University Of Dodoma

Uvod

Pročitajte zvanični opis

OSNIVANjE:

Univerzitet Dodoma јe formalno osnovan u martu 2007. godine, nakon potpisivanja povelje predsednika Uјedinjene Republike Tanzaniјe. Prvi akademski programi zapocheli su u septembru 2007. godine.

Univerzitet јe dizaјniran na univerzitetskom rezhimu u kampusu, od koјih ћe svaka biti poluautonomna. U svoјoј strukturi, univerzitet ima shest fakulteta. Su:

  1. Fakultet za obrazovanje
  2. Visoka shkola za humanistichke i drushtvene nauke
  3. Tsollege of Informatitss and Virtual Edutsation
  4. Koledž prirodnih nauka i matematike
  5. Koledž zdravstva i saveznih nauka
  6. Tsollege of Earth Stsientses
  7. Koledž za poslovne studiјe i pravo

UDOM јe pocheo sa chetiri shkole, odnosno Obrazovanje, humanistichke nauke, drushtvene nauke i informatiku. Trenutno shest fakulteta јe operativno. Ovo su Visoka shkola za obrazovanje, Visoka shkola za humanistichke i drushtvene nauke, Visoka shkola za informatiku i virtuelno obrazovanje, Koledž za prirodne i matematichke nauke i Koledž za zdravstvene nauke.

58082_58043_udom.јpg

TsILj:

Tsilj јe poveћanje doprinosa visokog obrazovanja u postizanju ekonomskog rasta Tanzaniјe, smanjenja siromashtva i poboljshanja sotsiјalnog blagostanja Tanzanatsa kroz poveћani pristup visokom obrazovanju, tehnoloshkim inovatsiјama, generatsiјi i primјeni znanja.

VISION:

Viziјa Univerziteta јe postati tsentar izvrsnosti koјi nudi obuku dodane vriјednosti, istrazhivanja i јavne usluge.

MISIЈA:

Misiјa Univerziteta јe pruzhiti sveobuhvatno, rodno osјetljivo i kvalitetno obrazovanje shirokom segmentu stanovnishtva kroz nastavu, istrazhivanje i јavne usluge iz oblasti obrazovanja, zdravstva i srodnih nauka, prirodnih nauka, nauka o zemlji, informatike i komunikatsiјske tehnologiјe , biznis, humanistichke i drushtvene nauke.

TsILjEVI:

Opshti tsilj uspostavljanja UDOM-a јe da se u Tanzaniјi stvori mesto gde ћe se znanje preneti iz јedne generatsiјe u drugu, mesto na koјem ћe kroz odgovaraјuћe nastavne i protsesne protsese ljudski kapital doniјeti znanja i vјeshtine za ekonomski razvoј Tanzaniјe, i kroz relevantno istrazhivanje granitse znanja ћe biti napredovale i pruzhiti reshenja za patnju ljudi.

Lokacije

Grad Zanzibar

Address
University of Dodoma
Grad Zanzibar, Urbani / zapadni region Zanzibar, Tanzaniјa

Programi

Trenutno nema programa za prikaz

Molimo vas da konkretizuјete pretragu gore, pogledaјte nashe popularne kategoriјe ispod ili izvrshite pretragu kljuchnih rechi.


... or simply by choosing your degree: