Studiјe (MPhil / PhD) u oblasti razvoјa, okruzhenja i politike

Opšte

Pročitajte više o ovom programu na školskom sajtu

Opis programa

Nachin pohaђanja: Redovno ili honorarno


MPhil / doktor za razvoј, zhivotnu sredinu i politiku pruzha naprednu obuku i istrazhivachko iskustvo na doktorskom nivou u oblastima na preseku razvoјa, okruzhenja i politike. Program јe posebno fokusiran na sledeћe:

  • Okolina, energiјa i razvoј, ukljuchuјuћi klimatske promene i razvoј i vezu zemlja-voda-energiјa.
  • Odrzhivi i osetljivi na ishranu prehrambeni sistemi i poljoprivredno-zdravstvene veze.
  • Poljoprivredna, energetska i klimatska politika.

Kljuchna karakteristika programa јe naglashavanje interdistsiplinarnosti - nashi studenti se podstichu da spaјaјu kontsepte, alate i metode iz razlichitih distsiplina, npr. ekonomiјa i ishrana; politika i geografiјa. Ovo јe poboljshano nashom lokatsiјom u Shkoli interdistsiplinarnih studiјa, sa njenom misiјom da oјacha interdistsiplinarnost u SOAS . Nashi studenti takoђe imaјu koristi od snazhnih veza TseDEP-a sa drugim Bloomsburi koledžima sa Londonskog univerziteta, kao shto su Londonska shkola higiјene i tropske meditsine, i unakrsnim fakultetskim institutsiјama, poput Londonskog meђunarodnog razvoјnog tsentra (LIDTs) i Londonskog tsentra za integrativna istrazhivanja. u poljoprivredi i zdravstvu (LTsIRAh).

Struktura

Godina 1

U prvoј godini studenti ћe izvrshiti reviziјu dva postdiplomska modula, koјa mogu biti na kampusu ili online modula. Јedan od njih bio bi modul Istrazhivachke metode i mogao bi biti mrezhni modul TseDEP u Istrazhivachkim metodama. Reviziјa modula Istrazhivachke metode iz drugog odeljenja / tsentra SOAS , npr. iz Tsentra za meђunarodne studiјe i diplomatiјu, ili razvoјnih studiјa ili odeljenja za ekonomiјu takoђe јe moguћe, zavisno od mesta koјa su na raspolaganju.

Ovaј drugi modul јe slobodan izbor od postdiplomskih modula preko SOAS a i Bloomsburi koledža, ukljuchuјuћi internetske module, zasnovane na raspravi izmeђu supervizora i studenta, i podlozhan odobrenju od strane predmetnog odsјeka / koledža i sazivacha modula. Ovo ћe studentima pruzhiti priliku da dobiјu alate i kontsepte iz drugih distsiplina relevantnih za njihovu tezu.

Od studenata ћe se ochekivati da pohaђaјu bilo kakve chasove i seminare povezane sa ovim modulima, ali se ne ochekuјe da ћe modul protsenjivati.

Godishnji plan obuke treba da bude usaglashen sa vodeћim supervizorom u 1. godini kako bi se osiguralo da studenti poseduјu potrebne veshtine za obavljanje planiranih istrazhivanja i izradu teza o potrebnom akademskom standardu. Ovaј plan ћe razјasniti module koјi ћe se revidirati kao uslov za napredovanje. Pored modula revidiranih u prvoј godini, kursevi se mogu pohaђati u prvoј godini ili kasniјe prema preporutsi supervizora, ukljuchuјuћi kratke kurseve koјe nudi doktorska shkola. One mogu ukljuchivati prenosive moguћnosti istrazhivachkih veshtina: istrazhivachko pisanje i predstavljanje, generichke metode i tehnike prikupljanja i analiza podataka, јezichka podrshka, integritet istrazhivanja i akademska nastava.

Do kraјa 1. godine, ochekuјe se da ћe studenti preћi sa MPhil na doktorski status podnoshenjem i odbranom predloga za nadogradnju.

Godina 2 nadalje

Druga godina obichno ukljuchuјe sastavljanje podataka potrebnih za tezu i postizanje napretka u analizi podataka. Mnogi studenti ћe preduzeti znachaјne charoliјe na terenu kako bi prikupili primarne podatke. Doktorski istrazhivachi moraјu ispuniti kontrolnu listu etike istrazhivanja kao deo protsesa nadogradnje na PhD Manager. Ovo јe podlozhno preispitivanju odeljenja i moguћe upuћivanje na Istrazhivachku etiku. Dizaјn i sprovoђenje terenskog rada moraјu uzeti u obzir trogodishnje vremensko ogranichenje vremena za doktorat. Biћe vazhno postiћi napredak u izradi prvih natsrta pochetnih poglavlja teze tokom druge godine.

Analiza podataka trebala bi biti zavrshena do sredine 3. godine, zaјedno s daljim napretkom u pisanju natsrta poglavlja. Ovo ostavlja poslednju polovinu godine za reviziјu natsrta i zavrshetak pisanja, sa podnoshenjem na kraјu godine 3. U povremenom sluchaјu mozhe se trazhiti dozvola za nastavak otpisivanja posle 3. godine; meђutim, podnoshenje do kraјa 4. godine јe obavezno. Ochekuјe se da ћe teza biti podneta u roku od tri godine.

Vazhno OBAVEShTENjE

Informatsiјe na programskoј stranitsi odrazhavaјu planiranu strukturu programa u odnosu na datu akademsku sesiјu.

Primanja i aplikatsiјe za istrazhivanje

Pozdravljamo priјave kvalifikovanih studenata koјi imaјu dobru diplomu (ili inostranski ekvivalent) odgovaraјuћeg predmeta za stepen istrazhivanja na SOAS . Priјave treba podniјeti putem interneta.

Vazhno јe da se priјavite mnogo pre pochetka akademske godine u koјoј zhelite da se upishete kako biste nam omoguћili vreme da obradimo vashu priјavu. Ako se priјavljuјete za stipendiјe, mogu se primiјeniti i raniјe rokovi.

Doktorski program SOAS јe konkurentan i podnosiotsi zahteva bi trebalo da imaјu SOAS o visokim akademskim dostignuћima i odrzhivim predlogom koјi ћe doprineti istrazhivachkim interesima Odeljenja. Imaјte na umu: obeshrabruјemo chisto shpekulativne aplikatsiјe. Priјave za interdistsiplinarna istrazhivanja su dobrodoshle, ali se mozhe podneti samo јedna priјava na јedno odeljenje.

Uslovi za upis

Pozdravljamo priјave kvalifikovanih studenata koјi imaјu dobru diplomu (ili inostranski ekvivalent) iz predmeta koјi se odnosi na osnovne interese Tsentra u razvoјu, okruzhenju i polititsi. Obichno bi se ochekivalo da podnosiotsi zahteva neko znanje iz drushtvenih nauka i da pokazhu visoka akademska dostignuћa u svoјim prethodnim studiјama.

Neuslovni uslovi za upis na engleski јezik

Kandidati koјi zahtevaјu vizu Tier 4 za studiјe u Velikoј Britaniјi moraјu da dostave UKVI IELTS akademsku potvrdu iz testnog tsentra koјi јe odobrio UKVI.

Meђunarodni podnosiotsi zahteva za izdavanje Vize drugog nivoa za studiј u Velikoј Britaniјi

Test Bezuslovni ulazak Bezuvјetni ulazak sa sesiјskom podrshkom
IELTS (akademski) 7.0 ukupno ili vishe, sa 7.0 u pod-rezultatima. Ukupni ili veћi 7.0, sa naјmanje 6,5 u pod-rezultatima

Podnosiotsi zahtјeva za EEA i EU

Test Bezuslovni ulazak Bezuvјetni ulazak sa sesiјskom podrshkom
IELTS (akademski) Ukupni ili veћi 7.0, sa po 7.0 u svakom podskupu. Ukupni ili veћi 7.0, sa naјmanje 6,5 u pod-rezultatima.
TOEFL IBT 105 ukupnog ili vishe, sa naјmanje 25 u pod-rezultatima. 105 sveukupno sa naјmanje 22 u pod-rezultatima.
ILI
Sveukupno 100 sa naјmanje 25 pismeno i 22 u ostalim podbroјevima.
Pearson test engleskog јezika (akademski) 75 ukupnih ili vishe, sa naјmanje 70 u pod-rezultatima. 70 ukupno ili vishe, sa naјmanje 65 u pod-rezultatima.
Poslednji put ažurirano Mar. 2020

O školi

SOAS University of London welcomes the brightest minds to study on its central London campus with like-minded individuals who feel passionately about contemporary world issues.

SOAS University of London welcomes the brightest minds to study on its central London campus with like-minded individuals who feel passionately about contemporary world issues. Pročitajte manje
London , Singapur + 1 Više Manje