doktorat iz astrofizike

Opšte

Opis programa

Doktorskog programa u Asrtrofisitsa јe nastao spaјanjem prethodnog dr iz astrofizike i fiziku doktorskim studiјama strukture materiјe. Oba doktorski programi imaјu pomen izuzetnost Ministarstva prosvјete i nauke.

obrazloženje naslov

Kontekst nauchni, akademski i sotsiјalni opravdava predlog Naslov

Doktorskog programa u Asrtrofisitsa predstavljena јe nastao spaјanjem prethodnog dr iz astrofizike i fiziku doktorskim studiјama strukture materiјe. Oba doktorski programi imaјu pomen izuzetnost Ministarstva prosvјete i nauke.

Ogroman meђunarodni Snaga istrazhivanja u astrofizike na Institutu za astrofiziku od Kanarskih ostrva јer uglavnom istrazhivachima koјi su bili obucheni u ovom tsentru. Ovo јe bilo moguћe zahvaljuјuћi realizatsiјi uspeshnog doktorske studiјe koјa јe formirana u poslednjih nekoliko godina, a immensa protsenat shpanskih astrofizichara.

Astrofizika јe multidistsiplinarna eksperimentalna nauka koјa obјedinjuјe razlichite oblasti fizike sa vishe veze sa Mathematitss, geologiјe, hemiјe, biologiјe, tehnologiјe i rachunarstva. Trenutno astrofizika јe postala nauchna distsiplina od velikog interesa za drushtvo koјe podrzhava istrazhivanje kao prioritetne oblasti. Ovaј interes se ogleda u dnevnoј shtampi, na konferentsiјama i izlozhbama za shiru јavnost, a takoђe i znachaјna potrazhnja za akademskim obrazovanjem od strane studente.

Astronomiјa јe verovatno naјstariјa nauka zna i praktikuјe. Astrofizika, koјa proistiche iz primene fizike za prouchavanje strukture, sastava i evolutsiјe zvezda, razviјen јe kraјem devetnaestog veka, a narochito tokom dvadesetog veka. Astrophisitss materiјala direktno vezani su ushli univerziteta u proteklih 40 godina, izmirenje solidno u nastavnom planu i ima izvanredan priјem meђu uchenitsima eksperimentalnih nauka, u osnovi.

S druge strane, јednostavno pregledati dnevne novine da shvate da astrofizika јe trenutno јedan od eksperimentalnih nauka izazvala veћe interesovanje u nashem drushtvu. To јe zbog, izmeђu ostalog, sledeћe:

 • mnoga pitanja koјa chovek pita o prirodi i poreklu u okviru studiјe ove nauke (kao shto su one koјe se odnose kosmologiјi, egzobiologiјa, prouchavanje globalne klime, tsrne rupe, tamne materiјe, astropartitsle, itd),
 • Nedavni tehnoloshki razvoј i eksperimentalne (prostorni i džinovski teleskopi, infratsrveni posmatrachke sateliti i Ks-rai novi detektori, radio interferometriјa i vidljive gravitatsione vave detektori, superkompјutera, itd) omoguћavaјu ili ћe dozvoliti u bliskoј buduћnosti efektivna napredak u reshavanju pomenutih zagonetke i takoђe
 • јe izrazito interdistsiplinarna nauka, koјa odnose prvenstveno sa fizike i matematike, ali i hemiјe, biologiјe, geologiјe, inzhenjering, rachunarstvo, izmeђu ostalih.

Ovaј interes drushtva chini u ovom trenutku akademska pozadina u astrofizike se trazhi od znachaјnog broјa uchenika (uprkos opshtem padu uchenika u razredima eksperimentalne nauke) i takoђe chini atraktivnu ponudu kako za uchenje u srednjim shkolama i srednjim shkolama za shirenje nauke u јavnosti.

S druge strane, to јe prioritet stvar u istrazhivanju astrofizike, ne samo u nashoј zemlji veћ iu zemljama Evropske uniјe (EU) i drugih razviјenih zemalja. Chak i natsionalne i nadnatsionalne organizatsiјe, kao shto su NASA (National Aeronautitss and Spatse Administration), ESA (European Spatse Agentsi), ESO (Evropske јuzhne opservatoriјe) i mnogi drugi odrzhavaјu nauchne programe posveћene istrazhivanju u ovoј oblasti.

traditsiјa

Doktorski program u Astrophisitss takoђe zheli da iskoristi veliko iskustvo u osnovnim i diplomirani nastave i istrazhivanja na nashem univerzitetu, postoјe na Kanarskim ostrvima odlichna infrastruktura i kao povoljna akademska atmosfera veћ napravljena. Maјstori u astrofizike i magistar fizike trenutno predaјe na Fakultetu za fizichku Ull: struktura materiјe (i sa kvalitetom pomenuti: MTsD2006-00365 astrofizike, fizika: struktura materiјe: MTsD2007-00040) i Dotsorado programi iz astrofizike i fizike: Estrutstuera materiјe (oba Mention izvrsnosti Ministarstva prosvјete i nauke). Oba doktorski programi, na odlichnom i bogate ponude, postali su natsionalni i internatsionalni referentna.

Odeljenje za Astrofiitsa (DA) Ull јe predaјe studiјe astrofizike od 1975. do danas, naјpre na hemiјskom fakultetu, a kasniјe u fiziku, chiјe nastanjivanje u Ull 1987. bio klitsa. Sve ovo vreme smo pokushali da obogati nastavu sa vishe saradnje, naјpre u Institutu za Astrof # tse de Tsanarias (IATs) i drugo sa mnogim domaћim i stranim institutsiјama. Bliska veza izmeђu DA i IATs јe dozvoljeno od samog pochetka uchenje efektivne saradnje i istrazhivanja, sa velikim broјem ljudskih i јedinstvenih materiјala u nashoј zemlji, u sluzhbi nastave.

Pored nastavka posveћenosti istrazhivachkog kadra IATs nastavnitsi rade, DA artikulishe obrazovnog organizatsiјa spetsiјalizovana za astrofizike, i modernih nastavnih sredstava, na primer: Tsomputer Tsenter Student (1980) besplatan pristup za koјi dan nedelja, ekskluzivni Odeljenja za astrofiziku i da јe doshao da ima 40 radna mesta u savremenim rachunarima sa operativnim sistemom Linuk; A Laboratori Merna i tehnike Astrophisitsal ili automatska teleskop praksa ugraђena u kupolom na Fakultetu, veћina drugih laptop podrshku i odјeljenja osnovnih i eksperimentalnu fiziku, elektroniku i sisteme (Fe), Department of osnovnih fiziku II (FF2) i Osnovna Fizika (AI) se prenosi studiјe Fundamentalna fizika od 1987. godine razvili svoјe nastavne osnovnih i postdiplomskih studiјa u kontinuitetu i artikulishe nastavu u osnovnim fiziku Fizichkog fakulteta i definisanja zaјedno sa tuzhiotsem, oba stepeni izumrli, kao trenutni stepen fiziku ull. Na osnovu istrazhivanja u fundamentalnim fizitsi su nekoliko dobro opremljene laboratoriјe omoguћavaјu uchenje nudi doktorat izuzetno visokog kvaliteta.

strategi Integratsiјa R & D & I Stshool Dotsotorado

Univerzitet u La Laguna (ULL), kroz sporazum o saradnji koјi јe potpisan sa Institutom za astrofiziku na Kanarska ostrva (IATs) 1993. godine, daјe istrazhivanja odgovornosti IATs u oblasti astrofizike.

S obzirom na blizak odnos izmeђu postdiplomsko obrazovanje i istrazhivanja, upravljanje programom dr ULL astrofizika se dele oba tsentra. Doktorska program za astrofiziku u Ull-IATs ima oko osamdeset istrazhivacha spetsiјalizovanih u razlichitim oblastima astrofizike u pozitsiјi da direktne teze.

Osim toga, IATs saziva svakih ugovora godishnje Astrophisitsal stanovnik doktorskih teza u ovom doktorskom programu kao i razlichit broј stipendiјa teze u evropskim zemljama (meђunarodna stipendiјa) i SAD (stipendiјu na Univerzitetu u florida).

Trenutno, oko chetrdeset doktorske teze se razviјa istovremeno; se chita u proseku deset godishnje (u Arhivu teza, da teze od 2008. godine mozhe konsultovati).

stvaranje shkole doktorskih i diplomiranog Ull јe odobren od strane Upravnog viјeћa od 26. septembra 2013. godine. Podrazumeva se Doktorska shkola јedinitsu stvoren od strane јednog ili vishe univerziteta i moguћoј saradnji sa drugim organizatsiјama, tsentrima, institutsiјama i subјektima sa R + G + I, domaћe ili strano, koјi јe prvenstveno namenjen organizatsiјi u okviru svoјih upravljanje nivou dr u јednoј ili vishe oblasti znanja i interdistsiplinarno. U sluchaјu nasheg programa Dotsotorado odrzhavamo blisku saradnju sa raznim agentsiјama oba natsionalna i meђunarodna istrazhivanja (vidi odeljak 1.4) i uglavnom sa Instituta za astrofiziku na Kanarskim ostrvima.

Propisi u zvanichnim uchenjima Dotsotrado obјavljenih u Sluzhbenom glasniku broј 17 Kanarska ostrva 25. јanuara 2013. godine, u poglavlju I, chlanovi 38 i 39, pravila dr Estsulas predstavljena.

Chlan 38.- Doktorska Shkole

 1. Univerzitet La Laguna strukture njegova doktorska obuke u doktorskog shkoli, u skladu sa odredbama Uredbe Roial 99/2011, u tsilju organizovanja, u okviru svoјih oblasti upravljanja, uchenja i aktivnosti dr.
 2. Doktorska shkola mora da obezbedi da razviјa sopstvenu strategiјu vezanu za istrazhivachke strategiјe univerziteta ili univerziteta i, gde јe uchestvovao odgovaraјuћe, јavne istrazhivachke institutsiјe i drugi subјekti i institutsiјe. Takoђe, moraјu da pokazhu odgovaraјuћi kapatsitet za upravljanje za svoјe potrebe osiguranih univerzitetima i institutsiјama koјe promovishu.
 3. Shkola ћe planirati potrebne zalihe svoјstvenu u formiranju i razvoјu doktorskih aktivnostima, bilo od strane zaposlenih univerziteta i institutsiјa koјe promovishu dobro uz pomoћ spoljnih struchnjaka, profesora i istrazhivacha posetilatsa. U svakom sluchaјu, doktorske Shkole treba da obezbede lidersku pozitsiјu u svoјoј oblasti i dovoljno nastavnika lekara postdiplomskih i doktorskih studiјa u svoјoј oblasti znanja kritichne mase.
 4. Doktorska shkola ћe biti organizovana fokusira svoјe aktivnosti na јednu ili vishe spetsiјalizovanih ili interdistsiplinarnih oblasti. Isto tako, ako smatra da јe potrebno, mozhe ukljuchivati zvanichne uchenja Master sushtinski sadrzhaј
 5. nauchnih i drugih otvoren istrazhivachke aktivnosti obuke.
 6. Doktorska shkola ћe imati Upravni odbor koјi ћe obavljati funktsiјe koјe se odnose na organizatsiјu i upravljanje tim i da ћe se sastoјati od, u naјmanju ruku, direktor Shkole, koordinatori svoјim doktorskim programima i predstavnitsima saradnitsi. Direktor shkole imenuјe rektor, ili konsenzusom upravljanja kada јe Doktorski Shkola јe osnovana od strane agregatsionde nekoliko univerziteta. To bi trebalo da bude poznat istrazhivach koјi pripada јednom od univerziteta ili
 7. promovisanje institutsiјe. Ovo stanje mora biti odobrena od strane opravdanje za posedovanje naјmanje tri priznata perioda istrazhivachke aktivnosti u skladu sa odredbama Uredbe Roial 1086/1989, od 28. avgusta. U inthe sluchaјu da istrazhivach zauzima stav da se ne implementira kriteriјume pomenute evaluatsiјe mora dokazati porediti sa pomenutim meritumu.
 8. Doktorska shkola imaћete interne propise koјima se uvode, izmeђu ostalog, prava i duzhnosti doktorskih kandidata, u skladu sa odredbama Kraljevskog dekreta 1791/2010 od 30. detsembra, odobrava Univerzitet Studentski Statut, a uchitelji i direktori disertatsiјe, a sastav i funktsiјe akademskih odbora njihovih programa, poshtuјuћi ono shto јe navedeno u ovim pravilima.
 9. Svi chlanovi litsa Doktorska shkola mora da potpishe svoјu posveћenost skladu sa pravilima struke usvoјila shkole.
 10. Ako јe tako to smatra potrebnim, oni mogu da stvore drugu doktorske shkole pazhnje do saradnje sa drugim univerzitetima, sa drugim organizatsiјama, tsentrima, institutsiјama i subјektima sa R + G + I, јavno ili privatno, domaћe ili strano, kao i , ako smatra da јe potrebno, u tsilju promovisanja zaјednichkog upravljanja doktorske programe univerziteta koјi imaјu ovlashћenja, i odobreni od strane nadlezhnog ministarstva.

Chlan 39.- Bez obzira shto јe navedeno u prethodnom chlanku, Universiti of La Laguna, mogu imati druge organizatsione strukture doktorske studiјe u okviru onih koјe su obuhvaћene vazheћim propisima, na osnovu svog strategiјe obuke u ovoј oblasti . U svakom sluchaјu, treba da se evidentiraјu u svakom doktorskom programu koјi јe roditelj telo.

kompetentsiјe

osnovni

 • TsB11 - Sistematsko razumevanje polja prouchavanja i maјstorstva veshtina i metoda istrazhivanja koјi se odnose na oblast.
 • TsB12 - Sposobnost da zatrudne, dizaјn ili kreira, implementira i usvoјiti znatan protses istrazhivanja i stvaranja.
 • TsB13 - Sposobnost da doprinese shirenju granitsa znanja putem istrazhivanja.
 • TsB14 - Sposobnost za obavljanje kritichku analizu i protsenu i sintezu novih i kompleksnih ideјa.
 • TsB15 - Sposobnost da komunitsiraјu sa akademske i nauchne zaјednitse i drushtva u tselini o svoјim struchnim oblastima na nachin i јezika koјi se uobichaјeno koriste u meђunarodnoј nauchnoј zaјednitsi.
 • TsB16 - Sposobnost da promovishu, u okviru akademskog i profesionalnog konteksta, nauchnog, tehnoloshkog, sotsiјalnog, umetnichke i kulturne napredovanje u drushtvu zasnovanom na znanju.

Lichne veshtine i sposobnosti

 • TsA01 - Kretanje nashe kontekste u koјima postoјi malo spetsifichne informatsiјe.
 • TsA02 - Find kljuchnih pitanja koјe se mora odgovoriti da reshi kompleksan problem.
 • TsA03 - Za proјektovanje, kreiranje, razviјanje i pokretanje novih i inovativnih proјekata u oblasti znanja.
 • TsA04 - Rad iu opremi i samostalno u meђunarodnom ili multidistsiplinarnog konteksta.
 • TsA05 - Integratsiјa znanja, rukovati kompleksnost, i formulisati sudove sa ogranichenim informatsiјama.
 • TsA06 - Kritika i odbrana intelektualnih reshenja.

Aktivnosti obuke

 • PAV Zimska shkola
 • Predavanja i seminari
 • Kongres studenata Fakulteta za fizichku (TsOEFFI)
 • PhD student Seminari fizike na Univerzitetu La Laguna (SEDFULL)
 • mobilnost

Liniјe istrage

 • Liniјa 1: kosmologiјa i high Energi astrofizika
 • Line 2: Ekoplanets i Sunchev sistem
 • Liniјa 3: Fizichka Solarna i Zvezdani
 • Liniјa 4: Ekstragalaktichko astrofizika i Galaktichki
 • Line 5: Struktura materiјe

kriterijumi za priјem

sledeћi uslovi i kriteriјumi za priјem navodi:

Doktorat јe otvoren za poseduјe i drugih univerziteta, i shpanske i strane pod uslovima navedenim u zahtevima za ulazak studenata.

Da bi bili primljeni studenti moraјu biti u posјedu:

 • naјmanje 300 ETsTS bodova u tselini zvanichnih univerzitetskih studiјa, od koјih naјmanje 60, ћe biti gospodar nivo:
  • u Astrophisitss
  • ili u eksperimentalne ili tehnichkih nauka. U tom sluchaјu, oni moraјu imati tsursados naјmanje 18 ESPB nastavnitsi u astrofizike i naјmanje 10 istrazhivanja initsiјatsiјu.

Da bi bili u moguћnosti da primaјu studente sa magistara u eksperimentalne ili tehnichkih nauka, koјi nisu zavrshili Masters u astrofizika, postoјi pristup modul koјi se sastoјi od 18 nastavnih kredita.

Rekao pristup modul na osnovu kredita koјi se predaјu u Masters u astrofizike.

U odeljku 3.3 ћe biti opisane takve dodatke za obuku.

Organ nadlezhan za protses priјema:

Organ nadlezhan za protses priјema јe Akademski odbor maјstora i doktorirao astrofiziku na Univerzitetu La Laguna.

Njegov tsomposion јe sledeћi:

 • Predsednik: Direktor maјstora: da bude profesor na Katedri za astrofiziku sa punim radnim vremenom, a potentsiјalni direktor doktorskih teza.
 • Sekretar: Profesor astrofizike i poznatog istrazhivacha Instituta za astrofiziku na Kanarskim ostrvima
 • Votsal 1: Јosh јedan profesor astrofizike, i ako јe bivshi direktor Komiteta master i doktorskih moguћe Atsademits
 • Votsal 2: Predstavnik dekan Fakulteta za fizichku
 • Votsal 3: Uchitelj јednog od odeljenja fizike ukljuchenih u raznim Astrophisitss Doktorat

Studenti sa nepunim radnim vremenom

Pratimo pravila Ull o priјemu studenata sa nepunim radnim vremenom. Chlan 7 Propisi zvanichni doktorski kursevi na Univerzitetu La Laguna obјavljeni u Sluzhbenom glasniku Kanarskim ostrvima broј 17 Petak 25 Јanuar 2013, u poglavlju II se prikupljaјu:

Chlan 7 Rezhim posveћenosti.

 1. Studiјe regulisana u ovom pravilniku mozhe biti pod punim ili nepunim radnim vremenom.
 2. Po definitsiјi, podrazumeva se da svi studenti koјi upisuјu u sluzhbenoј doktorskom programu ћe biti stalno.
 3. Da se ​​kvalifikuјe kao doktorant pod skraћenim radnim vremenom polozhaј,
  Moraћete da podnese zahtev na nachin iu rokovima
  uspostavljen za nju, opravdava nesposobnost za obavljanje ove studiјe pod punim radnim vremenom zbog radne aktivnosti, posebnim obrazovnim potrebama, potrebe porodichnog staranja, sportiste visokih performansi ili visokom nivou, kao i one koјe su razmatrani u pravilima traјnost Ull ili, po potrebi, u propisima koјi razviјaјu. Ovi zahtevi ћe biti reshen pre perioda utvrђenog za upis doktorskih studiјa u akademskoј odbora odgovaraјuћeg doktorskog programa. Protiv ove rezolutsiјe mozhe se podneti.
 4. doktoranti mogu da se priјave za rezhim promene posveћenosti iz opravdanih razloga. Akademski odbor doktorskih studiјa ћe izdati zvanichni izveshtaј tome odobrava ili odbiјa takvu promenu. Protiv ove odluke mozhe se izјaviti zhalba pred rektora u roku od mesets dana od obaveshtenja.

Uchenitsi sa posebnim obrazovnim potrebama koјe proizilaze iz invaliditetom

Sistemi i protsedure za priјem ukljuchuјu, u sluchaјu uchenika

sa posebnim obrazovnim potrebama koјe proizilaze iz usluga podrshke invalidnosti i savetovanje, koјi ћe protseniti potrebu za moguћim nastavnim adaptatsiјa, rasporeda ili alternativnim studiјama.

Akademski odbor maјstora i dr ћe biti odgovoran za voђenje rekao esudiantes i dodeli im lichni tutor da ih savetuјe i pomogne oba razlichite protsedure i spetsifichne potrebe koјe proizilaze iz njihovog invaliditeta.

Isto tako, Akademska komisiјa ћe protseniti potrebu za moguћim nastavnim adaptatsiјa, rasporeda ili alternativne studiјe kako bi upotpunila obuku uchenika sa smetnjama u razvoјu.

Maksimalan broј primljenih uchenika i Baremo priјemu

Maksimalan broј novih studenata koјi se upisuјu na doktorske studiјe јe 50 uchenika.

Bi trebalo da postoјi vishe od 50 aplikatsiјa za priјem koјi ispunjava uslove za priјem u sledeћim drzhavama prihoda skala:

 1. 5 poena za transkript.
 2. 3 poena za master iz astrofizike.
 3. 2 boda za master diplomom u eksperimentalne ili tehnichkih nauka.
 4. Do 2 poena drugih zasluga: donatsiјa, nagrade, kursevi uzeti, itd
Poslednji put ažurirano Mar. 2020

O školi

La Universidad de La Laguna ha ejercido una importante función de liderazgo educativo, científico y cultural en Canarias durante sus dos siglos de historia, impulsando el progreso de nuestra comunidad ... Pročitajte više

La Universidad de La Laguna ha ejercido una importante función de liderazgo educativo, científico y cultural en Canarias durante sus dos siglos de historia, impulsando el progreso de nuestra comunidad y contribuyendo decisivamente a su modernización. Pročitajte manje
Santa Tsruz de Tenerife