Read the Official Description

Доктор филозофије у теолошких студија

Доктор филозофије у теолошких студија претплати на аиу филозофије образовања.

Међутим, различита потребе доктораната захтевају додатне приступе учењу.

Учење је у најбољем случају холистички, сарадње, лични, одрживи развој који је контекстуализовани у матрице култури; у афричком друштву, јер група консензус је често вреднује више од појединачног мишљења, рефлексија треба тражити новог консензуса, а заједница учење је природна место за то да се деси.

Овај програм има за циљ да максимално ове карактеристике учења. Доктор филозофије у наставном плану и програму теолошких студија примењује овај филозофију на програму.

Појединачни студенти наставе своје учење у заједници за учење.

Студенти могу бити примљен у групама или као појединци и свака група и појединаца, заједно са факултета ће формирати заједнички заједницу учења током периода студија.

Студентски идеје и размишљања о питањима расправља и наоштрен као што планирају и раде истраживања и дисертације у току дисертације циклуса. С обзиром на мисија Аиу, програм настоји да негује и облик лидере који учествују у теолошкој рефлексији интегрисана са друштвеним наукама тако да теорија може информисати праксу и обрнуто.

Ова интеграција теологије и друштвених наука омогућава ученицима да би могли да надзиру савремене теолошке дискурса и помоћи афричке хришћане у развијеним контекстуалних теологија и теолошких модела који одговарају њиховим контексте, реагују на њих конструктивно, и предложити алтернативе укорењене у свежем прегледе библијски и теолошке текстове и анализе афричких реалности како би било релевантно.

Образложење програма

Доктор филозофије у теолошких студија у АИУ је напредни програм студија у специјализованој области теолошких и религијских студија изван Мастер оф Артс (или Мастер оф Дивинити) у теолошких студија заснива истраживање.

Овај програм омогућава студенту да уради унапред истраживање у било којој концентрација у било којој области теолошких студија.

Сви заинтересовани студенти ће делити 4 главне заједнички кључних области истраживања која ће значајно допринети њиховом остваривању укупних очекиваних резултата у складу са универзитета визијом и мисијом.

Програм има за циљ да одговори на потребе да се произведе Африцан теолошке и вјерске научнике који су у великој потражњи због недостатка обучених теолога на докторском нивоу за наставу, администрацију у теолошким институцијама високог образовања, цркве и пара-црквене организације .

африцан реалности

Теолошког и верска питања и питања којима се суочава друштво су теолошки, а то ствара потребу за унапред теолошком обуке за Цркву у афричким да се бави овим питањима, као и воз хришћанске лидере у највишим академским нивоима како би могли да тренира друге.

Не можемо игнорисати изазове са којима се суочава цркву у Африци данас, који су теолошки у природи и због тога теолошки размишљање о тим питањима је од кључног значаја и морају да добију посебну пажњу.

Афричка Црква нема тако дубоку теолошко размишљање о критичном верске, друштвене, политичке, управљања и економским питањима са којима се суочава цркву у Африци и како теологија је имајући на овим питањима са којима се суочава човечанство.

Афрички Богословски институције немају јаку Богословског факултета на нивоу дипломског где треба да се одрази на и студенти опремљене за рад министарства у Цркви и друштву ова питања.

Овај недостатак теолошких наставника за наше теолошких институција на нивоу дипломског није добро за Цркву у Африци.

Тренутно, већина људи који предају теолошке курсеве у нашим теолошких институција нису обучени на докторском нивоу. Ово може да утиче на квалитет образовања и обуке која се нуди на континенту.

Са променом хришћанства на глобалном југу, Црква у Африци има велику прилику да допринесу теолошког размишљање и студија из афричке контекст који би био од користи за глобалне цркве.

То захтева озбиљан осврт на највишем нивоу у академској теологији.

Обука теологе на др ће ићи дуг пут да испуни одговорност да се стави на афричком цркве.

Хитно су нам потребни доктори наука у различитим теолошким дисциплинама у Африци Интернационалног универзитета да буде критичан и водећи еванђеоски теолошке институција у Африке.

Потребе оцењени од аиу алумнима и других дипломаца

Примили смо много питања током година око програма докторских у теолошких студија из унутар континента, као и из иностранства.

Многи Аиу дипломци су чекали програма као што је ово.

Јер нисмо га, неки од наших дипломаца су отишли ​​у другим локалним и државним универзитетима који нуде докторирао у религији, а не у теологији.

Овај програм са различитим концентрацијама задовољи тренутне критичне области потреба на континенту у области теолошких студија.

Наше идејно истраживање о програму открила постоји велико интересовање наших дипломаца и другима који би желели да студирају теологију у Африци у свих седам области концентрације у програму, постоји могућност за програм да расте са нашим напорима на јачању наше Бацхелор Теолошки, и МА програма у теолошких студија.

Доктор филозофије у теолошких студија је понудио да испуни ове горуће потребе у теолошким и религијских студија на континенту.

Циљ Програма

Циљ програма је да припреми и обучи студенте у афричком контексту за наставу, академске заједнице, цркве руководства, као консултаната и истраживача и писаца у теолошким и вјерским дисциплинама.

Очекује исходима учења Програма

Студенти који заврше на докторирао у теолошких студија у АИУ мора да покаже следеће квалитети, способности и вјештине:

  1. Раст учеништва и хришћанске духовне зрелости и интегритет 2. Развити потенцијал за раст у вођство у одређеном теолошком и верске дисциплине и покаже стручност у напредно знање, наставе и вештине у специјализованим области.
    3.. Развијају креативне способности као иновативних и критичких мислилаца који се баве кључних питања и предмет области ученика концентрације 4. Надлежност у примарног истраживања и ефикасну наставу у оквиру изабране области теолошких и религијских студија. 5.. Стичу врхунско знање, свеобухватне компетенције и вештине у својим областима концентрације

Захтеви за пријем

Подносилац захтева мора одржати МА или МДив диплому из академске институције признате од стране Комисије за високо образовање владе Кеније, или АЦТЕА или Ицхе, у једном од следећих дисциплина: теологија, Историја Цркве, Библија, религија, мисија, превод и Пасторал.

Припремни курсеви

МА или МДив студије свих кандидата за докторске теолошких студија морају нормално укључују најмање:

  • 12 квартал кредити (или еквивалент) у сродним студијама као што Старог Завета Новом Завету, теологије, мисија, религија, Библе превод, Пасторалс и црквене историје.

Подносиоци захтева који немају минималне услове морају уклонити недостатке пре пријема у програму.

Дипломац одбор може одрећи неке од тих захтева у изузетним околностима.

У неким случајевима, студент са само неколико су предуслов кредита који немају може бити дозвољено да предузме потребне курсеве на нивоу мастер током свог прве године након пријема у програму.

Просечне оцене рада СО-левел

Кандидати морају да имају кумулативни просек оцена за претходну дипломирани нивоу академског рада од најмање 3,0 или већи на 4 тачке скали.

Захтеви Лангуаге

Енглески

Кандидати морају да покажу познавање писаног и говорног енглеског језика.

Апликанти чији претходни универзитет студије нису на енглеском језику мора да поднесе ТОЕФЛ резултат од најмање 600 (папиру) или еквивалент: ТОЕФЛ ЦБТ (компјутерски верзија) оцену од најмање 200; ТОЕФЛ ИБТ (Интернет верзија) скор од најмање 100; ИЕЛТС резултат од најмање 8; или Кембриџ испита рангирање најмање ЦПЕ.

Остали језици

Кандидати морају да представљају доказ од следећих језика надлежности који се односе на њихове концентрације, као што су три мандата на МА нивоу (или еквивалент) Коине грчког или класичног хебрејског, теолошка Немачке, теолошког француски, а течно на језику култури у којој подносилац предлаже да се уради истраживање. Стручност испити морају бити успешно покушао у овим областима, као што је прописано за одређене концентрације.

Надлежност у немачком и француском језику може се демонстрирати путем транскрипата Универзитета или уверења (на пример из Гете института или Аллианце Францаисе), или путем теста за превођење управља НЕГСТ.

Одбор за дипломске студије мора одобрити изузетке од овог захтева.

Даље од обичног поседује степен, подносилац мора да има кумулативни просек оцена најмање 3.0 (б) или еквивалент у његовом / њеном СО или М.Див. студије, и мора показати способност у академских истраживања и писања.

Поред тога, сви студенти морају да испуне све опште аиу услове за пријем.

Јер МУА је хришћанска институција, кандидати морају показати Цхристиан зрелост и висок морални интегритет.

Будући да спроводи докторске студије је тежак и захтеван, апликанти би такође требало да покажу да су способни, компетентни, вредна и одлучан, и да ужива подршку своје породице и / или црквене заједнице.

Смернице за обраду апликације

. Подносилац пријаве шаље образац за пријаву и потребне пратеће документе аиу Адмиссионс Оффице у.

б. Када има довољно документација, Канцеларија Пријемни шаље досије апликације на Факултету канцеларији који прослеђује захтев шефу одељења.

ц. Начелник Одељења тражи одобрење одељења за пријем подносиоца захтева. Одлука одељења је минутед. Релевантни минут се затим прослеђује од стране шефа одељења са апликације досије у декан постдипломске студије, који је потом тражи сагласност одбора постдипломске студије.

ум. У случајевима где одељење жели да се одрекне се захтев пријемни, предмет се мора упутити Одбору за постдипломске студије, чија је одлука о пријему је коначна.

Начин испоруке

Доктор филозофије у теолошких студија се учи у семинар облику који се састоји од: 1. Биће десет дана лицем у лице резиденцију два до три пута годишње за две године на МУА Карен Цампус. 2.. Истраживачки рад за сваког семинара: Након сваког од насеља, студенти ће завршити истраживачки рад који се односи на њихове докторске садржај семинара са специфичним питањима у својим областима специјализације.

Поред ових, биће Он-лајн колега менторство разговор и кохорта интеракција и детален преглед рада студента кроз колоквијима и повлачења током сваког боравка.

  1. Одредба је донета за кохорта-басед формат / модуларни у првој години програма, док студенти су обавезни да похађају три контакт сесије да заврши семинар / научио циклус. Након тога, докторант може да изабере да остане у резиденцији у сврху квалитетног концентрисана времена током истраживања циклуса од 2-3 године или хајде непуним радним временом. 2.. Да ли је усвојен пуно радно време или опција скраћено радно време после прве године, редовно заказаним састанцима између ментора и кандидата биће договорен и потписан од обе стране, а ментор је дужан да пријави исти у писаној форми ХОД и Факултет (консултовати смернице докторске студије за сродне детаље). 3.. Исплата фиксни износ школарине сваки термин / семестар препоручује Универзитету, као начин за подстицање и минимизира опадања. 4.. Кандидати који заврше све потребне семинаре, али тек треба да успешно брани дисертацију ће бити предмет да се региструју и плате универзитетских наставак накнаде, у оквиру максималног времена дозвољеног на докторске студије (погледајте тренутну структуру Университи таксе и докторске студије Мануал).

структура накнаде

  • Школарине 126,000
  • Админ Трошкови 16.525
  • Укупна школарина по семестру 142,525
  • Укупно по години 427,575

Како се пријавити

Можете да се пријавите кликом на Интернет апликацију или Преузмите пријаву Образац за пријаву можете послати захтев за односе са јавношћу или пријем.

Можете сазнати више од нас зове.

Program taught in:
енглески језик

See 2 more programs offered by Africa International University »

Ovaj kurs je Комбинација Online и кампус студија
Start Date
Jan. 2020
Duration
2 Године
Redovne studije
Price
427,575 KES
Укупно по години
By locations
By date
Start Date
Jan. 2020
Application deadline

Jan. 2020