Read the Official Description

Физичка хемија

Скраћеница: ДПАП_ФЦХ_4

Ниво јединице курса: докторат

Факултет: Хемијски факултет

Академска година: 2018/2019

Награђен наслов: Пх.Д.

Квалификација додељена: докторат у области "Физичка хемија"

Ниво квалификације: докторски (ИИИ циклус)

Специфични захтеви за пријем:

Пријем на Хемијски факултет условљен је завршетком мастер програма у истој или сродној области. Основни предуслови за пријем су занимање и способност за научни рад, познавање енглеског језика и веома добар студијски запис постигнут у Мастер програму (просечна оцјена свих положених испита обично не прелази 2,0).

Профил програма

Професионално оријентисан.

Главни циљ студије је обука високо квалификованих стручњака који ће бити припремљени за самосталне, креативне, научне и истраживачке активности из области физичке хемије. Студенти се обучавају да самостално формулишу научни проблем, предлажу хипотезе и процедуре за његово решавање и покушавају да потврди на експерименталном или теоријском нивоу.

Критична процена објављених научних информација и способност комуницирања на енглеском језику - вербално и писмено, чини саставни дио студије.

Кључни исходи учења

Постдипломски докторат студијски програм Физичка хемија може самостално формулисати научни проблем, дизајнирати хипотезу решења и извести експериментални и теоријски рад за његову потврду. Истовремено, способан је за критичку процјену објављених научних информација и презентација експерименталних резултата на енглеском језику.

Професори професије са примјерима

Специјализација обучава професионалце који ће моћи да учествују у висококвалификованим научним и истраживачким активностима на физичко-хемијским процесима, наиме у универзитетским одсјецима, одељењима Академије наука, истраживачким институтима, али иу индустријским истраживачким центрима.

Дипломци су спремни за самостални креативни рад у области физичке хемије. Захваљујући широком спектру практичних примена физичке хемије, дипломци могу наћи запослење не само у физичком и хемијском истраживању већ практично у свим хемијским или хемијским специјалитетима.

Дипломски захтеви: завршни државни испит, докторски рад Начин студирања: редовни студиј

Надзорник програма: проф. Инг. Милослав Пекар, ЦСц.

Координатор одељења ЕЦТС-а: проф. Инг. Олдрицх Змешкал, ЦСц.

Program taught in:
енглески језик

See 13 more programs offered by Brno University of Technology »

Ovaj kurs je Campus based
Start Date
sept. 2019
Duration
4 Године
Fleksibilno vreme
Redovne studije
Price
2,000 EUR
по академској години
By locations
By date