Read the Official Description

Програм доктора на Атлантским острвима: Историја, насљеђе и институционално-правни оквир представља мултидисциплинарни приједлог за обуку за истраживање, коју нуде универзитети из макаронезијског региона који има за циљ афирмацију научне ваљаности студија на острву, а посебно оних арцхипелагос средњем Атлантику, према њиховим историјским, културним, патријароналним и правним специфичностима, схваћеним као заједнички острвски свет. Иако професори из линије "Правно-институционални оквир" на Universidad de La Laguna учествују у понуди других три универзитета Програма, понуда за обуку укључује само прву и другу линију програма.

Званични предлог докторске Атлантиц Исландс: Историја, Економија, баштина и правни и институционални оквир реагује на потребе да се заврши академски степен и мастер циклусе који у оквиру Европског простора високог образовања се спроводе своје универзитете.

Наш приступ има за циљ, након институционалне стратегије за ИД и који дефинише да универзитети треба да има докторат у центру својих активности, обезбеди висок ниво квалитета, интернационализације, иновације, признавање и мобилност. У том духу ми смо заинтересовани за стварање стабилног оквира који омогућава сарадњу са другим агенцијама, организацијама и институцијама које се баве ИД сам како на националном тако и на међународном нивоу.

У крајњој линији то докторски програм мора завршити потребе за обуком докторских кандидата, ажурирање методолошких и на крају, његова иницијација у истраживање кроз коначној реализацији докторске дисертације.

Специфични циљеви овог програма могу се идентификовати на следећи начин: заврше академске циклуса хуманистичких наука, права и друштвених наука и архитектура; Задовољи потребе ученика и полазника, не само од стране Универзитета Лас Палмас и Ла Лагуна, али Универзитета у Азори и Мадеира и Цапе Верде и за Латинске Америке и афричке области; Задовољи потребе квалитетну обуку на докторском нивоу, свеобухватан и отворен начин, нудећи истраживања друштво на првој линији фронта; Повећање потенцијал квалитета истраживања и иновација; Развити основна и примењена истраживања за које су ови универзитети имају значајан потенцијал у људским ресурсима, што наше универзитете у међународном референци; Приоритета за линије водећих истраживања у различитим областима које га чине, са пројектима регионалном, националном и европском нивоу.

Овај програм др у оквиру докторске факултету Универзитета у Лас Палмас и сродних институција УЛЛ, УАЦ и УАМ, треба да се комбинују различите линије истраживања које ће покушати да одговори, како smjernice дефинисане од стране Владе Канарска острва (Стратегија дефинисање приоритета у пружању Цанариас високог образовања 2010-2020), који је посебно важно експлицитно помиње управљања активом и опоравка, као УЛПГЦ (Стратешки план институционална Универзитета у Лас Палмас 2011-2014), или смерницама улл, УАЦ и УАМ.

Наш пројекат има за циљ, у складу са горе, да се подигне ниво изврсности у истраживању, да се повећа ниво економског, друштвеног и културног развоја Канарских острва, да траже партнере за сарадњу, итд

Наш предлог има за циљ да се специјализују универзитете који учествују у оквиру атлантских острва, с којима ми предлажемо близак савез, као истраживање платформе ТРИЦОНТИНЕНТАЛ атлантске студије. Стога постоји блиска веза између ЦЕИ (Цампус Међународног Екцелленце) цареспецто два универзитета ставу 6.1. Меморија).

Канарска Универзитети (УЛПГЦ и УЛЛ) заједно учествују у Кампусу Међународни Екцелленце регионалног Обим: "Трицонтинентал Атлантик Цампус Једна од најважнијих активности у унапређењу део наставе и прилагођавање простора високог образовања, то је имплементација у Међународној школи. Постдипломски међууниверзитетског УЛЛ-УЛПГЦ, неки главни циљ су:

Развој на основу комбинације и интеракције способности два универзитета у својим тематским специјализација погледом на осу Европа-Африка-Латин Америца програма.

То такође укључује споразуме са универзитетима у тим територијама да се укључе у постдипломске програме.

 • ТРИЦОНТИНЕНТАЛ програма за таленте, и за наставнике и ученике.

У области истраживања, посебно, стратегија развоја ће се заснивати на:

 • Марк стратешка питања у дисертација пројеката у области ТРИЦОНТИНЕНТАЛ.
 • Аск докторске програме на основу стратешког и заједничкој сарадњи факултета, истраживачких центара и докторант најприкладније за сваку тематску наставу.
 • Организација интердисциплинарни семинара са врхунским истраживачима и професорима са других универзитета Цампус, ниво Трицонтинентал, бави из различитих углова стратешких питања.
 • Ширење Школе за привлачење талената ТРИЦОНТИНЕНТАЛ
 • Уједињење услуга за студенте докторских (упис, информације, смештај, ...).

У овом подухвату, програм доктор Атлантиц Исландс: историја, наслеђа и институционални правни оквир, ће вредновати карактеристике архипелага карактеристика Атлантика, наглашавајући геостратешки вредност томе, јачање руководство на Канарским острвима као катализатор за ову област географске научне аспекте релевантне за области експертизе цис-канаринаца и доприносе већој интеракције међууниверзитетске с обзиром на међууниверзитетског факултет, који припадају два Цанариан универзитета

и Университи оф Азорес и Мадеира.

Такође, треба истаћи да су номиновање универзитети повезане у оквиру Мреже универзитета крајњих регионима Европске уније (Ред Унамуно од атлантских острва), што олакшава мобилност студената и наставника, као и научне и академске сарадње заједнички проблем Атлантског исалас предмет овог др (ЦН 1.4 меморије)

Тхе Атлантиц Исландс др Историја, Економија, баштина и Правни и институционални оквир у случају УЛПГЦ, који води, је резултат збира претходног искуства у докторским програмима које спроводи разним одељењима и истраживачким групама који чине и међуресорна у истом научном оквиру програма сада предложено. У том контексту програми су укључени одељења историјских наука (ДЦХ), Географија (ДГЕО), Основни правних наука (ДЦЈБ) и јавно право (ДДП), Арт, Цити и територије (ДАЦТ), изградња Аркуитецтоница (ДЦА), Публиц Лав (ДДП), уметности, Град и територија (ДАЦТ), Архитектонски Грађевинарство (ОЦА), Графичко изражавање и архитектонски дизајн (ДЕГПА).

компетенције

основни

 • ЦБ11 - систематско разумевање поља проучавања и овладавање вештинама и методама истраживања који се односе на област.
 • ЦБ12 - Способност да затрудне, дизајн или креира, имплементира и усвојити знатан процес истраживања и стварања.
 • ЦБ13 - Способност да допринесе ширењу граница знања кроз оригиналном истраживању.
 • ЦБ14 - Способност за обављање критичку анализу и процену и синтезу нових и сложених идеја.
 • ЦБ15 - Способност да комуницирају са академске и научне заједнице и друштва у целини о њиховим стручним областима на начин и језика који се уобичајено користе у међународном научном заједницом.
 • ЦБ16 - Способност да промовишу, у оквиру академског и професионалног контекста, научног, технолошког, социјалног, уметничке и културне напретка у друштву заснованом на знању.

Вештине и личне вештине

 • ЦА01 - Кретање наше контексте у којима постоји мало специфичне информације.
 • ЦА02 - Финд кључних питања које се мора одговорити да реши сложен проблем.
 • ЦА03 - За дизајн, креирање, развијање и покретање нове и иновативне пројекте у својој струци.
 • ЦА04 - Рад у опреми и самостално у међународном или мултидисциплинарни контексту.
 • ЦА05 - интегрише знања, руковање комплексност, и формулисати судове са ограниченим информацијама.
 • ЦА06 - Критика и одбрана интелектуалних решења.

друге вештине

 • ЕУ1 - Мастеринг методе и технике истраживања у истраживачком програму на којем је нацрт теза придаје.

активности обуке

Едукативни семинар 1: Изазови истраживања у историјским и друштвеним динамике Атлантског света

 • Број часова: 10
 • opis:
  • sadržaj:
   1. Концепт Атлантиц света: историографски панорама.
   2. Миграција и демографија: перспективе и истраживачких поља.
   3. Изгледи за компаративну историју Атлантика архипелага.
  • Тајминг: Две седнице три сата и два још два сата (3 3 2 2) у првој половини прве године.
  • Исходи учења:
   1. показују систематско разумевање области студија обратио.
   2. осмислити, дизајн, имплементацију и усвајање процес истраживања са академском строгости у предложеним областима.
   3. Извршити критичку анализу, вредновање и синтезу предлога датих на семинару
  • језици Активност: шпански и португалски.
  • Моде: видео конференција
  • Контрола активности: стицање вештина и способности курса је акредитован извођењем радова писмено између 6000 и 7000 речи о било ком од питања која су покренута на семинару, имају везе са докторске тезе.
 • Контрола процеса: стицање вештина и способности курса је акредитован извођењем радова писмено између 6000 и 7000 речи о било ком од питања која су покренута на семинару, имају везе са докторске тезе.
 • Мобилити акције: Када је у питању мобилност, на основу запажања у извештају и текућих буџетских средстава, предлог је проценио да неће конкретне акције мобилности одвијају. Чланови докторском програму ће покушати да максимално искористе потенцијал понуђених услуга универзитета широм савете и информације о стипендијама, донација и путне торбе које студенти могу да приступају учествују. Они који изаберу тезу Европску помињање мора испуњавати услове утврђене прописима на снази у њиховим специфичним позива и програм ће саветовати и подстицати већину овог облика докторских теза.

Едукативни семинар 2: Изазови истраживања у Атлантик светске културне баштине

 • Број часова: 10
 • opis:
  • sadržaj:
   1. архитектонско наслеђе Атлантик Ворлд: Нова истраживања авенијама
   2. биланс историјског и уметничког наслеђа у Атлантику архипелага.
   3. Културна баштина: Трансфери и вредности.
  • Тајминг: Две седнице три сата и два још два сата (3 3 2 2) у првој половини друге године.
  • Исходи учења:
   1. показују систематско разумевање области студија обратио.
   2. осмислити, дизајн, имплементацију и усвајање процес истраживања са академском строгости у предложеним областима.
   3. Извршити критичку анализу, вредновање и синтезу предлога датих на семинару
  • језици Активност: шпански и португалски.
  • Моде: видео конференција
  • Контрола активности: стицање вештина и способности курса је акредитован извођењем радова писмено између 6000 и 7000 речи о било ком од питања која су покренута на семинару, имају везе са докторске тезе.
 • Контрола процеса: стицање вештина и способности курса је акредитован извођењем радова писмено између 6000 и 7000 речи о било ком од питања која су покренута на семинару, имају везе са докторске тезе.
 • Мобилити акције: Када је у питању мобилност, на основу запажања у извештају и текућих буџетских средстава, предлог је проценио да неће конкретне акције мобилности одвијају. Чланови докторском програму ће покушати да максимално искористе потенцијал понуђених услуга универзитета широм савете и информације о стипендијама, донација и путне торбе које студенти могу да приступају учествују. Они који изаберу тезу Европску помињање мора испуњавати услове утврђене прописима на снази у њиховим специфичним позива и програм ће саветовати и подстицати већину овог облика докторских теза.

Едукативни семинар 3: Истраживање спољни региона и правних специфичности

 • Број часова: 10
 • opis:
  • sadržaj:
   1. Исланд и спољашње региони: Изазови признања од стране државних и међународних закона.
   2. Упоредни законодавство Атлантика архипелага.
   3. правне и административне изазове у спровођењу право на Атлантски архипелага.
  • Тајминг: Две седнице три сата и два још два сата (3 3 2 2) у првој половини треће године.
  • Исходи учења:
   1. показују систематско разумевање области студија обратио.
   2. осмислити, дизајн, имплементацију и усвајање процес истраживања са академском строгости у предложеним областима.
   3. Извршити критичку анализу, вредновање и синтезу предлога датих на семинару
  • језици Активност: шпански и португалски.
  • Моде: видео конференција
  • Контрола активности: стицање вештина и способности курса је акредитован извођењем радова писмено између 6000 и 7000 речи о било ком од питања која су покренута на семинару, имају везе са докторске тезе.
 • Контрола процеса: стицање вештина и способности курса је акредитован извођењем радова писмено између 6000 и 7000 речи о било ком од питања која су покренута на семинару, имају везе са докторске тезе.
 • Мобилити акције: Када је у питању мобилност, на основу запажања у извештају и текућих буџетских средстава, предлог је проценио да неће конкретне акције мобилности одвијају. Чланови докторском програму ће покушати да максимално искористе потенцијал понуђених услуга универзитета широм савете и информације о стипендијама, донација и путне торбе које студенти могу да приступају учествују. Они који изаберу тезу Европску помињање мора испуњавати услове утврђене прописима на снази у њиховим специфичним позива и програм ће саветовати и подстицати већину овог облика докторских теза.

Истраживање 1 семинар

 • Број часова: 10
 • opis:
  • Садржај: Изложба за сваку докторант представљање наставка протокола који се састоји од циљева, приступ проблему, хипотеза, теоријски оквир, методологија, државне истраживања уметности и времена. У одговору, тутори инсистирати на процедура писања хуманистичким и научних радова, откривање и социјалне комуникације истраживања и коришћење информационих технологија.
  • Тајминг: Две седнице три сата и два још два сата (3 3 2 2) у другој половини прве године.
  • језици Активност: шпански и португалски.
  • Моде: видео конференција
  • Контрола активности: испуњавању циљева постављених у протоколима спровођења сваког признаће тезу.
 • Поступак контроле: усклађеност са циљевима постављеним у протоколима спровођења сваког признаће тезу.
 • Мобилити акције: Када је у питању мобилност, на основу запажања у извештају и текућих буџетских средстава, предлог је проценио да неће конкретне акције мобилности одвијају. Чланови докторском програму ће покушати да максимално искористе потенцијал понуђених услуга универзитета широм савете и информације о стипендијама, донација и путне торбе које студенти могу да приступају учествују. Они који изаберу тезу Европску помињање мора испуњавати услове утврђене прописима на снази у њиховим специфичним позива и програм ће саветовати и подстицати већину овог облика докторских теза.

Истраживање семинар 2

 • Број часова: 10
 • opis:
  • Садржај: Изложба за сваку докторант представљање наставка протокола који се састоји од циљева, приступ проблему, хипотеза, теоријски оквир, методологија, државне истраживања уметности и времена. У одговору, тутори инсистирати на процедура писања хуманистичким и научних радова, откривање и социјалне комуникације истраживања и коришћење информационих технологија.
  • Тајминг: Две седнице три сата и два још два сата (3 3 2 2) у другој половини друге године.
  • језици Активност: шпански и португалски.
  • Моде: видео конференција
  • Контрола активности: испуњавању циљева постављених у протоколима спровођења сваког признаће тезу.
 • Поступак контроле: усклађеност са циљевима постављеним у протоколима спровођења сваког признаће тезу.
 • Мобилити акције: Када је у питању мобилност, на основу запажања у извештају и текућих буџетских средстава, предлог је проценио да неће конкретне акције мобилности одвијају. Чланови докторском програму ће покушати да максимално искористе потенцијал понуђених услуга универзитета широм савете и информације о стипендијама, донација и путне торбе које студенти могу да приступају учествују. Они који изаберу тезу Европску помињање мора испуњавати услове утврђене прописима на снази у њиховим специфичним позива и програм ће саветовати и подстицати већину овог облика докторских теза.

Истраживање семинар 3

 • Број часова: 10
 • opis:
  • Садржај: Изложба за сваку докторант представљање наставка протокола који се састоји од циљева, приступ проблему, хипотеза, теоријски оквир, методологија, државне истраживања уметности и времена. У одговору, тутори инсистирати на процедура писања хуманистичким и научних радова, откривање и социјалне комуникације истраживања и коришћење информационих технологија.
  • Тајминг: Две седнице три сата и два још два сата (3 3 2 2) у другој половини треће године.
  • језици Активност: шпански и португалски.
  • Моде: видео конференција
  • Контрола активности: испуњавању циљева постављених у протоколима спровођења сваког признаће тезу.
 • Поступак контроле: усклађеност са циљевима постављеним у протоколима спровођења сваког признаће тезу.
 • Мобилити акције: Када је у питању мобилност, на основу запажања у извештају и текућих буџетских средстава, предлог је проценио да неће конкретне акције мобилности одвијају. Чланови докторском програму ће покушати да максимално искористе потенцијал понуђених услуга универзитета широм савете и информације о стипендијама, донација и путне торбе које студенти могу да приступају учествују. Они који изаберу тезу Европску помињање мора испуњавати услове утврђене прописима на снази у њиховим специфичним позива и програм ће саветовати и подстицати већину овог облика докторских теза.

мобилност

 • Број часова: 160 (један месец, двадесет радних дана к осам сати за оба редовним студентима као ванредне студенте)
 • opis:
  • Останите у истраживању, документационог центра или страном универзитету који се односи на докторске студије.
 • Контрола процеса: стицање вештина и способности боравка коју је спровођење писмени извештај о између 6000 и 7000 речи о конкретним активностима, а постизање циљева постигнутих испред докторске тезе ће бити уплаћен и садржана у свом плану активности обуке.
 • Мобилити активности: Сваки докторант мора да изврши бар боравак у међународном истраживачком центру додаје, на крају периода обуке, укључујући најмање месец дана. Овај боравак ће имати за циљ да похађају посебне курсеве и истраживачке семинаре и размену искустава са другим истраживачима. Директор теза, у сарадњи са тутора и кандидата за докторске студије самог, заказати те собе; Они ће бити укључени у план обуке сваког докторант активности и стога мора бити одобрен од стране академског одбора докторских студија. Флексибилност у развоју мобилности боравак (додати неколико остаје или да изврши их у једној години) има за циљ да олакша реализацију ове активности ученика уписаних са скраћеним радним временом. За потребе провере мобилности, студент може се обављати у било којој од страних институција са постојећим заједничких аранжмана и наведени су у одговарајућем Прилогу овог предлога.

области истраживања

 • Линија 1: историјске и друштвене динамике.
 • Линија 2: Културно наслеђе.
 • Линија 3: Правни и институционални оквир

kriterijumi за пријем

Према принципу универзалне доступности, генерално, неће имати приступ овом програму сви студенти који испуњавају регулаторне захтеве општим правилима докторат, како држава (РД 99/2011 и сагласне), као властити универзитети учествују. Све у свему, профил приход подносиоца пријаве да се придруже овој докторат је студент, магистрирао или еквивалент, који су примили основну обуку у истражним техникама. Докторске тезе ће се одвијати на матерњем језику, а они који захтевају међународне референце, у складу са важећим законским прописима за ову индикацију.

Критеријуми за избор за студенте са пуним радним временом су:

 • Аццесс квалификације (пондерисани 50%), процењени као следећи: ако студент поседује референце, 10 поена; ако поседује дипломом из исте гране знања, али учи од других факултета, имаће 8 бодова; а ако сте у посједу доказа друге гране знања, 6 бодова.
 • Ацадемиц рецорд (пондерисана 50%): просечна оцена на рекордном Бацхелор и Мастер степена (300 ЕЦТС кредита) се израчунава на једном децимална места.

Критеријуми за избор за ученике са посебним образовним потребама које произилазе из инвалидитетом су исти као и за остале студенте, задржавајући најмање 1 квадрат. Академски одбор ће проценити у овом случају потребе за евентуалне наставне адаптације.

Простор резервисан је за једног од модалитета посвећености које нису обухваћене, биће додата у други режим.

Када годишње школарине, никаквих промена може бити у режиму посвећености током школске године, осим ако супервенинг озбиљне околности да се процени академског одбора. Узроци који може тврдити у пријави, између осталог, су: Радна активност, посебним образовним потребама, потребе породичног старања, спортисти високих перформанси и економска ситуација домаћинства.

Са само пример у природи и није коначна, посебно, очекује се да ће у највећем броју доктораната из следећих мастер студија:

 • Оних које нуди УЛПГЦ и УЛЛ и УАЦ и УАМ у Хуманитиес (пожељно линија 1), друштвене науке и Закон (пожељно линија 3) и архитектуру и хуманистичке науке (пожељно линије 2 ). У сваком случају, ко-правац докторских теза наставници уступљени различитих програмских линија је могуће.
 • Сваки мајстор односе на истраживачки програм
 • Имајући превазићи 300 ЕСПБ основних и постдипломских студија по могућству у хуманистичких наука, друштвених наука и закона и архитектуре.
 • Студенти са називом ДЕА прибављени програма утврђених РД 778/98 и РД 1393/2007.
 • Страни студенти у складу са званичним прописима.

Студенти са страним степеном без стандардизације могу да конкуришу за упис на докторске студије кад год се еквивалентни ниво за степен на шпански званичник университи мастер и оснажени у земљи издавања квалификације за упис на докторске студије обука је акредитован .

Ово признање не значи ни у ком случају одобрење претходног наслова или признање за друге сврхе осим приступа овим учењима.

Тако, студенти са страним степеном без стандардизације која је неопходна за пуну важност њиховог регистровања резолуције еквиваленције одобрена од стране надлежних председници универзитета који учествују у овом доктората, када се извештаји утврђене прописом, у којој навести име признања страних квалификација за потребе остваривању ових студија. Еквиваленције треба тражити у року утврђеном, након наслова на основу којих желите да приступите трећем циклусу студија и академски сертификат студија поменуто, у коме се наводи субјекте и академске периоде цурсадос и наслов даје приступ код куће докторским студијама. Све наведено ће бити представљен уредно легализована (оригинал и фотокопија за упаривање или фотокопија овјерена од шпанских амбасада или конзуларних услуга). У случају да не буде изворни језик на Кастиљски треба да прате и оверен превод наведених докумената.

Захтев за упис ученика способност да истовремено обавља захтев за једнакости, ако је потребно ће бити укључени. Академски одбор докторских студија (ЦАПД) ће проценити адекватност академских студија завршених од стране подносиоца, да се укључи то на предлог примили у програму. Еквиваленције резолуције састоји у досијеу студента и могу бити сертификовани као и сваки други крај му. Такође можете видети да су извештаји које је издао да послужи као преседан сличним ситуацијама. У овим случајевима, нови извештаји неће бити потребно. Студенти могу уписати без чекања за решавање еквиваленције, али ваљаност Ваше регистрације биће условљене ову изјаву.

Студенти који се квалификују и пријем може да конкурише за упис на докторске студије, за које ће се утврдити период пред-регистрација. Такав захтев треба бити на месту да донесе позив.

После овог рока, ЦАПД објави, наредио привремену листу примљених ученика према академским критеријумима досијеу БАРЕМАДО као што је горе наведено.

Нон-примљени кандидати могу поднети захтев у року од време и на начин утврђен у позиву.

Након периода захтева и решавају њих, однос ученика примљен одговарајућим Манагемент боди ученика, како би могли да формализује су уписане у назначеном ће бити прослеђен периода. Није се званично регистрацију, подносилац ће опасти у својим правима.

У сваком случају, она ће увек деловати уз пуно поштовање принципа универзалне доступности и не-ограниченим приступом ученика са утврдиће се посебним образовним потребама које произилазе из инвалидитета.

Ситуација Универзитета шпанског у општим и Цанариан универзитета, посебно, изгледа да указују на смањење доступности докторским студијама у општим и кроз истраживање донација, посебно.

Канарска агенција за истраживање (АЦИИСИ), на пример, није звао подршку за истраживачке пројекте од 2010. Такође је проблематично да се укључе студенте ПИО из УЛПГЦ и самог улл, који су још увек нису у посједу степен доктора, имају ограничене регрутовање

: ПОИ као резултат РД 14/2012 хитних мера за рационализацију јавне потрошње на образовање. У таквим околностима неопходно је да се број осетљивих места заузимају ванредне студенте већа од пуним радним временом места, тако да студенти могу успешно стекну вештине докторске студије, посебно у стању да обавља научни допринос кроз оригиналног истраживања која проширује границе знања у овој области, и да заслужује објављивање на националном или међународном нивоу.

Воља мисија Академски одбора (ЦАПД) даје сагласност за обраду њихових докторских теза једном подносе предлоге у благовремено (регулација докторске студије УЛПГЦ члана 8.2 о одобрењу и депоновања тезе докторски). У том циљу Академска одбора

успоставити објективни критеријуми укључују, барем, услов да докторант је произвела, као први или старији аутор научних (публикација у часописима, књигама или поглавља у књигама, патената или уметничког дела) допринос провереног квалитета и доприноси doktorski подршку programa изведена из докторске тезе, пре таложења.

Као последица поменутог докторски можете уписати пуно радно време или пола радног времена.

За друге режим ће бити додељена неопходан услов доцторандо део времена, по потреби, од ЦАПД. Ово стање мора да се тражи сваке академске године на ЦАПД, пружајући пратеће документе. Докторант статус за скраћеним радним временом ће се сматрати основ за радну карактер, породице или особља. Разлози који се односе на ситуације за запошљавање пожељно садрже фиксне или стабилна природа, дугорочни уговори током времена, или других разлога треба узети у обзир ЦАПД. Разлози породице или личне природе укључују, између осталог ситуацијама, зависности, бриге старих или инвалидне дјеце и породице са децом школског узраста и ситуацијама родно заснованог насиља. Студенти са степеном инвалидности од 33%, по жељи и документоване оправдава ЦАПД.

Промена режима може се тражити упис периоди заједнички дозволу, условно на повољном извештају из ЦАПД.

Program taught in:
шпански
Portuguese (Portugal)

See 16 more programs offered by Universidad de La Laguna »

Last updated June 19, 2018
Ovaj kurs je Campus based
Start Date
sept. 2019
Duration
Tražite informacije
Fleksibilno vreme
Redovne studije
By locations
By date
Start Date
sept. 2019
Application deadline