Pročitajte zvanični opis

Године 1996., Стални одбор за епископа Конго одобрио нову организацију студија на Теолошког факултета, који је ступио на снагу у октобру исте године. Реформа је свој одлазак из разматрања теологије одељења програма и хуманистичких наука чији је двоструко Првобитни циљ је био у теолошком формирању верске и леже студенте који нису намењена за свештеника, и инцултуратион jevanđelje кроз интеграцију у богословског образовања, хуманистичких пажљиви према животној средини и културне традиције.

Без напуштања ова два проблема, Стални комитет сабор потврђује да Црква треба незаређени обучени у теологији, и истакао да је формирање ових мора бити исти као и за свештенике (осим, ​​наравно, питања која се односе на свештеничке службе). Неће бити посебан програм за леже нити свештеника. За све, то ће бити иста на свим нивоима: диплома, диплома, диплома (ДЕА), др.

Поред тога, све теологије предавао на Факултету морају инцултуратед; тренинг унутрашњи хуманистичке науке теологији се намеће свим студентима теологије и то, на сваком нивоу.

Богословског факултета намерава не само да тренира специјалиста за богословског образовања на универзитетима, великих семинара и Сцхоластицатес али и обуку компетентног особља за теолошку анимацију, апостолски, пастирске и литургијских унутар верских заједница и Кристијан.

Постоји у оквиру овог факултета четири правца:

  • библијски
  • догматски
  • морал
  • пастирски

Основна обука обухвата два циклуса: 3 године дипломских и 2 основне године. Програм теологија степен може да обави један од агрегацију средњег образовања високог степена који даје право лиценце да предају у средњим школама.

На постдипломским студијама, студенти могу да стекну разреда Адванцед Диплома студија теологије, доктор теологије и ванредни професор високог образовања у теологији.

Пропедеутикуе Пхилосопхицал (= ЛМД Припремни)

образовни циљеви

Пропедевтички има за циљ да дају филозофску основу за студенте који желе да предузме теолошке студије. За годину дана, кандидати су спремни да се позабави овим основне студије по курсевима у филозофији и неких хуманистичких предмета. Током првог циклуса теологије, кандидати из пропедевтички даље пратити два комплементарна курсеве у историји филозофије.

Jezik održavanja programa:
француски

Pogledajte još 2 programa koje nudi L’Université Catholique Du Congo »

Ovaj kurs je Campus based
Start Date
sept. 2019
feb. 2020
Duration
Tražite informacije
Redovne studije
Prema lokacijama
Prema datumu
Start Date
sept. 2019, feb. 2020
Krajnji rok za prijavu