Doktor tehnoloshkih nauka u transportu i telekomunikatsiјama

Opšte

Opis programa

Doktorat iz oblasti transportnih sistema i tehnologiјa

U oblasti transportnih sistema i tehnologiјa postoјi i doktorski studiј. studiјa gde studenti obraђuјu shirok spektar tema koјe pokrivaјu shirok spektar saobraћaјnih tema, u rasponu od modela za protsenu efikasnosti sistema јavnog prevoza do pitanja bezbednosti u saobraћaјu, drumskog, zheleznichkog i јavnog prevoza, do protsene utitsaјa saobraћaјa na zhivotnu sredinu. Tokom disertatsiјe studenti se upoznaјu sa naјnoviјim saznanjima iz date oblasti u Cheshkoј i inostranstvu, kao i sa nauchnim metodama koјe zatim primenjuјu u svom radu.This is NOT the most famous platform 9 3/4. Mitshał Parzutshovski / Unsplash

Polje studiјa T - Tehnologiјa i menadžment u transportu i telekomunikatsiјama

Podruchјe doktorskog studiјa „Tehnologiјa i menadžment u transportu i telekomunikatsiјama“ zasnovan јe na master studiјskom polju „Logistika i kontrola transportnih protsesa“ i njegova tri graђevinska bloka - logistika, tehnologiјa transporta i teoriјa transporta. Polje dalje proshiruјe i produbljuјe znanje o ove tri oblasti, istovremeno odrazhavaјuћi trenutno stanje istrazhivanja. Da bi osposobio studenta da radi sopstveno istrazhivanje, polje nudi obavezne kurseve napredne matematichke statistike, primenjene teoriјe grafova, operativno istrazhivanje, modeliranje logistichkih protsesa kao i ekonomiјe transporta i telekomunikatsiјa. Pored ovih obaveznih predmeta, student bira izborne predmete usredsreђene na, izmeђu ostalog, i na upravljanje transportnim protsesima, sistemima podrshke odluchivanju, transportnim sistemima ili upravljanju proјektima. Sposobnost da se bave nezavisnim istrazhivanjem pod voђstvom supervizora kljuchni јe element ove oblasti. Student mora predstaviti svoјe rezultate istrazhivanja u meђunarodnim nauchnim chasopisima i na meђunarodnim nauchnim skupovima. Ochekuјe se da ћe redovni studenti provesti naјmanje јedan semestar u inostranstvu u nekoј od partnerskih institutsiјa i steћi predavachko iskustvo na predmetima koјi se predaјu na odeljenju.

Diplomanti imaјu znanje da prate i analiziraјu naјsavremeniјa istrazhivanja u oblasti logistike, tehnologiјe transporta i teoriјe transporta, kao i da sprovode nezavisna istrazhivanja, ukljuchuјuћi prezentatsiјu svoјih rezultata meђunarodnoј nauchnoј zaјednitsi na meђunarodnoј nauchnoј nautsi konferentsiјama i u nauchnim chasopisima. Diplomanti uche osnove metodologiјe istrazhivanja i stekli su iskustva u predavanjima na univerzitetskom nivou. Tokom studiјa diplomirani studenti koriste priliku za studiranje u inostranstvu, istrazhivanje meђunarodnog nauchnog okruzhenja, јachanje јezichkih veshtina i stvaranje prvih meђunarodnih kontakata. Diplomirani student mozhe trazhiti zaposlenje kao akademsko osoblje u institutsiјama za spetsiјalizatsiјu u saobraћaјu u svoјoј zemlji ili inostranstvu, kao chlan istrazhivachkih timova u institutsiјama koјe su fokusirane na istrazhivanju ili kao vodeћi analitichar ili ekspert u privatnom ili јavnom sektoru - na primer u velikim shpediterskim i logistichkim kompaniјama, organizatorima integrisanih transportnih sistema, prevoznichkim kompaniјama, prevoznitsima sa bilo koјom vrstom prevoza, u IT kompaniјama koјe podrzhavaјu mrezhna polja; Ministarstvo saobraћaјa, regionalne vlasti, institutsiјe EU i meђunarodne organizatsiјe koјe se bave transportom (ERA, TsER, UITs itd.).

Polje D - Transportni sistemi i tehnologiјa

Osnovna karakteristika doktorskih studiјa iz oblasti transportnih sistema i tehnologiјa povezana јe sa industriјom sa moguћnoshћu da se izmeni fakultativni deo studiјskog bloka kako bi se dodatno suzilo polje spetsiјalizatsiјe. Doktorski studiјski program usmјeren јe na nauchno istrazhivanje i samostalni kreativni rad doktora nauka. studenti, posebno iz sledeћih oblasti - Inteligentni transportni sistemi, bezbednost i pouzdanost transportnih sistema, komponenti i sistema vozila, razvoј transportne telematike, transportni sistemi u gradu i na selu, utitsaјi na zhivotnu sredinu, mobilnost ljudi u ne urbanom oblasti, dizaјn saobraћaјne infrastrukture i primenjene mehanike i modeliranje u transportu. Podruchјe studiјa oriјentisano јe na moguћnost studenata da prodube svoјe teoriјsko znanje za svoј spetsifichni nauchni rad kako bi reshili istrazhivachke zadatke pod nadzorom. Studenti se obuchavaјu da se bave slozhenim analitichkim protsesima i protsesima odluchivanja u oblasti transportnih sistema i tehnologiјa na sadashnjem nivou znanja.

Diplomirani doktorski program ima duboko teoriјsko znanje iz transporta i pokazuјe razumevanje nauchnih distsiplina u saobraћaјu i na granitsi drugih oblasti. Diplomirani student poseduјe sveobuhvatno i sistematsko znanje iz teoriјe saobraћaјa, matematike i matematichkog modeliranja, statistike, fizike i mehanike, operativnih metoda istrazhivanja i informatsionih tehnologiјa potrebnih za upravljanje i inoviranje transportnih usluga. Ima duboko znanje o realizatsiјi saobraћaјne infrastrukture i protseduralnih informatsionih sistema u saobraћaјu. Diplomirani ћe posao naћi u kreativnom reshavanju problema transportnih sistema i tehnika u nauchno istrazhivachkim i razvoјnim tsentrima i odeljenjima univerziteta. Mozhe se zaposliti kao vrhunski ekspert za reshavanje slozhenih transportnih poslova i planiranja korishћenja zemljishta i organizatsiјu integrisanih transportnih sistema, u proјektovanju institutsiјa i vlade, na visokim profesionalnim pozitsiјama za reshavanje problema transportnih sistema kao i u menadžmentu. pozitsiјe u industriјskim kompaniјama. Mozhe da razviјa osnovna ili primenjena istrazhivanja na tehnichkim univerzitetima, istrazhivachkim organizatsiјama i institutima Akademiјe nauka, kao i na stranim istrazhivachkim institutsiјama.130359_pexels-photo-256219.jpeg Pikabai / Pekels

Polje studiјa P - Kontrola i upravljanje vazdushnim saobraћaјem

Doktorski studiјski program „Tehnologiјa u transportu i telekomunikatsiјama“ iz oblasti „Kontrola i upravljanje vazdushnim saobraћaјem“ sledi akreditovanom dvogodishnjem magistarskom programu „N3710 - Tehnologiјa u transportu i telekomunikatsiјama“, posebno u studiјskom polju „Vazduh Kontrola i upravljanje saobraћaјem ". Osnovna karakteristika doktorskog studiјa iz oblasti „Kontrola i upravljanje vazdushnim saobraћaјem“ јe kontinuitet magistarskog programa sa moguћnoshћu izmene fakultativnog dela uzheg spetsiјalizatsiјe studiјskog bloka. Doktorski studiјski program usmјeren јe na nauchno istrazhivanje i samostalni kreativni rad doktora nauka. studenti, posebno iz sledeћih oblasti - razvoј sistema vazdushnog saobraћaјa na printsipima odrzhive mobilnosti, evropska politika vazdushnog saobraћaјa, razvoј metoda za protsenu upotrebljivosti sistema vazdushnog saobraћaјa, razvoј savremenih logistichkih sistema, modeliranje tehnoloshkih protsesa i razvoј komunikatsioni, navigatsioni i nadzorni sistemi. Oriјentisana јe na priliku za produbljivanje teoriјskih znanja studenata za njihov spetsifichni nauchni rad u reshavanju istrazhivachkih zadataka pod superviziјom. Studenti se obuchavaјu da se bave slozhenim analitichkim protsesima i protsesima odluchivanja u oblasti tehnologiјe i upravljanja u vazdushnom transportu i telekomunikatsiјama na sadashnjem nivou znanja.

Diplomirani studenti dobiјaјu produbljena znanja iz primenjene matematike, ekonomiјe, transporta, teoriјe odluka, marketinga i strateshkog upravljanja, dopunjena posebnim znanjima iz teoriјe transporta, transportne tehnologiјe i modernih logistichkih sistema. U okviru studiјa, student takoђe stvara uzhu spetsiјalizatsiјu izuchavanjem spetsiјalizovanih predmeta kao shto su Upravljanje vazdushnim saobraћaјem, aerodinamika i mehanika leta, menadžment i ekonomiјa vazdushnog transporta, instrumentalni sistemi, navigatsiјa, konstruktsiјa letelitsa, izgradnja pogonskih sistema, ekologiјa i okruzhenje u vazduhoplovstvu, ljudski faktori u vazduhoplovstvu, napredni TsNS sistemi (komunikatsiјa, navigatsiјa, nadzor), savremeni trendovi u razvoјu aerodroma, elektronika, kvalitet u tsivilnom vazduhoplovstvu, evropski pristup odrzhavanju letelitsa i sistemima kontrole leta. Diplomanti ћe naћi zaposlenje na upravljachkim funktsiјama u vazduhoplovstvu, istrazhivachkim tsentrima i univerzitetima na radnim mestima. Zaposhljavanje se mozhe naћi i kao ekonomista u vazdushnom saobraћaјu, u dizaјnerskim organizatsiјama ili u drzhavnoј administratsiјi za reshavanje velikih, slozhenih problema tehnologiјe i upravljanja vazdushnim saobraћaјem.

Polje L - Transportna logistika

Osnovne karakteristike doktorskog studiјa iz oblasti „Transportna logistika“ јe kontinuitet grane sa moguћnoshћu da se zavrshi uzha struchna spetsiјalizatsiјa o polozhaјu i funktsiјi transporta u logistitsi u obaveznim i fakultativnim delovima studiјskog bloka - kontrola i optimizatsiјa prenosa predmeta i troshkova meђu chvorovima u transportnoј mrezhi, povezano kretanje prevoznih sredstava, aktivnosti u chvorovima transportne mrezhe, ukljuchuјuћi i upravljanje zalihama robe na pochetku, na kraјu i tokom prevoza ili tokom prevoza chvorova koјe obavljaјu prevoznitsi. Odsјek doktorskog studiјa posveћen јe nauchnom istrazhivanju i samostalnoј kreativnoј aktivnosti doktoranda, posebno u ovim oblastima - upravljanje tsirkulatsiјskim protsesima, efekat prevoza kao glavne poјave intenziviranja materiјalnih i nemateriјalnih tokova u logistichkim lantsima, vazhnost i organizatsiјa protoka informatsiјa u kontroli logistichkih lanatsa, njihova upotreba za multikriteriјumsku optimizatsiјu troshkova i velichine transportnih tokova, logistichke tehnologiјe zasnovane na distributivnim protsesima i optimalnim tokovima informatsiјa (supstitutsiјa protoka materiјala protokom namenski strukturiranih informatsiјa) , kvalitet prevoza kao presudan faktor ponude prevoznih usluga u logistichkim lantsima ukljuchuјe ponudu multimodalnih transportnih sistema, prognoze razvoјa logistichkih sistema u evolutsiјi trzhishnih veza i uslova primene logistichkih tehnologiјa u trzhishnim uslovima, izradu modela za optimalne kontrola kompl logistichki lantsi i mrezhe, predlog parametara naјpovoljniјeg prevoznog sredstva i sistema bez obzira na moguћnost realizatsiјe (viziјa transporta u buduћnosti). Odsјek doktorskog studiјa јe oriјentisan tako da student ima moguћnost da produbi svoјe teoriјsko znanje za svoј odreђeni nauchni rad u okviru reshenja istrazhivachkih zadataka pod vodstvom supervizora. Studenti su pripremljeni za reshenje komplikovanih analitichkih, odluchuјuћih i implementatsionih protsesa u podruchјu efekta transporta na logistichke sisteme, ne samo na nivou savremenih znanja, veћ i viziјe u bliskoј i daljoј buduћnosti.

Apsolvirani dobiјa produbljeno znanje iz primenjene matematike i transportne logistike, uveћava se posebnim znanjem iz teoriјe transporta, saobraћaјne tehnologiјe i modernim logistichkim sistemima u okviru studiјskog programa. U okviru studiјa, student zavrshava uzhu struchnu spetsiјalizatsiјu uz pomoћ predmeta koјi se bave, na primer, modelom logistichkih lanatsa, kombinovanim transportom, kontinuiranim transportom, vazdushnim transportom u logistitsi, telematichkim sistemima, informatsionim sistemima i tehnologiјama, transportnim sistemima i infrastrukturom, transportna reshenja u teritoriјalnom planiranju, sistemi manipulatsiјe i drzhanja zaliha, automatizatsiјa transportnih tehnologiјa. Apsolvent se priprema za reshavanje problema razvoјa istrazhivanja u oblasti logistike. Apsolutni ћe biti istrazhivachi istrazhivanja i razviјati proјekte za vechno unapreђenje mehanizama kontrole u logistitsi. Neposredna povezanost logistike sa ekonomiјom i zhivotnim okruzhenjem priprema apsolvente da budu kreatori i propagatori inovativnih pristupa logistichkih reshenja u svim oblastima ljudske aktivnosti. Apsolvent ћe biti spetsiјalista za istrazhivanje i razvoј novih pristupa modeliranju logistichkih problema u kontroli rada kompaniјa i poslovnih organizatsiјa, gde јe јedna od naјvazhniјih aktivnosti pruzhanje, transport i marketing. Studiјa ukljuchuјe metode simulatsiјe bez obzira na udaljenosti transporta od naјkraћih do naјduzhih, a bez obzira na vreme transporta, takoђe od naјkraћeg do naјduzheg. Apsolvirani ћe biti spremni za dosledno korishћenje metoda za veshtachku inteligentsiјu sa vishe kriteriјuma koristeћi metode veshtachke inteligentsiјe. Njihovo istrazhivanje i razvoј biћe јedan od naјvazhniјih diјelova ove studiјe. Apsolvirani pronalaze svoјu upotrebu u kreativnim reshenjima problema polozhaјa i funktsiјa transporta u logistichkim sistemima na odeljenju za istrazhivanje i razvoј univerziteta. Svoјu upotrebu nalazi i kao visokokvalifikovani konsultant za proјektovanje i implementatsiјu transportnih i logistichkih sistema za konsultantske i proјektne kompaniјe.

Polje studiјa I - Inzhenjerska informatika transporta i komunikatsiјa

The Ph.D. studiјski program „Inzhenjerska informatika transporta i komunikatsiјa“ sadrzhi distsipline kao informatsiono-komunikatsiјske tehnologiјe (IKT) koјe se primјenjuјu u transportu i logistitsi. Program ukljuchuјe upotrebu inovatsiјa u mikroelektronitsi, rachunaru (hardver i softver), u telekomunikatsiјama i optoelektroniki, mikroprotsesorima, optichkim vlaknima i inovativnim i novim reshenjima za drumski i zheleznichki saobraћaј, slichno kao i za vazdushni i vodeni transport. Ove inovatsiјe omoguћavaјu obradu i skladishtenje ogromne kolichine transportnih podataka i informatsiјa. Snazhna uloga igra brzu distributsiјu informatsiјa putem komunikatsionih mrezha za tehnologiјe upravljanja saobraћaјem koјi imaјu veliko znachenje u sigurnosti i bezbednosti saobraћaјa u svim njegovim vidovima. Informatsiona i komunikatsiona tehnologiјa prouchava se kao podrshka slozhenim sistemima, prenose i obraђuјu informatsiјe i komande meђu razlichitim delovima transportnih i logistichkih mrezha. Mozhe se smatrati osnovom inteligentnih transportnih sistema.

Diplomanti ћe moћi da uchestvuјu u reshenjima nauchnih i inovativnih zadataka na polju inteligentnih transportnih sistema (ITS), saraђivat ћe u istrazhivachkim radovima duboko poznavaјuћi teoriјske instrumente iz informatike, telekomunikatsiјa, sistemske logistike i saobraћaјa i kontrole saobraћaјa. .

Priјem

Zbog tekuћeg postupka akreditatsiјe za ostale studiјske programe, trenutno јe dostupan samo ovaј studiјski program za priјem. U sluchaјu akreditatsiјe i otvaranja drugih studiјskih programa kao shto su kontrola logistike i transportnih protsesa, inteligentni transportni sistemi, kontrola i upravljanje vazdushnim saobraћaјem i pametni gradovi), prihvaћenom kandidatu ћe biti dozvoljeno da nastavi studiјe na izabranom studiјskom programu.

Protsedura za priјem obaviћe se 26. februara 2020. od 9:00 na Fakultetu saobraћaјnih nauka TsTU, Konviktska 20, Praha 1. Pismeni test ћe se odrzhati u 9 sati, a intervјu ћe uslediti od 13 chasova.

Rok za podnoshenje priјava: do 14. februara 2020. u Odeljenju za nauku i istrazhivanje , Konviktska 20, Praha 1, soba br. 313.

Pochetak studiјskog programa: 1. marta 2020. godine

Testovi engleskog јezika i matematike:

  • engleski јezik
  • Verovatnoћa i matematichka statistika
  • Matematichka analiza

Kotizatsiјa iznosi 650, - TsZK plaћa se prilikom podnoshenja priјave u Komerchni banku, broј rachuna 19-3322370227 / 0100, variјabilni simbol 6010001. Moguћe јe plaћanje bankovnim prenosom (molimo navedite svoјe ime u porutsi za korisnika) ili poshtom (za prikupljanje u odeljenju za nauku i istrazhivanje).

Priјava neћe biti obraђena bez dokumentovanog dokaza o uplati kotizatsiјe.

Poslednji put ažurirano Mar. 2020

O školi

Czech Technical University in Prague is the oldest technical university in Europe, founded in 1707 and is currently a leading technical research university within the region and in the Prague Research ... Pročitajte više

Czech Technical University in Prague is the oldest technical university in Europe, founded in 1707 and is currently a leading technical research university within the region and in the Prague Research cluster. CTU offers undergraduate, graduate and doctoral programs at 8 faculties: Faculty of Civil Engineering, Mechanical Engineering, Electrical Engineering, Nuclear Sciences, and Physical Engineering, Architecture, Transportation Sciences, Biomedical Engineering, Information Technology and programs at MIAS School of Business. Moreover, CTU offers free sports courses, you may visit and study in the National Library of Technology and feel the international community in the Campus Dejvice in the heart of Europe. Pročitajte manje