Read the Official Description

Међународна школа за напредне студије

УНИЦАМ је основао Међународну школу за напредне студије са циљем повећања интернационализације докторског образовања.

  • Међународна школа за напредне студије планира, организује, координира курсеве за постизање звања доктора наука
  • Докторски курс је три године са завршном тезом која ће бити написана на енглеском језику, која ће се одбранити испред Одбора за завршни испит, састављеног од професора у релевантним научним областима. То мора укључити академике и друге стручњаке (нпр. Из истраживачких центара или предузећа), од којих већина није са Универзитета у Цамерину, а најмање један не-италијански.
  • Поред припреме завршне тезе, очекује се да докторски кандидати учествују у активностима обуке које организује САС, све на енглеском, како би стекао преносиве вјештине (као што су вештине комуникације, развој истраживачке каријере, управљање истраживањем и финансирање пројеката, методолошки вештине) и докторске обуке у сарадњи са индустријским и другим релевантним секторима запошљавања.
  • Спровођење неких истраживања у јавним или приватним лабораторијама изван универзитета домаћина снажно се подстиче.
  • Да би се постигла коначна квалификација, требало би да има најмање шест месеци искуства у истраживачкој или високошколској установи која се разликује од Универзитета у Цамерину, а можда и не италијанског.
  • Седам принципа иновативног докторског образовања подупиру наше истраживачке програме.

Седам принципа за иновативну докторску обуку

1. Истраживање изврсности

Стремљење за одличним истраживањем је основно за сва докторска едукација и из тога пролазе сви остали елементи. Потребни су академски стандарди постављени поступком вршне ревизије и истраживачким окружењима која представљају критичну масу. Нова академска генерација треба да буде обучена да постане креативни, критички и аутономни интелектуални ризичари, гурајући границе граничних истраживања.

2. Атрактивно институционално окружење

Докторски кандидати треба да нађу добре услове рада како би им омогућили да постану независни истраживачи који у раној фази преузимају одговорност за обим, правац и напредак свог пројекта. Ово би требало да укључује могућности за развој каријере, у складу са Европском повељом за истраживаче и Кодексом понашања за запошљавање истраживача.

3. Интердисциплинарне истраживачке опције

Докторски тренинг мора бити уграђен у отворено истраживачко окружење и културу како би се осигурало да све одговарајуће могућности за унакрсно ђубрење између дисциплина могу поспјешити неопходни шири и интердисциплинарни приступ.

4. Изложеност индустрији и другим релевантним секторима запошљавања

Термин "индустрија" се користи у најширем смислу, укључујући све области будућих радних мјеста и јавне ангажмане, од индустрије до посла, владе, невладиних организација, хуманитарних организација и културних институција (нпр. Музеја). Ово може укључити пласмане током истраживања; заједничко финансирање; укључивање не-академика из релевантне индустрије у информисање / пружање наставног плана и надзора; промовисање финансијског доприноса релевантне индустрије до докторских програма; подстицање алумни мрежа које могу подржати кандидата (нпр. шеме ментора) и програма, као и широк спектар активности преноса људи / технологије / знања.

5. Међународно умрежавање

Докторска обука треба да обезбеди могућности за међународно умрежавање, тј. Кроз заједничко истраживање, коутелу, двоструки и заједнички степен. Треба подстицати мобилност, било да се ради кроз конференције, кратке истраживачке посјете, и распоређивање или дужи боравак у иностранству.

6. Преносива обука за вештине

"Преносиве вјештине су научене вјештине у једном контексту (на примјер истраживања) које се користе у другом (на примјер, будуће запослење било да је то у истраживању, пословању итд.). Омогућавају ефикасно коришћење и развијање вештина везаних за предмете и истраживања. Преносиве вјештине могу се добити путем обуке или кроз радно искуство ". Неопходно је осигурати да довољно истраживача поседују вештине које захтева економија заснована на знању. Примери укључују комуникацију, тимски рад, предузетништво, управљање пројектима, интелектуалну својину, етику, стандардизацију итд.

Посао би такође требао бити више укључен у развој наставних планова и докторске обуке како би вештине боље одговарале потребама индустрије, надограђујући рад Универзитетског пословног форума и резултате пројекта ЕУА ДОЦ-ЦАРЕЕРС. Постоје добри примери интердисциплинарних приступа на универзитетима који повезују вештине од истраживања до финансијских и пословних вештина и од креативности и дизајна до интеркултуралних вештина.

7. Осигурање квалитета

Поступци одговорности требају бити успостављени на истраживачкој бази докторског образовања и из тог разлога треба их развити одвојено од осигурања квалитета у првом и другом циклусу.

Циљ осигурања квалитета у докторском образовању требао би бити побољшање квалитета истраживачког окружења, као и промовисање транспарентних и одговорних процедура за теме попут пријема, надзора, додјеле доктората и развоја каријере. Важно је нагласити да се ово не односи на осигурање квалитета самог докторског рада, већ на процес или животни циклус, од запошљавања до дипломирања.

Programs taught in:
енглески језик
Италијан

Ova škola takođe nudi:

PhD

University of Camerino the international School of Advanced Studies

Област: архитектура, дизајн, планирање ... [+]

Област: архитектура, дизајн, планирањеАрхитектура, теорије и дизајнДизајн иновацијаОдрживо урбанистичко планирање

Настава локације - Асцоли Пицено - Сателитска локација Универзитета Цамерино

[-]
Италија Camerino
November 2019
Redovne studije
3 године
Студије на универзитету / кампус
Pročitajte više na srpskom
University of Camerino the international School of Advanced Studies

Област: правне и друштвене науке ... [+]

Област: правне и друштвене наукеГрађанско право и уставна законитостОсновна права у глобалном друштвуГрађанско право и уставна законитост

Курикулум Грађанско право и уставна законитост настављају стицање методологија усмјерених на развијање техника тумачења прикладних за сложеност закона на снази; могућност тумачења на основу вриједносних прописа националних, европских и међународних у вези односа приватног права; реинтерпретација правних економских односа у оквиру личне перспективе постојећег уставног правног поретка.... [-]

Италија Camerino
November 2019
Redovne studije
3 године
Студије на универзитету / кампус
Pročitajte više na srpskom
University of Camerino the international School of Advanced Studies

Област: науке и технологија ... [+]

Област: науке и технологијаИнформатикаМатематикаФизички и хемијски процеси у земаљским системимаТеоријска и експериментална физикаИнформатика

Курикулум докторске дисертације у области " Рачунарске науке " заснован је на централној теми истраживања на тему "моделирање, анализа, формална верификација и распоређивање дистрибуираних система" који укључује низ научних тема, међу којима су моделирање и анализа пословних процеса и сервисно оријентисаних апликација ; методе и језици за сложене системе; и анализу, верификацију и тестирање дистрибуираних система.... [-]

Италија Camerino
November 2019
Redovne studije
3 године
Студије на универзитету / кампус
Pročitajte više na srpskom
Address
International School of Advanced Studies Polo di Alta Formazione Via Madonna delle Carceri 9
62032 Camerino, Marche, Италија