзитету, у служби професије и заједнице, у будућем професионалном развоју и у постизању акредитива и вештина неопходних за пословно саветовање и менаџмент.

Дипломски програм ДБА је дизајниран да задовољи посебне захтеве радних академских и пословних стручњака који имају мотивацију да прошире своја знања и вјештине како би задовољили промјене потреба модерних организација. Програм је дизајниран да служи потребама способних студената, без обзира на њихову концентрацију.

Докторске студије су дизајниране тако да омогуће професионалним професорима да уравнотеже захтеве каријере и породице. Студенти испуњавају захтјеве програма завршавајући курсеве, током викенда и рад на мрежи.

кључни разлози због којих бисте требали размотрити SBS ДБА

Постоји много разлога због којих размишљате да преузмете међународни ДБА програм. Можда је одувек био ваш сан да стигнете до врхунца терцијарног образовања. То би могло бити изазов за спровођење дубинских истраживања у области на коју сте страсни, плус задовољство доприноса свијету знања и професионалне праксе. Можда је ваша потрага за личним развојем и напредовањем у каријери.

Без обзира на ваше разлоге, узимање изазова програма доктората свјетске класе је вјероватно једна од најважнијих одлука које ћете икада направити. Ево неколико кључних разлога зашто је SBS Интернатионал ДБА победнички програм.

Репутација SBS -а

SBS има репутацију за изврсност у менаџменту и пословном образовању. ДБА програм на SBS је дупло акредитован од стране Вијећа за акредитацију за пословне школе и програме (АЦБСП) и Међународне скупштине за школство из области пословне едукације (ИАЦБЕ), које је признало америчко вијеће за акредитацију високог образовања (ЦХЕА).

Наши професори су лидери у истраживању и пракси, омогућавајући нашим учесницима да се одликују у различитим областима.

SBS има јаке везе са индустријом кроз своје сарадничке истраживачке везе.

Ефикасни ресурси учења

Кључни састојак за успешно учење на нивоу доктора је доступност и приступ информацијама. Обиман пакет учења SBS -а састоји се од уџбеника, електронских читања, истраживачких радова и водича. Поред тога, можете у потпуности искористити SBS -ове велике библиотечке ресурсе укључујући и своје масовне онлине базе података за тренутни приступ хиљадама читавих текстуалних часописа, истраживачких радова, сажетака, конференцијских радова и новинских чланака. Ови објекти за онлајн ресурсе су познати као најбољи у свету.

Импресивни исходи учења

Крајњи резултат провођења овог ригорозног ДБА значи да не развијете само најсавременије знање и стручност, већ можете успоставити и звучне способности у консултантском менаџменту, истраживањима у предузећу, као и академским истраживањима која воде до објављивања рада у међународно признате референтне часописе. Кандидати се процењују за 50% предмета и 50% за истраживачки рад.

Флексибилност

Програм може трајати најмање 2,5 године, али се може дозволити максимално трајање до шест година. Уз курсеве испоручене током викенда, можете наставити да радите са пуним радним временом. Радионице курса се унапред заказују сваких два месеца. Тако можете да их распоредите у календару. Флексибилност времена - витална карактеристика коју професионални професионалци заиста цијене.

Структура програма

Доктор за пословну администрацију је интегрисани курс и истраживачки програм који се може завршити најмање две и по године.

Компонента предавања састоји се од прве године. Курсеви се изводе у учионици у интензивном моделу радионице са контактом лицем у лице. Сви курсеви се оцјењују писменим задатком. Прелазак између фазе предавања и фазе истраживања од стране кандидата задовољавајуће испуњава скуп процењених истраживачких предлога (по један за сваки истраживачки пројекат).

По задовољавајућем завршетку предмета који су планирани током прве године, кандидати улазе у истраживачку фазу у којој предузимају индивидуалне, надгледане истраживачке пројекте. Излазак сваког истраживачког пројекта је истраживачки рад за стил и квалитет објављивача. Портфолио истраживачких радова поднесен је за спољни преглед.

Захтеви за прихватање ДБА

Кандидати који траже приступ програму ДБА обично имају:

  • Диплома МБА, или еквивалентна, са одобреног универзитета или еквивалент;

или

Када се одржавају друге магистарске квалификације, кандидатима се може затражити да заврше прописани програм премошћавања (обично одређени курсеви из програма МБА);

или

одговарајући степен похађања или дипломске студије са одликовањима од најмање 2А стандарда од одобреног универзитета или еквивалентне високошколске установе;

и

  • Знатна (не мање од пет година) искуства на нивоу извршне власти / менаџмента. Сви кандидати из ДБА морају бити у могућности да демонстрирају своје образовање и / или професионалне перформансе за истраживање на докторском нивоу. Они би требали бити у могућности показати успјех у својој каријери до данас и документирати како се ДБА програм уклапа у њихове личне или каријерне планове за будућност.
  • Сви кандидати из ДБА морају поднети 1.000 ријечи своје предложене теме / идеје истраживања као дио подношења захтјева за пријем.
  • Сви кандидати за ДБА морају имати звучну команду енглеског језика, говорити

или

Поднесите доказ да сте постигли ТОЕФЛ резултат од најмање 90.

Коначна одлука о подобности, прихватљивости квалификација и подручја истраживања за ДБА програм почива са SBS Swiss Business School . Сви апликанти морају имати Емаил / Интернет приступ током читавог програма.

ПРИЈАВИТЕ ОНЛИНЕ @ ввв. SBS .еду

Program taught in:
енглески језик
Last updated February 27, 2018
Ovaj kurs je Campus based
Start Date
feb. 2019
Duration
30 - 72 Месеци
Fleksibilno vreme
Price
40,000 CHF
укупна накнада
By locations
By date
Start Date
feb. 2019
Application deadline

feb. 2019