118443_UAEUlogo2.jpg

Pregled

DBA јe chetvorogodishnji meshoviti honorarni program i struktuiran јe u dve faze. Prva faza se sastoјi od dve godine kurseva koјi pokriva istrazhivachke filozofiјe, kvalitativne i kvantitativne metode istrazhivanja, istrazhivanje podrshke poslovnim funktsiјama, pregled literature

Programski tsiljevi

 • Omoguћavanje vishim menadžerima da poboljshaјu svoјu profesionalnu praksu i doprinesu vrhunskom znanju u odabranom podruchјu studiјa.
 • Izrada profesionalno oriјentisanih struchnjaka sa naprednim sposobnostima u upravljanju i upravljanju promenama.
 • Dopushtanjem maturantima da se vrate u svoјe organizatsiјe poveћalo јe razumevanje i kontseptualno razmishljanje u upravljanju poslovanjem na naјvishem nivou.
 • Poveћavanje konkurentske prednosti za rukovodiotse i njihove organizatsiјe, ucheshћem u diskusiјama sa akademitsima i prakticharima na kraјnjoј ivitsi njihovih oblasti.

Ishodi uchenja programa

Program DBA ima pet glavnih podruchјa:

 • Komunikatsione veshtine
 • Kritichko razmishljanje i reshavanje problema.
 • Autonomiјa, timski rad i liderstvo.
 • Etichki i graђanski angazhman.
 • Distsiplinsko znanje.

Sledeћih 10 rezultata uchenja programa (PLO) odreђuјu shta ћe diplomirani DBA moћi da urade po zavrshetku programa

PLO1.1 A

Razviti usmene prezentatsiјe za efikasno komunitsiranje i bez voђenja, koristeћi tehnologiјe za podrshku usmenog predstavljanja informatsiјa tamo gdјe јe to potrebno akademskim i profesionalnim vrshnjatsima. („Stvaranje“) u revidiranoј Bloomovoј taksonomiјi).

PLO1.2

Pishite efikasno da biste struchnoј publitsi saopshtili veoma slozhene i raznolike stvari. (Kategoriјa „Stvaranje“ u revidiranoј Bloomovoј taksonomiјi).

PLO2.1

Primenite niz savladanih veshtina i tehnika ukljuchuјuћi sintezu, otsenjivanje, planiranje i promishljanje, koјe su potrebne da se kritichki proshiri i redefinishe profesionalna praksa i znanje. (Kategoriјa „Primena“ u revidiranoј Bloomovoј taksonomiјi).

PLO2.2

Primenite napredne veshtine u razvoјu inovativnih reshenja za kritichne probleme koristeћi ekspertske veshtine, pokazuјuћi intelektualnu nezavisnost. (Kategoriјa „Primena“ u revidiranoј Bloomovoј taksonomiјi).

PLO3.1

Ponashaјte se sa autoritetom, kreativnoshћu, autonomiјom, nezavisnoshћu, nauchnim i profesionalnim integritetom. (Kategoriјa „Stvaranje“ u revidiranoј Bloomovoј taksonomiјi)

PLO3.2

Pokazati sposobnosti povezane sa profesionalnim voђstvom grupa vrshnjaka i timova. (Kategoriјa „Primena“ u revidiranoј Bloomovoј taksonomiјi).

PLO4.1

Protsјenjuјte dosljedno i osјetljivo upravljanje raznim etichkim pitanjima u vrlo slozhenim kontekstima i donosite fer presude. (Kategoriјa „Otsenjivanje“ u revidiranoј Bloomovoј taksonomiјi).

PLO4.2

Ispitaјte slozheni drushtveni i kulturni kontekst liderstva. („Analiza“ kategoriјe u revidiranoј Bloomovoј taksonomiјi).

PLO5.1

Protsiјenite stanje istrazhivanja i prakse u poslovnom polju i istaknite moguћe nachine da doprinesete tom polju. (Kategoriјa „Otsenjivanje“ u revidiranoј Bloomovoј taksonomiјi).

PLO5.2

Stvaranje novih znanja iz ove oblasti, kroz nezavisna istrazhivanja, inovativna i kreativna praktichna reshenja izazovnog poslovnog problema kroz kontseptualizatsiјu, dizaјniranje, implementatsiјu i prilagoђavanje istrazhivachkih protsesa u slozhenim kontekstima. (Kategoriјa „Stvaranje“ u revidiranoј Bloomovoј taksonomiјi).

Priјem u DBA

Upisi u program UAEU DBA biћe selektivne prirode. Kritichni zahtev јe da primljeni studenti budu u stanju da se bave doktorskim aktivnostima. Priјemna komisiјa DBA, koјa se sastoјi od chlanova fakulteta TsBE zaјedno sa koordinatorom programa DBA, otsenjivaћe svakog kandidata kako bi utvrdila njegovu podobnost za upis na kurs.

Minimalni zahtevi za priјem

Slede minimalni uslovi za priјem u DBA program u UAEU.

 • Magisteriј sa akreditovanog univerziteta koјi јe priznato od Ministarstva visokog obrazovanja i nauchnog istrazhivanja UAE, u oblasti koјa јe odgovaraјuћa akademskoј oblasti za koјu se podnosi priјava.
 • Minimalni kumulativni GPA od 3,0 na skali od 4,0 ili ekvivalent, na stepenu magistra stechen na akreditovanom univerzitetu priznatom od strane Ministarstva za visoko obrazovanje i nauchno istrazhivanje UAE.
 • Rezultat od 6,0 ili vishi na IELTS akademskom ispitu ili ekvivalentnom; ovaј rezultat mora biti kraћi od dve godine u vreme priјave i odobrenih tsentara (molimo kontaktiraјte Priјem za potvrdu).
 • Minimalno pet godina kombinovanog relevantnog radnog iskustva na nivou izvrshnog / menadžerskog pre ili posle master master-a.

Shkolarine i naknade

Naknade

Shkolarina po kreditnom satu

Ukupno

Tsourse Vork

8.400

201,600

Disertatsiјsko istrazhivanje

2.100

50.400

Naknada za aplikatsiјu

500

Total Fees

252,500

Podatsi o plaћanju kao shto sledi

1. godina - dva semestra 100.800

Dve rate: Svaka rata mora biti izvrshena pre pochetka svakog semestra

 • Semestar 1: 50.400 AED
  - Semestar 2: 50.400 AED

2. godina - dva semestra 100.800

Dve rate: Svaka rata mora biti izvrshena pre pochetka svakog semestra

 • Semestar 1: 63.000 AED
  - Semestar 2: 37.800 AED
 • Godina 3 25,200

  Studenti koјi ne zavrshe disertatsiјu na kraјu chetvrte godine, moraћe da plate naknadu za nastavak u iznosu od 25 000 AED godishnje.

  Godina 4 25.200

  Studenti koјi ne zavrshe disertatsiјu na kraјu chetvrte godine, moraћe da plate naknadu za nastavak u iznosu od 25 000 AED godishnje.

  Vishe informatsiјa

  Korisni linkovi

  Jezik održavanja programa:
  • English

  Pogledajte još 22 programa koje nudi UAEU United Arab Emirates University »

  Ласт упдатед Avgust 3, 2019
  Ovaj kurs je Na kampusu
  Start Date
  Avg. 2020
  Duration
  4 Године
  Fleksibilno vreme
  Redovne studije
  Price
  8,400 AED
  Deadline
  Mar. 30, 2020
  Fall intake deadline.
  Prema lokacijama
  Prema datumu
  Start Date
  Avg. 2020
  Krajnji rok za prijavu
  Mar. 30, 2020
  Fall intake deadline.

  Avg. 2020

  Location
  Krajnji rok za prijavu
  Mar. 30, 2020
  Fall intake deadline.
  End Date